Esther

Frankrijk

Esther

10 maanden in Frankrijk

Mijn verhaal:

In Frankrijk heb ik 10 maanden vrijwilligerswerk gedaan voor een organisatie die zich onder andere bezighoudt met het informeren van jongeren over de Europese Unie en Erasmus+ projecten. Ik verzorgde onder meer workshops op scholen, presenteerde informatiebijeenkomsten over Erasmus+ projecten, gaf Engelse les aan jongeren die stage gingen lopen in het buitenland en organiseerde taal- en culturele cafés waar mensen meer konden leren over andere landen en culturen.

Tijdens mijn vrijwilligersperiode kreeg ik de kans om een week als youth leader een groep Franse jongeren te begeleiden op een youth exchange. Deze youth exchange vond plaats in Italië met jongeren uit verschillende Europese landen. Ik vond het bijzonder om zoveel vertrouwen van mijn gastorganisatie te krijgen en om tijdens mijn verblijf in Frankrijk ook nog een tweede land te bezoeken als onderdeel van het vrijwilligerswerk.

Tijdens mijn European Solidarity Corps project heb ik geleerd om mij meer open op te stellen en om meer uit het leven te halen. Tijdens deze periode heb ik veel mensen met verschillende achtergronden ontmoet en van ieder van hen heb ik ook weer geleerd.

Ik heb geleerd om mij meer open op te stellen en om meer uit het leven te halen.