David

Madeira

David

5 maanden in Madeira

Mijn verhaal:

Ik heb als tour guide gewerkt.

Ik heb vooral veel geschiedenis geleerd, niet alleen van het eiland cultuur maar ook van heel Portugal. Naast dat heb ik mijn communicatievaardigheden verbeterd in het Engels.

Mijn beste herinnering op Madeira was het rond reizen over het eiland. Je maakt snel vrienden met wie je veel tijd doorneemt. Omdat we allemaal nieuw zijn en samen het eiland willen ontdekken voelt het als avontuur die je alleen met je beste maten kan beleven. We hebben goeie herinneringen aan feestjes, vooral ponchas, een lokale drankje gemaakt van Madeiraanse rum en alle soorten lokale fruit.

Avontuur met nieuwe internationale vrienden.

Hoe was je woonsituatie?

Ik was in een studentenwoning op campus van de Universidade da Madeira.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Ik had veel contact met de andere vrijwilligers. Twee van hen zijn mijn beste vrienden geworden.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

De on arrival training heel leerzaam en gezellig. Je leert niet alleen over je eigen project maar ook over andere projecten in Portugal. Naast dat leer ja ook veel andere vrijwilligers kennen.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Over heuvels lopen. Of je naar de sportschool, markt, of werk loopt, je moet altijd over heuvels heen. Dit is vooral moeilijk in de warme maanden. Ik kom overal zwetend naar toe. Anders moet je ook wennen aan de taal. Portugees is niet makkelijk en veel mensen spreken ook niet goed Engels, en vooral niet Nederlands.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Eastpackers hadden met mij minstens elke maand contact behouden, volgens mij was dit genoeg. Als ik een probleem had was er een snelle genoeg reactie.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Ook al lijkt het eng, en voelt het eenzaam in het begin, geef het een kans. Geef je omgeving, de mensen, de cultuur, en alles wat je om je heen ziet en kan beleven een kans. Spijt krijg je als je niets nieuws ervaart, hier van zal je alleen meer kunnen leren buiten je comfort zone.