Hanne

Noord-Macedonië

Hanne

6 maanden in Noord-Macedonië

Mijn verhaal:

Dag, ik ben Hanne en ik was verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende workshops en activiteiten. Aangezien het de organisatie weinig interesseerde wat voor workshops ik organiseerde, was ik zelf verantwoordelijk voor de invulling hiervan.

Tijdens mijn ESC ben ik denk ik een beetje ‘opener’ geworden. Ik leefde in een heel ander land dan gewend, en ook mijn huisgenoten waren van een temperament dat voor mij onbekend was. Ik heb geleerd om mij hiervoor meer open te stellen.
Ik had gehoopt dat ik tijdens mijn ESC ook veel zou leren van mijn vrijwilligerswerk. Doordat dit een beetje tegen viel heb ik hier niet zo veel van geleerd dan verwacht. Desondanks denk ik dat ik veel geleerd heb door in een compleet ander land een tijd te leven.

Mijn beste herinnering aan mijn tijd als ESC vrijwilliger is misschien wel Kolede; een Macedonische traditie waarbij overal in de stad kleine vuurtjes zijn op de dag voor orthodox kerst. Het was -15 buiten, maar met een aantal vrijwilligers van mijn organisatie en uit een andere stad trotseerden we de kou. We vierden samen met een aantal Macedonische vrienden Kolede met een verwarmde Rakija in de hand. Er was live-muziek, en rondom het vuur werd gedanst. Het was een heel gezellige avond.
Verder heb ik simpelweg veel goede herinneringen aan gezellige avonden samen met vrienden.

Het is een bijzondere en unieke ervaring die je niet snel ergens anders kunt krijgen