Transsylvanië Express

28 feb | 6 maart 2022

Dit is de ultieme winterreis door het betoverende Transsylvanië. Reis mee met de trein dwars door het mooiste deel van Roemenië, van de historische steden Sibiu en Brasov naar de besneeuwde Karpaten.

Max 15 deelnemers
Met de trein
Veel cultuur
Skiën in de Karpaten
Super lage prijs
Hoge bergen
Alles over deze reis

Zin in een bijzonder én voordelig winteravontuur? Ga mee met Eastpackers naar magisch Transsylvanië! Tijdens deze 6-daagse reis combineren we een bezoek aan sprookjesachtige steden als Sibiu en Brasov met enkele actieve dagen in de Karpaten. Ooit op sneeuwscootersafari geweest? Of geskied in Roemenië? Tijdens de Transsylvanië Express kan het allemaal. Met Eastpackers boek je deze onvergetelijke reis voor slechts € 499. 

Wellicht denk je bij de ideale bestemming voor een wintervakantie niet meteen aan Roemenië, maar een groot deel van dit land gaat  maandenlang schuil onder een sprookjesachtig pak sneeuw. Dat is vooral te danken aan de machtige Karpaten, die het land als ware doormidden snijden. Toegegeven, ze zijn niet zo hoog als de Alpen, maar fantastische bergplateaus, uitzichten en pistes zijn er wel! Bovendien vind je hier in de bergen verstilde kloosters, kastelen en unieke hotels waar de tijd heeft stilgestaan.

We starten ons avontuur in Sibiu. Deze prachtige stad in het zuiden van Transsylvanië doet, met haar smalle straatjes en eeuwenoude kerken, denken aan lang vervlogen tijden. Met tal van bars en restaurants kun je je hier bovendien tegoed doen aan heerlijke Roemeens comfortfood, zoals Mămăligă of Polenta.

Na een kort verblijf in Sibiu zoeken we al snel de bergen op. We trekken naar Brasov, het culturele hart van Transsylvanië. In Nederland associeert men deze Roemeense regio vaak met vampiers. Dit wordt nergens zo duidelijk als in Brasov. Ook wij van Eastpackers begrijpen maar al te goed waarom Bram Stoker, de schrijver van Dracula, zich door deze stad liet inspireren.

Vanuit Brasov is het slechts enkele kilometers naar Poiana, een populair wintersportresort waar ook wij de natuur intrekken. Per kabelbaan, sneeuwscooter of ski's - niets is ons te gek! We overnachten in het gezellige dorp in een gezellige herberg, hopelijk omringd door sneeuw.

Ten zuiden van Brasov ligt Sinaia, dat ook wel de "Parel van de Karpaten" genoemd wordt. Deze plaats is één van de oudste buitensportgebieden van het land. De vroegere koning van Roemenië was dan ook verzot op dit gebied, en liet hier een enorme zomerresidentie optrekken. Ook wij zullen hier overnachten, en wel in het schitterende Hotel Sinaia. Dit voormalige socialistische hotelcomplex heeft recentelijk een opknapbeurt gekregen, maar het is niet moeilijk om voor te stellen hoe het hier vroeger moet zijn geweest toen partijbonzen hier hun vakantie vierden.

Na een winterse hike door de omliggende bergen, nemen we de nachtelijke Transsylvanië Express naar Cluj-Napoca. We zullen hier een bezoek brengen aan enorme ondergrondse zoutmijnen en - last but not least - goed gebruik maken van de uitmuntende horeca in deze bruisende studentenstad.

Geïnteresseerd in deze reis door winters Roemenië? Eastpackers biedt deze reis aan voor een ongelooflijke non-profit prijs vanaf € 499. Inclusief vluchten, alle andere transfers, overnachtingen, activiteiten en excursies.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Cultuur
Sneeuw
Geschiedenis
Architectuur
Nachtleven

Inclusief

 • De mooiste treinroutes van Roemenië
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Sneeuwscooter en skiën in Poiana Brasov
 • Heel veel kabelbanen
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Het mooiste van Roemenië

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 15 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Twee fantastische bergdorpen

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

5 man
10 vrouw
0 vrij
12 solo
3 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. Vandaar dat hij zo graag in Roemenië komt. De Karpaten behoren volgens hem tot de mooiste berglandschappen in Europa. 

Wil je Hans vragen wat de magie is van treinreizen door besneeuwd Roemenië? 

hans@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl