De hipste Spotify playlists in Oost-Europese sferen

Sinds 14 juli 2020 is Spotify ook beschikbaar voor de meeste inwoners in Oost-Europa. Luisteraars in Albanië, Wit-Rusland,  Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Kazachstan, Kosovo, Moldavië, Montenegro, Noord- Macedonië, Rusland, Servië, Slovenië en Oekraïne kregen deze zomer toegang tot de afspeellijsten op deze streamingdienst. En wij kunnen dan weer genieten van de muziek waar zij naar luisteren. Dus ook als reizen even niet mogelijk is, kun je je zo in Oost-Europese sferen wanen.

 

Met de lancering van Spotifty in Oost,- en Zuidoost Europa introduceerde Spotify liefst 200 nieuwe afspeellijsten met artiesten uit de regio. Hiervan worden bijna 100 afspeellijsten van de meest populaire genres regelmatig bijgewerkt door het team van Russische muziekexperts bij Spotify. Waan je dus even helemaal in Rusland met de beste Russische afspeellijsten zoals:

 

Luister je liever naar specifieke artiesten? Check dan de afspeellijsten met ‘’starring’’, zoals:

 

Behalve Rusland hebben natuurlijk ook de andere landen heel wat in huis om je te overtuigen. Laat je verrassen door nieuwe genres zoals:

Tallinn’s folk

Techno, experimentele muziek, folk; Tallinn’s muziekscene is groot en happening! Sinds 2009 wordt in de hoofdstad van Estland jaarlijks de Tallinn Music Week georganiseerd waar de grootste Estse artiesten hun muziek presenteren. Met mixen tussen traditionele muziek en mainstream mag je Estland niet overslaan, voordat de hippe bandjes en acts de komende seizoenen weer over het Europese festivalcircuit zullen uitwaaieren. 

Artiesten om te checken: Duo Ruut, Estbel, Maarja Nuut, Mari Kalkun

 

Alternatief Polen

Poolse Indiemuziek is de afgelopen jaren de grootste festivals ter wereld overgenomen en dan is er natuurlijk één stad die er bijzonder uitspringt: Warschau. Tal van clubs en boeiende acts zorgen ervoor dat dit de plek is voor alternatieve rock. 

Artiesten om te checken : Artur Rojek, Sorry Boys, Coals, Micromusik

 

Melancholisch Bratislava

Dromerige pop en melodieën, als Indie-lover zit je ook in de muziekscene van Bratislava helemaal goed. In de kleine stad aan de Donau is de afgelopen een golf aan nieuwe artiesten aangespoeld. Zoals Slowakije een knooppunt is tussen midden- en oost Europa, is het ook in muziek een knooppunt voor geweldige muziek van verschillende genres.

Artiesten om te checken: Nvmeri, Bulp, Tolstojs, FVLCRVM