Hadja

Frankrijk

Hadja

11 maanden in Frankrijk

Mijn verhaal:

Ik werkte met kinderen in een naschoolse opvang.
Ik heb geleerd dat kleine dingen er soms niet toe doen, en dat ik niet zo moest stressen om de kleinste dingen. Je kunt ver komen in het leven als je open staat om nieuwe dingen te leren en blokkades achter je kunt laten.
Ik zou iedereen aanbevelen om dit te doen. Het is een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt en je leert echt super veel. Je zult na je missie nog steeds hierover blijven praten met mensen, omdat je een geweldig jaar achter de rug hebt gehad.

Het is een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt

Hoe was je woonsituatie?

Goed , iedereen had zijn eigen kamer, het huis was groot genoeg en fijn om erin te wonen.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Goed, iedereen heeft nog contact met elkaar en we spreken elkaar nog vaak.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

In het begin was alles nog wennen en we kregen te veel informatie in het begin. Vooral veel vergaderingen, maar hierdoor wist ik wel hoe alles te werk ging.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

De verschillende nationaliteiten en culturen. Het leven in een huis met andere is soms wel een uitdaging, maar ook een leerzaam moment. Ook de manier van leven. Ik leef nu veel gezonder dan voorheen.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Goed, als ik vragen of problemen had kon ik goed terecht bij Ruben. Hij hielp me en maakte altijd tijd voor een gesprekje, dat vond ik wel fijn!

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Sta open om nieuwe dingen te leren, zoals; cultuur, taal eten etc. en maak je niet zo druk om de kleinste dingen. En als laatste, geniet en maak herinneringen, want zoiets maak je maar een keer in je leven mee. Succes met je project, je kan het !