Alexander de Grote Route

1 | 7 november 2021

Treed in de voetsporen van één van de grootste veroveraars uit de geschiedenis: Alexander de Grote en verdiep je in de actuele politieke en culturele scheidslijnen in het Middellandse Zeegebied

Max 11 deelnemers
Verdieping actualiteiten
Boordevol geschiedenis
Mooi nazomerweer
Super lage prijs
Prachtige natuur
Alles over deze reis

Treed in de voetsporen van één van de grootste veroveraars uit de geschiedenis: Alexander de Grote. Tijdens de nieuwste avontuurlijke rondreis van Eastpackers reis je langs de restanten van eeuwenoude beschavingen in Noord-Macedonië, Noord-Griekenland en Cyprus en ontdek je hoe de historische figuur van Alexander de Grote landen, regio’s en volken tot op de dag van vandaag beroert en verdeelt. Uniek aan deze reis is dat we ook uitgebreid ingaan op actuele politieke en culturele scheidslijnen in het Middellandse Zeegebied. Zo bezoek je het onontdekte Turkse deel van Cyprus met haar indrukwekkende natuurschoon en ghosttowns als stille getuigen van een smeulend conflict met Griekenland. En het beste is: je bepaalt zelf wat je betaalt,  want deze reis is onderdeel van het Eastpackers Pay-What-You-Want aanbod. 

Wellicht denk je dat het Mediterrane gebied niet de meest voor de hand liggende Eastpackers bestemming is. Think again!  Deze reis biedt alle bekende Eastpackers ingrediënten en is de ultieme reis voor liefhebbers van geschiedenis, politieke conflicten, natuur en avontuur. En oja, waarschijnlijk hebben we zelfs mooi nazomerweer. De reis begint in Skopje, de Noord-Macedonische hoofdstad van scherpe contrasten. Het bouwproject Skopje 2014 heeft de brutalistische bouwstijl van de jaren 70 deels veranderd in een pompeus, classicistisch zuilen- en timpanenparadijs, als verwijzing naar de ‘klassieke’ oorsprong van de stad. Hét middelpunt van deze architectonische snoepwinkel is het 24 meter hoge beeld Krijger te paard, een duidelijke verwijzing naar Alexander de Grote, koning van Macedonië, heerser over Griekenland en veroveraar van de hele Mediterraanse Zee.

Vanuit Skopje reizen we naar Thessaloniki, gelegen aan de Egeïsche zee in de Griekse regio Centraal-Macedonië. Hier ontdek je de rijke geschiedenis van deze stad, die terug gaat tot de vierde eeuw voor Christus. Wist je trouwens dat de stad is vernoemd naar de halfzus van Alexander de Grote, Thessalonikè? We bezoeken hier de de best bewaard gebleven overblijfselen van het Byzantijnse en Ottomaanse rijk. Ook verdiepen wij ons hier verder in het Macedonisch-Grieks conflict rondom Alexander de Grote door het Museum of the Macedonian Struggle te bezoeken. In Skopje bevindt zich trouwens een museum met dezelfde naam, maar met een heel andere boodschap. We bezoeken ze uiteraard allebei.

We eindigen onze reis op het eiland Cyprus. Dit eiland lijkt op het eerste gezicht de perfecte zon, zee en strand bestemming, maar het leven wordt tot op de dag van vandaag getekend door een ijzig conflict met Turkije dat teruggaat naar 1974. De hoofdstad Nicosia is sindsdien letterlijk in tweeën is gedeeld door een Green Line tussen Grieks-Cypriotisch en Turks-Cypriotisch gebied. Tijdens de reis bezoeken we zowel het Turkse als het Cypriotische gedeelte van het eiland en nemen we je mee naar locaties waar toeristen al decennialang niet meer zijn geweest zoals de verlaten spookbadplaats Varosha. In de Grieks-Cyprotische badplaats Limassol kunnen we vervolgens ook nog ons Russische hart wat sneller laten kloppen. Deze stad, die ook gekscherend Limassolgrad wordt genoemd, is in de afgelopen jaren een ware Russische enclave geworden, door de Russische investeerders die zich hier hebben gevestigd.

Zoals voor al onze avontuurlijke reizen in Coronatijd geldt ook voor de Alexander de Grote Route: je bepaalt zelf wat je betaalt! En gaat de reis onverhoopt niet door,  bijvoorbeeld vanwege een oranje reisadvies naar één van onze bestemmingen? Dan doen wij niet moeilijk en krijg je je geld terug. Dat is de zekerheid die Eastpackers je biedt in deze onzekere tijd.

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Historie
Cultuur
Architectuur
Avontuur
Nachtleven

Inclusief

 • 3 enkele vluchten
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Comfortabele overnachtingen
 • Bezoeken historische locaties en musea
 • Excursie Matka Canyon
 • Eigen Nederlandse reisleiding
 • Toerismebelasting en brandstofheffingen

Waarom deze reis boeken?

 • Unieke reisroute die nog niet eerder is aangeboden

 • Verdieping in huidige politieke conflicten

 • Gezellige groep van maximaal 11 deelnemers

 • Ongelooflijke non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

9 man
3 vrouw
0 vrij
8 solo
4 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Milo van Bokkum. Milo werkt al vier jaar bij Eastpackers en begeleidde naast zijn baan als journalist reizen van Polen tot Japan en van de poolcirkel tot de Middellandse Zee. Hij heeft daardoor zelf al jarenlang geen vakantie gevierd maar dat maakt hem niks uit, want hij vindt niks leuker dan deelnemers meenemen hippe cafés, afgelegen natuurgebieden en grijze Sovjetflats. Hij is nooit gelukkiger dan in een coupé van een Oost-Europese nachttrein. Het liefst met een grote fles kvas, een door Russen geliefde broodfrisdrank die deelnemers van hem verplicht moeten proeven maar niemand ooit lekker vindt.

Wil je Milo vragen wat waarom Cyprus dé uitgelezen Eastpackers bestemming is?

info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl