Tim

Marokko

Tim

6 maanden in Marokko

Mijn verhaal:

Ik deed verschillende activiteiten. Mijn persoonlijke project was voetbaltraining geven. Met de andere vrijwilligers deed ik opruimactiviteiten in de natuur. Daarnaast hadden we een language café. 

Ik ben tijdens mijn vrijwilligerswerk als persoon gegroeid. Ik vind het lastig om een specifiek iets te noemen. Maar als ik iets zou moeten noemen, zou ik zeggen dat ik geleerd heb om op een passende manier om te gaan met een andere cultuur en de botsing tussen jouw cultuur en de andere cultuur.

Ik kijk terug op een leerzame en interessante tijd met ups en downs.

Stel je open voor wat je te wachten staat

Hoe was je woonsituatie?

De woonsituatie was niet ruim, maar wel goed. Het was een huis waar goed in te leven viel met 4-5 mensen. Als er 6 mensen zouden wonen dan was het teveel geweest.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Het contact met de andere vrijwilligers was goed.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

De meerdaagse training kreeg ik te laat en vond ik weinig toevoegen. De bedoeling is dat je je vrijwilligerswerk stopt zodat je de training kan volgen. Dit vind ik een beetje tegenstrijdig, al helemaal omdat de training niet veel toevoegde voor mij.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Ik moest wennen aan de manier van omgaan met afspraken en tijd.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Het contact met Ruben en Eastpackers was top.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Stel je open voor wat je te wachten staat. Ups en down horen erbij. Mocht je met Volunteer in Morocco gaan samenwerken, zorg dan dat je op de hoogte bent van de situatie omtrent de organisatie. Ga in gesprek met vrijwilligers die daar nu zitten.