Seas of the Southeast

18 | 27 augustus 2022

 

Een heerlijke rondreis van de Egeïsche naar de Zwarte Zee: een trip langs de rafelranden van de Europese Unie, vol geschiedenis, cultuur en natuur.

Max 15 deelnemers
Bijzondere architectuur
Mountainbiken in Bulgarije
Aandacht voor geschiedenis
Zomerse stranden
Alles over deze reis

Ken je het verhaal van de Thraciërs? Eens bewoonde dit volk het gebied tussen de Egeïsche en Zwarte Zee, lang voordat Alexander de Grote de regio veroverde, en Rome nog niet meer was dan een boerendorp. Tijdens Seas of the Southeast treden wij in hun voetsporen - en jij kunt mee op een actieve reis boordevol natuur, cultuur en avontuur! In 10 dagen trekken we van de Griekse kust, via het binnenland van Bulgarije en de Roemeense Donaudelta, naar de Zwarte Zeestranden van Oekraïne. Eastpackers biedt deze reis, langs de randen van de EU, aan vanaf slechts €599!

De Thraciërs bewoonden in het 2e millennium vóór Christus Zuid-Rusland en het gebied rond Roemenië, Bulgarije en Noord-Griekenland. In de 5e eeuw vóór Christus was de Thracische aanwezigheid blijkbaar zo opvallend dat de Griekse geschiedschrijver Herodotus hen het op een na (na de Indiërs) meest talrijke volk van de bekende wereld noemde en mogelijk het machtigste. De Thraciërs maakten echter onderling veel ruzie en gingen ten onder tegen de beter georganiseerde Grieken en Romeinen. Later werd het voormalige Thracië één van de meest begeerde (en meest veroverde) delen van Europa: Grieken, Romeinen, Perzen, Macedoniërs, Turken, Roemenen, Russen en Bulgaren lieten hier allemaal hun sporen na.

In Seas of the Southeast reizen we door het voormalig leefgebied van de Thraciërs en gaan we op zoek naar de overblijfselen van deze eeuwenoude beschaving. Ook bezoeken we Griekse en Romeinse ruïnes, Byzantijnse kloosters en kerken, Ottomaanse hamams en moskeeën. Om nog maar te zwijgen over de indrukwekkende brutalistische Sovjet-bouwwerken in Bulgaarse steden als Plovdiv en Varna en het Oekraïense Odessa. Kortom, ben jij een history buff, of houd je gewoon van mooie gebouwen? Dan is deze reis op je lijf geschreven.

En natuurliefhebbers niet getreurd: tijdens deze tiendaagse trip doorkruisen we de mooiste natuur van de Balkan op geheel eigen Eastpackerswijze: dus mountainbiken we door door Bulgaarse bergen, trekken we met onze eigen boot door de majestueuze Donaudelta en stap je aan boord van de laatste lange-afstandssmalspoortrein van ons continent. En natuurlijk kan een duik in de Zwarte Zee ook niet ontbreken tijdens Seas of the Southeast. Met Eastpackers maak je deze heerlijke zomerreis nu al vanaf €599!

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Zomerweer
Geschiedenis
Cultuur
Natuur
Off-the-beaten-path

Inclusief

 • Mountainbike avontuur in Bulgarije
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Rit in een unieke smalspoortrein
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Uniek afwisselend programma

 • Kleine groep van max 15 deelnemers

 • Unieke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Off-the-beaten path in Zuidoost-Europa

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en architectuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar.

Er zijn twee groepen (van max 11 deelnemers) met gegarandeerd vertrek.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

1 man
0 vrouw
15 vrij
1 solo
0 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks.  Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor oude trams, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. 

Waarom deze reis volgens Hans de ideale zomertrip is? Vraag het hem zelf!

hans@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal sportieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het soms iets minder goed weer is). Onderdeel van het programma zijn verschillende hikes door de natuur en een mountainbike tocht door de Bulgaarse bergen, maar ook is er voldoende ruimte voor ontspanning. Stevige wandelschoenen zijn echter geen overbodige luxe. 

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. 

De zomers in Zuid-Europa zijn over het algemeen een stuk warmer dan bij ons in Nederland. Denk aan temperaturen die overdag rond de 30 graden liggen en 's avonds en 's nachts zelden onder de 20 graden duiken. In hoger gelegen gebieden kan het wel wat frisser zijn. Neem dan ook zeker een warme trui mee. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. In sommige landen of steden kunnen beperkingen gelden ten aanzien van groepsactiviteiten. De reisleider volgt aanwijzingen van de lokale overheden op.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 100 per persoon en voor een éénpersoonskamer bedragen € 200.

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn redelijk goede bestemmingen voor vegetariërs. In landen als Griekenland en Bulgarije is men gek op salades, soepen en pasteitjes. Ook is in grote steden als Thessaloniki en Odessa de internationale keuken goed vertegenwoordigd. Houd er wel rekening mee dat de menukeuze in kleinere plaatsen, op het platteland, meer beperkt kan zijn.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen.

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen.

Moet ik een mondkapje dragen?

Wij volgen de aanwijzingen van plaatselijke autoriteiten op. In de landen die we bezoeken gelden soortgelijke aanbevelingen en aanwijzingen met betrekking tot het dragen van een mondkapje als in Nederland.

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren. Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl