Bas

Marokko

Bas

6 maanden in Marokko

Mijn verhaal:

Dag ik ben Bas en ik gaf voornamelijk samen met andere vrijwilligers voetbaltraining aan jonge kinderen die zelf niet bij een voetbalclub konden. Daarnaast hebben we in het halve jaar dat ik daar was nog veel verschillende andere projecten gedaan die erg variëren, je had zelf ook inbreng qua ideeën.

Ik heb in die 6 maanden enorm veel geleerd. Over cultuurverschillen, privileges en de Marokkaanse cultuur. Het is leuk om te zien hoe zelfstandig je er van wordt en je leert natuurlijk een nieuwe taal.

Ik heb enorm veel mooie herinneringen aan mijn tijd in Marokko. Ik denk dat mijn hoogtepunt toch wel de roadtrip is die wij gedurende twee weken door heel Marokko hebben gemaakt. In die twee weken hebben we zo veel gezien en gedaan, onbeschrijfelijk.

Ik heb genoten van de Marokkaanse mensen en van de vrienden die ik heb gemaakt. Ik ga zeker terug!

Hoe was je woonsituatie?

Ik woonde met 4 andere jongens in een appartement in Tetouan. Het was een hele gezellige en fijne buurt en Tetouan is ook een leuke stad om in te wonen. Het appartement was minder luxe dan men in Nederland gewend is, maar het was voorzien van alles wat je nodig had en het maakt het ook wel leuk vond ik.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Het contact was erg goed. Ik ben met 3 andere vrijwilligers die ik al kende naar Marokko toegekomen en eenmaal daar ook alleen maar top vrijwilligers ontmoet, zowel Marokkaans als Nederlands.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Ik vond het leuk om te horen hoe vrijwilligers in andere landen het hadden, wat zij voor cultuurverschillen merkten en hoe hun activiteiten eruit zagen. Ik vond de training wel een beetje aan de lange kant.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Het verschil in cultuur in allerlei opzichten.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Het contact met Ruben van Eastpackers was voorspoedig. Als je hem nodig had was hij bereikbaar en vice versa.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Het was een geweldige ervaring en ik ben heel blij dat ik naar Marokko ben geweest. Ik heb genoten van de mensen daar en van de vrienden die ik heb gemaakt. Ik ga zeker terug!