Far East: Zuid Korea

9 | 21 mei 2024

Met Eastpackers naar het verre oosten: ontdek het land van tempels, kabelbanen, bibimbap, bergen, en karaoke tijdens een complete Eastpackers reis vol cultuur, natuur en geschiedenis. Dit is bruisend Zuid-Korea.

Max 24 deelnemers
Fantastische architectuur

lekker weer

Veel kabelbanen

Super lage prijs
Boordevol geschiedenis
Alles over deze reis

Ontdek met Eastpackers het verre oosten. Voor één keer ruilen we de bietensoep en aardappels van het voormalige Oostblok in voor sushi en bibimbap, ontdekken we tempels, skyscrapers en karaokebars en dompelen we je helemaal onder in de cultuur van deze Aziatische grootmacht. Wat hetzelfde is als bij onze andere reizen: onze focus op cultuur, geschiedenis en politiek, én natuurlijk een aantrekkelijke non-profit prijs. Met Eastpackers ontdek je het verre oosten al vanaf € 2399. 

Zuid-Korea bestaat pas sinds 1945, nadat het onafhankelijk werd van Japan. In de hoofdstad Seoul bezoeken we verschillende plekken die aan de tijd van de Japanse bezetting herinneren. De relaties tussen Japan en Zuid-Korea zijn altijd ingewikkeld gebleven, ook al organiseerden de landen in 2002 samen het WK voetbal. En er zijn meer problematische relaties die tijdens deze rondreis onze aandacht verdienen: vóór de Japanse bezetting in 1910 vormde Zuid-Korea samen met Noord-Korea het koninkrijk Korea, maar Noord en Zuid raakten in de jaren 50 in oorlog en zijn dat ondanks een wapenstilstand officieel nog steeds.

De trauma's van deze oorlog zijn in Zuid-Korea nog dagelijks voelbaar én zichtbaar, op militaire begraafplaatsen, in musea en bij monumenten, en in de aanwezigheid van vluchtelingen uit het noorden, die erin slaagden in het zuiden een nieuw leven op te bouwen. Tijdens onze reis belichten we alle aspecten van dit conflict, brengen we een bezoek aan de gedemilitariseerde grensregio én spreken we met Koreanen die in het noorden opgroeiden en nu in het zuiden woonachtig zijn.

Zuid-Korea heeft echter meer te bieden dan een boeiende geschiedenis. Het compacte land biedt bijvoorbeeld volop natuurschoon - hoge bergen, watervallen, grotten en een ongerepte kuststrook - en barst van de boeddhistische tempels. Onderdeel van deze reis is een overnachting in een tempelcomplex in de bergen bij de stad Busan. Hier word je ondergedompeld in het boeddhistische spirituele leven.

Uiteraard staan er ook aardsere genoegens op het programma: wat dacht je van een Koreaanse sauna-ervaring in een volksbadhuis, een avondje karaoke én een avondje stappen in de roemruchte wijk Itaewon van Seoul. Zo biedt onze Far East reis door Zuid-Korea het ultieme all-in-one pakket van geschiedenis, natuur én (populaire) cultuur. Ga je met ons mee?

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Cultuur
Geschiedenis
Eten & Drinken
Natuur
Architectuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Treinen en lokaal OV
 • Comfortabele overnachtingen
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen
 • CO2 compensatie voor alle vluchten

Waarom deze reis boeken?

 • Unieke reis naar Zuid-Korea in Eastpackers style

 • Twee eigen reisleiders die het land door en door kennen

 • Gezellige groep medereizigers met dezelfde interesses

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Afwisselende accommodaties

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en politiek

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 29 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

Deze reis is alleen nog te boeken zonder vluchtarrangement. Je kunt zelf een heen- en terugvlucht naar keuze boeken. Ook de één-persoonskamers zijn uitverkocht.

12 man
10 vrouw
2 vrij
20 solo
2 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleiders

Deze reis wordt begeleid door Sjoerd Rooijakkers en Laurens Bistervels. Sjoerd groeide op in Den Helder (vandaar zijn voorliefde voor lelijke plekken), woonde en werkte in Rusland, maar zoekt het sinds de Russische invasie van Oekraïne steeds oostelijker op. Hij werd bij zijn eerste bezoek op slag verliefd op Zuid-Korea. Laurens is een Koreaveteraan die als deelnemer vele Eastpackers reizen maakte. Hij woonde en studeerde in het land, vond er de liefde en spreekt de taal. Voor één keer kruipt hij in de huid van verteller om jou net zo enthousiast te maken als hij zelf al jaren is.
Wil je weten wat Sjoerd en Laurens zo intrigeert aan Zuid-Korea? 
info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl