Ana

Roemenië

Ana

2 maanden in Roemenië

Mijn verhaal:

Het vrijwilligerswerk bestond uit het opzetten en uitvoeren van activiteiten voor de jongeren in Baia Mare en verschillende andere landelijke en stedelijke gemeenschappen. Er werden activiteiten georganiseerd voor kinderen van 4 jaar oud tot universiteitsstudenten. Door middel van informele en creatieve onderwijsmethoden hebben de vrijwilligers zich beziggehouden met vraagstukken die gericht waren op sociale integratie.  

Tijdens dit project zul je in contact komen met jongeren van verschillende achtergronden. Je bezoekt gymnasiums, middelbare sportscholen en kleine plattelandsscholen. De positieve invloeden die je op de jongeren hebt, merk je tijdens dit project door interessante onderwerpen te bespreken. Denk aan vrouwenrechten, discriminatie, hongersnood, armoede en het dergelijke. 

Er zullen dagen zijn waarop de activiteiten niet in goede aarde vallen bij de jongeren, maar de dagen waarop dat wel het geval is, loop je weg met een warm hart en een brede glimlach!

Ik heb veel geleerd over de Roemeense gewoonten, cultuur, keuken en mensen. De levensstijl in Roemenië is absoluut anders dan die in Nederland. Bovendien woonde en werkte ik met internationale mensen (Roemeens, Spaans, Tsjechisch, Congolees en Portugees), wat mijn ervaring met het werken met andere culturen heeft vergroot. Door het organiseren van de non-formele activiteiten voor de scholen heb ik bovendien ervaring en kennis opgedaan in het werken met kinderen. Ik heb geleerd dat werken met kinderen iets is wat ik leuk vind. Ten slotte heb ik mijn empathie tegenover kinderen in achterstandssituaties verbeterd en heb ik geleerd hoe ik met complexe situaties moet omgaan.

In de korte twee maanden dat ik in Roemenië was, heb ik zoveel goede herinneringen opgedaan dat ik er niet één kan kiezen. Een voordeel van dit project was de hoeveelheid vrije dagen en weekenden die je had. Bijna elk weekend ging ik met mijn twee kamergenoten op excursie door het land. Dit zijn de momenten waar ik de beste herinneringen heb opgedaan.

Sta open voor nieuwe avonturen en neem elk aanbod aan om het land te ontdekken