Rafael

Florești, Roemenië

Rafael

6 maanden in Florești, Roemenië

Mijn verhaal:

Ik werkte bij een stichting die zich inzet voor een Roma gemeenschap. Ik hielp mee met programma’s die werden georganiseerd. Een andere bezigheid was het laden en lossen van transporten met hulpgoederen, deels voor de Roma gemeenschap maar deels ook voor Oekraïne. Daarnaast deed ik praktische klussen in de Roma wijk of op het terrein van de stichting.

Ik heb allereerst geleerd hoe het is om voor langere tijd in het buitenland te verblijven. Dat is echt een andere ervaring dan een week vakantie. Je leert door allerlei ervaringen hoe een andere samenleving in elkaar zit.

Mijn beste herinnering was mijn verjaardag. Op mijn verjaardag was ik in een huisje van een arm gezin samen met iemand bezig om een douche te installeren. Dit gezin was ontzettend blij dat wij hen daarmee hielpen. Dat vergeet ik nooit meer!

Het is een tijd geweest waarin ik veel nieuwe mensen van verschillende nationaliteiten heb leren kennen. Dit bracht een heleboel gezelligheid met zich mee. Verder had ik in mijn vrije tijd de gelegenheid om heerlijk te wandelen en te fietsen in de mooie natuur van Roemenië. De tijd als ESC-vrijwilliger was een hele mooie periode in mijn leven. Ik kijk daar met veel plezier op terug.

Ik heb allereerst geleerd hoe het is om voor langere tijd in het buitenland te verblijven.