Best of Bulgaria

4 - 15 augustus 2021

Dit super afwisselende land heeft alle ingrediënten voor een avontuurlijke vakantie: machtige bergen, prachtige stranden, steden met erfgoed van de Romeinen tot de Sovjets en een heerlijke keuken.

Max 11 deelnemers
Zonnig zomerweer
Veel natuur
Met het lokale OV
Bepaal je eigen prijs
Boordevol historie
Alles over deze reis

Best of Bulgaria is de ultieme zomerreis voor avontuurlijke reizigers. Bulgarije is bijna drie keer zo groot als Nederland, maar heeft amper 7 miljoen inwoners. Je hebt er dus alle ruimte, vooral in de bergen, die het land van noord naar zuid en oost naar west doorsnijden. Voeg daarbij de restanten van historische beschavingen zoals de oude Grieken en Romeinen, prachtige zandstranden aan de Zwarte Zee en een verzameling van ’s werelds meest indrukwekkende communistische monumenten, en je hebt de ideale cocktail voor een onvergetelijke zomerreis. 

Onze Best of Bulgaria reis begint en eindigt in Sofia: met bijna twee miljoen inwoners is dit verreweg de meest kosmopolitische stad van het land. Je vindt hier een bruisend uitgaansleven, de beste restaurants van het land en een ratjetoe aan architectonische stijlen die op sommige bezoekers in eerste instantie chaotisch overkomt. Sofia heeft echter een belangrijke troef in handen: de stad ligt aan de voet van het Vitosha gebergte, een indrukwekkend bergmassief met toppen tot 2300 meter hoogte.

In de winter is het Vitosha gebergte een populaire bestemming om te skiën, in de zomer is het een hikersparadijs. We maken wandelingen naar het Boyana klooster en de nabijgelegen waterval en naar de hoogste top: de Zwarte Piek. Omdat heel Bulgarije lijkt te zijn volgebouwd met kabelbanen (de één wat moderner dan de ander), hoef je zelden het hele stuk te lopen. Onze wandelingen tijdens deze reis zijn gemiddeld ongeveer 8 – 14 kilometer en voor iedereen met een goede basisconditie prima te doen.

Naast natuur en fantastische wandelingen, biedt deze reis ook veel cultuur. Zo bezoeken we Plovdiv, de op één na grootste stad van het land, en de historische hoofdstad Veliko Tarnovo, in een prachtig heuvellandschap vol grotten en kloven. Plovdiv stad is met haar 8000-jarige geschiedenis overigens een van de oudste steden van Europa, en heeft dan ook als motto "Antiek en eeuwig" ("Древен и вечен").

De stad is, net als Rome, rond zeven heuvels gebouwd. Op twee ervan bevinden zich spectaculaire monumenten. Tijdens deze reis zullen we er nog meer bezoeken, waaronder het indrukwekkende monument ter ere van de “Founders of the Bulgarian State” in de provinciestad Shumen.

Naast natuur, cultuur en (communistische) architectuur bieden we tot slot ook nog de nodige ontspanning aan de mooie Zwarte Zee. De meeste Nederlanders kennen Bulgarije misschien vooral van de goedkope Zwarte Zee vakanties in resorts zoals Sunny Beach. Die bestemming laten wij natuurlijk links liggen, maar een duik in zee mag niet ontbreken op deze reis. Havenstad Varna heeft niet alleen prachtige zandstranden, maar ook enkele van de beste parken en boulevards van het land. Een zomeravond in Varna is om niet snel te vergeten. En oja, Varna is ook een goede uitvalsbasis om de Bulgaarse wijncultuur te ontdekken. Het klimaat leent zich uitstekend voor de druiventeelt en Bulgaarse wijnen zijn in de hele regio geliefd vanwege hun karakteristieke, diepe smaak.

Hadden we het beste nieuws al verteld? Deze reis is onderdeel van de Eastpackers Pay-What-You-Want summer, dus je bepaalt na afloop zelf wat je de reis waard vond. Dat is de zekerheid die wij bieden in onzekere Coronatijden.

 

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Natuur
Cultuur
Eten en drinken
Geschiedenis
Zon, zee en strand

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Alle transfers en lokaal OV
 • Comfortabele overnachtingen
 • Alle entreegelden en excursies
 • Dagelijks ontbijt
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen
 • Volledige CO₂ compensatie

Waarom deze reis boeken?

 • Alle hoogtepunten van Bulgarije

 • Compact progarmma

 • Kleine groep van max 11 deelnemers

 • Bepaal zelf wat je betaalt

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

FAQ

Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers, waaronder veel studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers met historische interesse. We staan uitgebreid stil bij de geschiedenis en politiek van deze gebieden in de voormalige Sovje-Unie. De reis is gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 28 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 40% van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.
3 man
3 vrouw
5 vrij
4 solo
2 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Anna van der Tas. Anna werkt al sinds 2017 voor Eastpackers. Ze woonde lange tijd in Bulgarije en Rusland en heeft een grote fascinatie voor de Slavische taal en cultuur. De spreekt goed Russisch en heeft reiservaring in bijna alle landen van de voormalige Sovjet-Unie. Ze weet in de vleesrijke Oostblok keuken altijd pareltjes van vegetarische alternatieven te vinden en ontzenuwt graag het vooroordeel dat alle Slavische mensen nukkig en nors zijn.
Wil je Anna vragen waarom Bulgarije de parel van de Balkan is?
info@eastpackers.nl

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl