Transsylvanië Express

28 feb | 6 maart 2022

Dit is de ultieme winterreis door het betoverende Transsylvanië. Reis mee met de trein dwars door het mooiste deel van Roemenië, van de historische steden Sibiu en Brasov naar de besneeuwde Karpaten.

Max 15 deelnemers
Met de trein
Veel cultuur
Skiën in de Karpaten
Super lage prijs
Hoge bergen
Alles over deze reis

Zin in een bijzonder én voordelig winteravontuur? Ga mee met Eastpackers naar magisch Transsylvanië! Tijdens deze 6-daagse reis combineren we een bezoek aan sprookjesachtige steden als Sibiu en Brasov met enkele actieve dagen in de Karpaten. Ooit op sneeuwscootersafari geweest? Of geskied in Roemenië? Tijdens de Transsylvanië Express kan het allemaal. Met Eastpackers boek je deze onvergetelijke reis voor slechts € 499. 

Wellicht denk je bij de ideale bestemming voor een wintervakantie niet meteen aan Roemenië, maar een groot deel van dit land gaat  maandenlang schuil onder een sprookjesachtig pak sneeuw. Dat is vooral te danken aan de machtige Karpaten, die het land als ware doormidden snijden. Toegegeven, ze zijn niet zo hoog als de Alpen, maar fantastische bergplateaus, uitzichten en pistes zijn er wel! Bovendien vind je hier in de bergen verstilde kloosters, kastelen en unieke hotels waar de tijd heeft stilgestaan.

We starten ons avontuur in Sibiu. Deze prachtige stad in het zuiden van Transsylvanië doet, met haar smalle straatjes en eeuwenoude kerken, denken aan lang vervlogen tijden. Met tal van bars en restaurants kun je je hier bovendien tegoed doen aan heerlijke Roemeens comfortfood, zoals Mămăligă of Polenta.

Na een kort verblijf in Sibiu zoeken we al snel de bergen op. We trekken naar Brasov, het culturele hart van Transsylvanië. In Nederland associeert men deze Roemeense regio vaak met vampiers. Dit wordt nergens zo duidelijk als in Brasov. Ook wij van Eastpackers begrijpen maar al te goed waarom Bram Stoker, de schrijver van Dracula, zich door deze stad liet inspireren.

Vanuit Brasov is het slechts enkele kilometers naar Poiana, een populair wintersportresort waar ook wij de natuur intrekken. Per kabelbaan, sneeuwscooter of ski's - niets is ons te gek! We overnachten in het gezellige dorp in een gezellige herberg, hopelijk omringd door sneeuw.

Ten zuiden van Brasov ligt Sinaia, dat ook wel de "Parel van de Karpaten" genoemd wordt. Deze plaats is één van de oudste buitensportgebieden van het land. De vroegere koning van Roemenië was dan ook verzot op dit gebied, en liet hier een enorme zomerresidentie optrekken. Ook wij zullen hier overnachten, en wel in het schitterende Hotel Sinaia. Dit voormalige socialistische hotelcomplex heeft recentelijk een opknapbeurt gekregen, maar het is niet moeilijk om voor te stellen hoe het hier vroeger moet zijn geweest toen partijbonzen hier hun vakantie vierden.

Na een winterse hike door de omliggende bergen, nemen we de nachtelijke Transsylvanië Express naar Cluj-Napoca. We zullen hier een bezoek brengen aan enorme ondergrondse zoutmijnen en - last but not least - goed gebruik maken van de uitmuntende horeca in deze bruisende studentenstad.

Geïnteresseerd in deze reis door winters Roemenië? Eastpackers biedt deze reis aan voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 499. Inclusief vluchten, alle andere transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Cultuur
Sneeuw
Geschiedenis
Architectuur
Nachtleven

Inclusief

 • De mooiste treinroutes van Roemenië
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Sneeuwscooter en skiën in Poiana Brasov
 • Heel veel kabelbanen
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het mooiste van Roemenië

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 15 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Twee fantastische bergdorpen

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

5 man
10 vrouw
0 vrij
12 solo
3 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Vandaar dat hij zo graag in Roemenië komt. De Karpaten behoren volgens hem tot de mooiste berglandschappen in Europa. 

Wil je Hans vragen wat de magie is van treinreizen door besneeuwd Roemenië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma. 

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het buiten koud is). Zo kun je mooie bergwandelingen maken of skiën in de Karpaten.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Houd er rekening mee dat overnachtingsplekken in Roemenië misschien iets eenvoudiger zijn dan je in West-Europa bent gewend. 

Deze winterreis is erg sneeuwzeker. Hoewel de temperaturen in lagergelegen Sibiu en Brasov redelijk aangenaam kunnen zijn (5 - 15 graden Celsius), vindt het grootste deel van de reis plaats onder winterse omstandigheden. In de Karpaten kan het nog flink vriezen deze tijd van het jaar, zeker 's nachts. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. Er is ook ruimte onder de ski's onder te binden. Als je niet wilt skiën, kun je deelnemen aan een alternatief programma zoals wandelen, langlaufen, sleeën, de omgeving verkennen per sneeuwscooter of een spa bezoeken. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 75 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 150. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

Roemenië is een redelijk goede bestemmingen voor vegetariërs. Net als in Nederland zijn internationale keukens goed vertegenwoordigd hier. Houd er wel rekening mee dat in meer traditionele Roemeense restaurants de menukeuze wat beperkt is. Er zijn echter ook (bijna) altijd verschillende groentegerechten beschikbaar. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttrein). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner, en de huur van skispullen. Reken verder op circa € 20 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren. Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl