Seas of the Southeast

18 | 28 augustus 2022

 

Een heerlijke rondreis van de Egeïsche naar de Zwarte Zee: een trip langs de rafelranden van de Europese Unie, vol geschiedenis, cultuur en natuur.

Max 19 deelnemers
Bijzondere architectuur
Mountainbiken in Bulgarije
Aandacht voor geschiedenis
Zomerse stranden
Alles over deze reis

Ontdek met Eastpackers de prachtige kust en het ruige binnenland van Griekenland, Bulgarije, Noord-Macedonië en Roemenië. Tijdens Seas of the Southeast treden wij in de voetsporen van de eeuwenoude beschavingen die in dit machtige gebied hun voetafdrukken achterlieten: Grieken, Romeinen, Bulgaren, Ottomanen en meer. In 10 dagen trekken we van de Griekse kust, via het binnenland van Noord-Macedonië en Bulgarije, naar de Roemeense Donaudelta, de laatste onontdekte wildernis van ons continent! Eastpackers biedt deze reis, langs de randen van de EU, aan vanaf slechts €599!

Al 2000 jaar voor Christus bouwden de Thraciërs in dit deel van Europa hun eerste steden. Zij trokken vanuit Zuid-Rusland de Balkan binnen en werden door de oude Grieken jaloers het talrijkste en machtigste volk ter wereld genoemd. Later werd het voormalige Thracië één van de meest begeerde (en meest veroverde) delen van Europa: Grieken, Romeinen, Perzen, Macedoniërs, Turken, Roemenen, Russen en Bulgaren lieten hier allemaal hun sporen na. In steden zoals Thessaloniki en Skopje, maar ook in de bergen van Bulgarije, zie je hier nog steeds de restanten van.

Naast de restanten van eeuwenoude beschavingen, dompel je je tijdens Seas of the Southeast ook in het hippe, zomerleven van de Griekse, Bulgaarse en Romeense kust: lange, zomeravonden, volle promenades en heerlijk (voordelig) eten. Kortom, ben jij een history buff, adventure seeker of houd je gewoon van mooie gebouwen en heerlijk zomerweer? Dan is deze reis op je lijf geschreven.

En natuurliefhebbers niet getreurd: tijdens deze tiendaagse trip doorkruisen we de mooiste natuur van de Balkan op geheel eigen Eastpackerswijze: dus kayakken we door de Matka canyon nabij Skopje, mountainbiken we door door Bulgaarse bergen, en trekken we per boot en off-road buggy door de majestueuze Donaudelta, en stap je aan boord van de laatste lange-afstandssmalspoortrein van ons continent. En natuurlijk kan een duik in de Zwarte Zee ook niet ontbreken tijdens Seas of the Southeast. Met Eastpackers maak je deze heerlijke zomerreis nu al vanaf €599!

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Zomerweer
Geschiedenis
Cultuur
Natuur
Off-the-beaten-path

Inclusief

 • Mountainbike avontuur in Bulgarije
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Rit in een unieke smalspoortrein
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van max 19 deelnemers

 • Unieke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Off-the-beaten path in Zuidoost-Europa

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en architectuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

7 man
8 vrouw
4 vrij
13 solo
2 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Sjoerd Rooijakkers. Hij groeide op in Den Helder (vandaar zijn voorliefde voor lelijke plekken), woonde en werkte in Rusland, maar is verliefd op elke avontuurlijke plek ten oosten van Berlijn. Sjoerd begeleidt reizen voor Eastpackers sinds 2018 en weet alles over politiek, geschiedenis en architectuur. 

Waarom deze reis volgens Sjoerd de ideale zomertrip is? Vraag het hem zelf!

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal sportieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het soms iets minder goed weer is). Onderdeel van het programma zijn enkele hikes door de natuur en een mountainbike tocht door de Bulgaarse bergen, maar er ook is er voldoende ruimte voor ontspanning. Stevige wandelschoenen zijn geen overbodige luxe. 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. 

De zomers in Zuid-Europa zijn over het algemeen een stuk warmer dan bij ons in Nederland. Denk aan temperaturen die overdag rond de 30 graden liggen en 's avonds en 's nachts zelden onder de 20 graden duiken. In hoger gelegen gebieden kan het wel wat frisser zijn. Neem dan ook zeker een warme trui mee. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. In sommige landen of steden kunnen beperkingen gelden ten aanzien van groepsactiviteiten. De reisleider volgt aanwijzingen van de lokale overheden op.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 100 per persoon en voor een éénpersoonskamer bedragen € 200.

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn redelijk goede bestemmingen voor vegetariërs. In landen als Griekenland en Bulgarije is men gek op salades, soepen en pasteitjes. Ook is in grote steden als Thessaloniki en Odessa de internationale keuken goed vertegenwoordigd. Houd er wel rekening mee dat de menukeuze in kleinere plaatsen, op het platteland, meer beperkt kan zijn.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen.

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld. Wij verwachten geen beperkende maatregelen. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen.

Moet ik een mondkapje dragen?

Wij volgen de aanwijzingen van plaatselijke autoriteiten op. In de landen die we bezoeken gelden soortgelijke aanbevelingen en aanwijzingen met betrekking tot het dragen van een mondkapje als in Nederland.

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren. Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. 

Wat voor invloed heeft de oorlog in Oekraïne op deze reis?

Vanwege de oorlog in Oekraïne is het op dit moment niet mogelijk om bestemmingen in dit land te bezoeken. Daarom reizen we niet naar de Oekraïense Zwarte Zeekust (of naar bestemmingen in buurlanden waarvoor een negatief reisadvies geldt). 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl