Ilse

Slovenië

Ilse

9 maanden in Slovenië

Mijn verhaal:

Dag ik ben Ilse en ik werkte op een na schoolse opvang voor kinderen. Ik gaf Engels bijles aan jonge kinderen, hielp met huiswerk van de kinderen, speelde spelletjes met de kinderen & organiseerde workshops.

Ik heb een hele hoop ervaring opgedaan. Ik heb beter leren omgaan met kinderen, met name het praten met ze. Ik heb veel van een andere cultuur mee kunnen krijgen, wat me weer anders leerde denken en ik heb m’n Engels flink kunnen verbeteren. Het gaf me ook een beter beeld over wat ik wilde doen in de toekomst.

Het klinkt misschien heel cliché, maar er is niet één herinnering die ik het beste vond. Er waren zoveel leuke herinneringen die ik maakte met de andere ESC-vrijwilligers, we hebben het super gezellig gehad, ik heb een hele hoop van hun geleerd en veel nieuwe vrienden gemaakt.

Ik denk dat ik een hoop heb geleerd en vooral een stukje “volwassener” ben geworden, door zoveel opeens zelf te hebben moeten doen. Ik was best wel jong toen ik vertrok, daarom denk ik dat ik ook ontzettend veel heb geleerd. Ik heb ook ontzettend veel van andere culturen geleerd en ook over mijn eigen cultuur.

Ik heb ook ontzettend veel van andere culturen geleerd en ook over mijn eigen cultuur.