Wild Balkans

29 april | 8 mei 2022

Het beste van de Balkan in deze reis boordevol cultuur, natuur en geschiedenis langs de onontdekte hoogtepunten van Albanië, Kosovo, Noord-Macedonië en Bulgarije.

Max 20 deelnemers
Waanzinnige natuur
Hippe steden
Met het lokale ov
Super lage prijs
Boordevol geschiedenis
Alles over deze reis

Doorkuis met Eastpackers de onontdekte Balkan tijdens dit epische avontuur over land, van het hippe Tirana, over de Albanese Alpen door de valleien en canyons van Kosovo en Noord-Macedonië naar de bruisende Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Tijdens deze reis vol cultuur, natuur en geschiedenis sta je oog in oog met het roerige heden en verleden van vier landen die amper dertig jaar geleden nog niet bestonden, of zuchtten onder dictatoriale regimes. Anno 2022 hebben Albanië, Kosovo, Noord-Macedonië en Bulgarije de demonen uit het verleden afgeschud en betoveren ze bezoekers met ongerepte natuur, een gastvrije bevolking en heerlijk eten. Reizen in dit deel van Europa is nog echt reizen buiten de gebaande paden: maak het mee, voor het te laat is.

Deze Eastpackers reis neemt je mee buiten de gebaande paden, naar het beste dat de Balkan te bieden heeft op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis. We bezoeken verschillende historische musea in de hoofdsteden Tirana en Skopje, maar trekken ook diep de binnenlanden in. De Albanese Alpen behoren tot het laatste ongerepte gebergte van Europa. Begin mei is de meeste sneeuw gesmolten, zijn watervallen op hun mooist en rivieren en canyons op hun indrukwekkendst. De winter wordt hier meedogenloos verdreven door de zon, die in deze tijd van het jaar meestal uitbundig schijnt en voor zeer aangename temperaturen zorgt.

We brengen ook een uitgebreid bezoek aan Kosovo, het jongste land op de Europese kaart, waar de Ottomaanse, Albanese en Servische cultuur samenkomen in een smeltkroes die voor een deel van de bevolking nog steeds ongemakkelijk voelt. Toch zul je bovenal verbaasd zijn van de enorme gastvrijheid van de bevolking hier. Buitenlandse bezoekers worden als vips onthaald, zoals we in de prachtige historische stad Peja zullen ervaren, waar lokale jongeren ons op sleeptouw nemen.

En het beste nieuws? Eastpackers biedt deze onvergetelijke, avontuurlijke reis aan voor een vriendenprijs vanaf slechts € 850.

Programma
Data & Prijzen
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Natuur
Cultuur
Geschiedenis
Architectuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Treinen en lokaal OV
 • Comfortabele overnachtingen
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen
 • CO2 compensatie voor alle vluchten

Waarom deze reis boeken?

 • Uniek bezoek aan Kosovo

 • Compact programma

 • Gezellige groep medereizigers met dezelfde interesses

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Afwisselende accommodaties

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
7 man
7 vrouw
6 vrij
8 solo
6 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Of houdt hij jou uit je slaap.
Wil je Hans vragen waarom je de Zuidelijke Balkan de laatste onontdekte parel van Europa is? 
hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl