Best of Bulgaria

4 - 15 augustus 2021

Dit super afwisselende land heeft alle ingrediënten voor een avontuurlijke vakantie: machtige bergen, prachtige stranden, steden met erfgoed van de Romeinen tot de Sovjets en een heerlijke keuken.

Max 11 deelnemers
Zonnig zomerweer
Veel natuur
Met het lokale OV
Bepaal je eigen prijs
Boordevol historie
Alles over deze reis

Best of Bulgaria is de ultieme zomerreis voor avontuurlijke reizigers. Bulgarije is bijna drie keer zo groot als Nederland, maar heeft amper 7 miljoen inwoners. Je hebt er dus alle ruimte, vooral in de bergen, die het land van noord naar zuid en oost naar west doorsnijden. Voeg daarbij de restanten van historische beschavingen zoals de oude Grieken en Romeinen, prachtige zandstranden aan de Zwarte Zee en een verzameling van ’s werelds meest indrukwekkende communistische monumenten, en je hebt de ideale cocktail voor een onvergetelijke zomerreis. 

Onze Best of Bulgaria reis begint en eindigt in Sofia: met bijna twee miljoen inwoners is dit verreweg de meest kosmopolitische stad van het land. Je vindt hier een bruisend uitgaansleven, de beste restaurants van het land en een ratjetoe aan architectonische stijlen die op sommige bezoekers in eerste instantie chaotisch overkomt. Sofia heeft echter een belangrijke troef in handen: de stad ligt aan de voet van het Vitosha gebergte, een indrukwekkend bergmassief met toppen tot 2300 meter hoogte.

In de winter is het Vitosha gebergte een populaire bestemming om te skiën, in de zomer is het een hikersparadijs. We maken wandelingen naar het Boyana klooster en de nabijgelegen waterval en naar de hoogste top: de Zwarte Piek. Omdat heel Bulgarije lijkt te zijn volgebouwd met kabelbanen (de één wat moderner dan de ander), hoef je zelden het hele stuk te lopen. Onze wandelingen tijdens deze reis zijn gemiddeld ongeveer 8 – 14 kilometer en voor iedereen met een goede basisconditie prima te doen.

Naast natuur en fantastische wandelingen, biedt deze reis ook veel cultuur. Zo bezoeken we Plovdiv, de op één na grootste stad van het land, en de historische hoofdstad Veliko Tarnovo, in een prachtig heuvellandschap vol grotten en kloven. Plovdiv stad is met haar 8000-jarige geschiedenis overigens een van de oudste steden van Europa, en heeft dan ook als motto "Antiek en eeuwig" ("Древен и вечен").

De stad is, net als Rome, rond zeven heuvels gebouwd. Op twee ervan bevinden zich spectaculaire monumenten. Tijdens deze reis zullen we er nog meer bezoeken, waaronder het indrukwekkende monument ter ere van de “Founders of the Bulgarian State” in de provinciestad Shumen.

Naast natuur, cultuur en (communistische) architectuur bieden we tot slot ook nog de nodige ontspanning aan de mooie Zwarte Zee. De meeste Nederlanders kennen Bulgarije misschien vooral van de goedkope Zwarte Zee vakanties in resorts zoals Sunny Beach. Die bestemming laten wij natuurlijk links liggen, maar een duik in zee mag niet ontbreken op deze reis. Havenstad Varna heeft niet alleen prachtige zandstranden, maar ook enkele van de beste parken en boulevards van het land. Een zomeravond in Varna is om niet snel te vergeten. En oja, Varna is ook een goede uitvalsbasis om de Bulgaarse wijncultuur te ontdekken. Het klimaat leent zich uitstekend voor de druiventeelt en Bulgaarse wijnen zijn in de hele regio geliefd vanwege hun karakteristieke, diepe smaak.

Hadden we het beste nieuws al verteld? Deze reis is onderdeel van de Eastpackers Pay-What-You-Want summer, dus je bepaalt na afloop zelf wat je de reis waard vond. Dat is de zekerheid die wij bieden in onzekere Coronatijden.

 

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Natuur
Cultuur
Eten en drinken
Geschiedenis
Zon, zee en strand

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Alle transfers en lokaal OV
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Dagelijks ontbijt
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Volledige CO₂ compensatie

Waarom deze reis boeken?

 • Alle hoogtepunten van Bulgarije

 • Compact progarmma

 • Kleine groep van max 11 deelnemers

 • Bepaal zelf wat je betaalt

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

FAQ

Wie zijn de deelnemers?

Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers, waaronder veel studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers met historische interesse. We staan uitgebreid stil bij de geschiedenis en politiek van deze gebieden in de voormalige Sovje-Unie. De reis is gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 28 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 40% van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal sportieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als er hoogteverschil bij komt kijken). Bulgarije is een bergachtig land en we trekken een aantal dagen de prachtige (bergachtige) natuur in. Onze wandelingen zijn voor iedereen met een redelijke basisconditie te doen.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Vanwege de Coronasituatie deel je geen sanitair met andere reizigers en slapen maximaal 4 deelnemers met minimaal 1.5 meter afstand in dezelfde kamer.

De zomers in Bulgarije bieden meestal een garantie voor warm, zonnig weer. Houd er rechter rekening mee dat het in de bergen een stuk frisser is dan in de steden en op het strand. Ook zijn (onweers)buiten niet ongebruikelijk.

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken.

Is er een vaste kamerindeling?

Als je kiest voor een meerpersoonskamer maak je samen met je reisgenoten in elke accommodatie een eigen indeling. Als je kiest voor een tweepersoonskamer kun je elke nacht met dezelfde reisgenoot slapen. Als je kiest voor een eenpersoonskamer heb je een kamer helemaal voor jezelf. 

Wordt rekening gehouden met mijn dieetwensen?

Bij lunch en diner kun je zelf kiezen wat je eet, waar en met wie. In onze restaurantsuggesties houden wij voor zover mogelijk rekening met de meest gangbare dieetwensen, zoals een vegetarisch eetpatroon. Bij de samenstelling van het dagelijkse ontbijt houden wij, waar mogelijk, ook rekening met eventuele specifieke dieetwensen, zoals gluten- of lactosevrije producten. Houd er wel rekening mee dat de (menu)keuze in Bulgarije voor deelnemers die een speciaal dieet volgen soms beperkt(er) kan zijn. 

Wat is inbegrepen bij de deelnameprijs?

Voor deze reis geldt een Pay-What-You-Want aanbod. Je betaalt voor vertrek een borg en bepaalt na vertrek wat je de reis waard vond. Eastpackers gebruikt je borg om je reiskosten (vluchten, transfers ter plekke en alle lokale OV), overnachtingen en alle activiteiten (vooruit) te betalen. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Bulgarije is geen dure vakantiebestemming. Reken op circa € 15 per dag voor maaltijden, afhankelijk van je bestedingspatroon. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig, tot maximaal € 80 afhankelijk van grootte en gewicht. Optionele kosten vallen buiten het Pay-What-You-Want aanbod.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt?

Eastpackers organiseert geen reizen naar bestemmingen waarvoor een negatief (oranje/rood) reisadvies geldt. Wanneer dit in de periode waarin de reis plaatsvindt, het geval is, gaat de reis niet door en kunnen deelnemers kosteloos omboeken naar een alternatief of hun geld terugkrijgen. 

Is een coronavaccinatie of negatieve test verplicht voor deelname?

Eastpackers organiseert geen reizen naar bestemmingen die uitsluitend toegankelijk zijn voor reizigers met een Coronavaccinatie. Wanneer een negatieve Coronatest vereist is, zijn deelnemers zelf verantwoordelijk voor de afname hiervan. 

Betekent Pay-What-You-Want dat deelname ook gratis mogelijk is?

Reizen in 2021 zal anders zijn dan je gewend bent. De huidige situatie vraagt om flexibiliteit en creativiteit, en het besef dat we ons in een unieke situatie bevinden die ons voor logistieke en financiële uitdagingen stelt.

Omdat reizen organiseren onze passie is, willen we het onze reizigers zo aantrekkelijk mogelijk maken om samen met ons ook dit jaar op een verantwoorde wijze unieke plekken te bezoeken.

We kunnen dit jaar minder dan anders garanderen dat alles zal gaan volgens plan, en daarom vragen we geen vaste prijs voor deze reis. We garanderen wel dat we ons maximaal inzetten om jou, ondanks de onzekere situatie, een bijzondere reiservaring te bezorgen. We hopen dat je onze inzet op waarde schat en dat Eastpackers ook in het tijdperk ná Corona voor jou en anderen mooie reizen mag blijven aanbieden. Om dat mogelijk te maken hopen wij op een bijdrage die recht doet aan onze inzet en de kosten die we maken.

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
3 man
3 vrouw
5 vrij
4 solo
2 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Anna van der Tas. Anna werkt al sinds 2017 voor Eastpackers. Ze woonde lange tijd in Bulgarije en Rusland en heeft een grote fascinatie voor de Slavische taal en cultuur. De spreekt goed Russisch en heeft reiservaring in bijna alle landen van de voormalige Sovjet-Unie. Ze weet in de vleesrijke Oostblok keuken altijd pareltjes van vegetarische alternatieven te vinden en ontzenuwt graag het vooroordeel dat alle Slavische mensen nukkig en nors zijn.
Wil je Anna vragen waarom Bulgarije de parel van de Balkan is?
info@eastpackers.nl

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl