Wild Balkans

29 april | 8 mei 2022

Het beste van de Balkan in deze reis boordevol cultuur, natuur en geschiedenis langs de onontdekte hoogtepunten van Albanië, Kosovo, Noord-Macedonië en Bulgarije.

Max 20 deelnemers
Waanzinnige natuur
Hippe steden
Met het lokale ov
Super lage prijs
Boordevol geschiedenis
Alles over deze reis

Doorkuis met Eastpackers de onontdekte Balkan tijdens dit epische avontuur over land, van het hippe Tirana, over de Albanese Alpen door de valleien en canyons van Kosovo en Noord-Macedonië naar de bruisende Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Tijdens deze reis vol cultuur, natuur en geschiedenis sta je oog in oog met het roerige heden en verleden van vier landen die amper dertig jaar geleden nog niet bestonden, of zuchtten onder dictatoriale regimes. Anno 2022 hebben Albanië, Kosovo, Noord-Macedonië en Bulgarije de demonen uit het verleden afgeschud en betoveren ze bezoekers met ongerepte natuur, een gastvrije bevolking en heerlijk eten. Reizen in dit deel van Europa is nog echt reizen buiten de gebaande paden: maak het mee, voor het te laat is.

Deze Eastpackers reis neemt je mee buiten de gebaande paden, naar het beste dat de Balkan te bieden heeft op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis. We bezoeken verschillende historische musea in de hoofdsteden Tirana en Skopje, maar trekken ook diep de binnenlanden in. De Albanese Alpen behoren tot het laatste ongerepte gebergte van Europa. Begin mei is de meeste sneeuw gesmolten, zijn watervallen op hun mooist en rivieren en canyons op hun indrukwekkendst. De winter wordt hier meedogenloos verdreven door de zon, die in deze tijd van het jaar meestal uitbundig schijnt en voor zeer aangename temperaturen zorgt.

We brengen ook een uitgebreid bezoek aan Kosovo, het jongste land op de Europese kaart, waar de Ottomaanse, Albanese en Servische cultuur samenkomen in een smeltkroes die voor een deel van de bevolking nog steeds ongemakkelijk voelt. Toch zul je bovenal verbaasd zijn van de enorme gastvrijheid van de bevolking hier. Buitenlandse bezoekers worden als vips onthaald, zoals we in de prachtige historische stad Peja zullen ervaren, waar lokale jongeren ons op sleeptouw nemen.

En het beste nieuws? Eastpackers biedt deze onvergetelijke, avontuurlijke reis aan voor een vriendenprijs vanaf slechts € 850.

Programma
Data & Prijzen
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Avontuur
Natuur
Cultuur
Geschiedenis
Architectuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Treinen en lokaal OV
 • Comfortabele overnachtingen
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen
 • CO2 compensatie voor alle vluchten

Waarom deze reis boeken?

 • Uniek bezoek aan Kosovo

 • Compact programma

 • Gezellige groep medereizigers met dezelfde interesses

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Afwisselende accommodaties

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
7 man
7 vrouw
6 vrij
8 solo
6 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Of houdt hij jou uit je slaap.
Wil je Hans vragen waarom je de Zuidelijke Balkan de laatste onontdekte parel van Europa is? 
hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een reis voor deelnemers die houden van een vol programma, waarin je veel ziet en doet. De reis kan daarom enigszins vermoeiend worden ervaren. Houd er ook rekening mee dat de landen die we bezoeken minder welvarend zijn dan je in West-Europa bent gewend. Het comfortniveau is hier lager dan in je Nederland gewend bent. We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Ook is de kwaliteit van het openbaar vervoer (met name de treinen) lager, want het materieel is zeer oud, maar dat draagt wel bij aan de charme van reizen in dit deel van Europa. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 10 per persoon per nacht voor de gehele reis en € 20 per persoon per nacht voor een eenpersoonskamer. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De Oost-Europese keuken serveert veel vleesgerechten, maar het is al lang niet meer zo dat de enige groente een simpele salade is. Met name in de grote steden is er een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden, maar houd er rekening mee dat de menukeuze voor deelnemers die een speciaal dieet volgen soms beperkt(er) kan zijn.

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. We zullen je vragen om je zo snel mogelijk af te zonderen van de groep en raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Eastpackers reist niet naar bestemmingen waarvoor een negatief (rood) reisadvies geldt. Wanneer voor één of meerdere bestemmingen tijdens deze reis in de periode voor vertrek een negatief reisadvies geldt, passen wij waar mogelijk de route aan. 

Mocht de reis(route) onverhoopt geheel of grotendeels onuitvoerbaar blijken vanwege reisbeperkingen, dan krijg je je geld terug of kun je kosteloos omboeken naar één van onze andere reizen.

Is het veilig om naar deze landen te reizen?

Eastpakers neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht. Veiligheid gaat altijd boven alles. Reizen naar Albanië, Kosovo, Noord-Macedonië en Bulgarije is over het algemeen zeer veilig. Je moet je in Kosovo wel onthouden van pro-Servische publieke uitingen, en in Noord-Macedonië ligt de relatie met Griekenland gevoelig. 

Moet ik een visum aanvragen?

Nee. Voor deze reis zijn geen visa nodig.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl