Kaukasus Compact

22 juli | 6 augustus 2022

 

Ga mee op reis naar het grensgebied tussen Europa en Azië, daar waar twee eeuwenoude beschavingen verscholen liggen tussen de bergen: Georgië & Armenië

Max 19 deelnemers
Schitterende architectuur
Indrukwekkende natuur
Zwemmen in de Zwarte Zee
Boordevol hikes
Alles over deze reis

Ga mee naar de prachtige, diverse Kaukasus! Op de grens van Europa en Azië bezoek je met Eastpackes twee landen met een eigen taal, cultuur, schrift en geloof: Georgië & Armenië. Toch is er ook veel dat deze landen bindt, beiden waren immers deelrepublieken van de Sovjet-Unie. Wij nemen je mee langs alle hoogtepunten in deze snel veranderende landen: van de prachtige Zwarte Zeekust naar de ruige bergstreken, dorpjes met eeuwenoude kloosters en hippe steden zoals Jerevan en Tbilisi. Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis al vanaf slechts € 1099!

Onze reis begint in Tbilisi. De grootste stad van Georgië en officieuze hoofdstad van de Kaukasus. Na wat sightseeing reizen we westwaarts, in de richting van Kutaisi. De derde stad van Georgië was in het verleden meermaals 's lands hoofdstad, maar is nu vooral interessant vanwege de kerken op de Unesco Werelderfgoedlijst én het vervallen resort Tskaltoebo, net buiten de stad.

Via Batoemi, dé zomerhoofdstad van de Kaukasus, trekken we opnieuw landinwaarts. De indrukwekkende natuur van Georgië komt ruim aan bod rond de plaatsen Akhaltsikhe en Borjomi, wereldberoemd vanwege het bruisende mineraalwater.

Via Gyumri, de tweede stad van Armenië, komen we aan in Jerevan. Hier verdiepen we ons in het roerige verleden van Armenië, met onder meer een bezoek aan het Genocidemonument. Ook hebben we aandacht voor de recente oorlog met Azerbeidzjan over de betwiste regio Nagorno-Karabach.

Vanuit Jerevan gaan we in de richting van Lake Sevan, het grootste meer van de Zuidelijke Kaukasus, en de schitterende natuur rondom de plaats Dilijan - ook wel Armeens Zwitserland genoemd. De Armeense natuur is zo mogelijk nog ongerepter dan de natuurgebieden van Georgië. Vanuit hier keren we terug naar Georgië, waar we de reis afsluiten met een uitstap naar Gudauri en Kazbegi. Ook zin in een zomers avontuur in deze twee unieke landen? Met Eastpackers kan dit nu al vanaf €1099!

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Steden
Natuur
Cultuur
Avontuur
Nachtleven

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Hikes door de natuur
 • Alle entreegelden en excursies
 • Unieke accommodaties
 • Boeiende stadswandelingen
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Een overdosis aan schitterende architectuur

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 15 deelnemers

 • Goedkope non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Inclusief 4WD dagtocht

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Heel veel aandacht voor geschiedenis

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

5 man
11 vrouw
4 vrij
10 solo
6 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Douwe van der Meer. Douwe reisde met een rugzak en nagenoeg geen budget jarenlang door de Balkan en Kaukasus. Hij woonde een jaar in Georgië (en nog langer in Turkije) en weet daardoor niet alleen alles van de Georgische keuken, maar kent ook overal aardige mensen en de mooiste plekken. 

Waarom Douwe zo geboeid is door de Kaukasus? Vraag het hem zelf!

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal sportieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het soms iets minder goed weer is). Op het programma staan enkele fikse stadswandelingen en hikes door de bergen. Goede wandelschoenen zijn dus zeker aangeraden.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. 

De zomers in de Kaukasus zijn over het algemeen warmer dan in Nederland. Houd rekening met temperaturen rond de 30 graden. In de hoger gelegen gebieden is het een stuk frisser en kan het 's avonds en 's nachts flink afkoelen. Neem daarom ook een dunne jas of warme trui mee. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 200 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 420. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn redelijk goede bestemmingen voor vegetariërs. Georgië staat bekend om zijn fantastische kaasbroden (khachapuri) en heerlijke salades. In Armenië zijn bovendien heerlijke gerechten met linzen te verkrijgen. Er zijn ook altijd verschillende groentegerechten beschikbaar. Houd er rekening mee dat de menukeuze in delen van Georgië en Armenië beperkt kan zijn, zeker buiten de grote steden.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttrein). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren. Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl