Shenna

Ferrol (Spanje)

Shenna

11 maanden in Ferrol (Spanje)

Mijn verhaal:

Hallo, ik ben Shenna en ik heb in Spanje jongeren en ouderen de kans gegeven om hun Engels bij te spijkeren. Daarnaast heb ik ook een eigen project gecreëerd dat iets zou betekenen voor de lokale community. De projecten hadden te maken met: spreken in openbaar, social justice en een gezonde levensstijl. Ik ben in mijn half jaar meer onafhankelijk geworden, geleerd kritisch na te denken over bepaalde kwesties zoals tolerantie, multiculturalisme en solidariteit. Bovendien heb ik geweldige mensen ontmoet en prachtige plekken bezocht in Galicië.

Ik heb zo veel geleerd over mijzelf, nieuwe dingen meegemaakt en eigen meningen ontwikkelt. Wat ik ook niet kan vergeten is alle internationale vrienden die ik heb gemaakt.

Ik ben in mijn half jaar meer onafhankelijk geworde

Hoe was je woonsituatie?

Goed, een relatief klein appartement bij het centrum.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Gezellig iedereen was aardig tegen elkaar en de sfeer was erg goed.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

De on-arrival en mid-term training waren heel erg leuk, veel geleerd en nog meer mensen ontmoet.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Bij het begroeten in Spanje geef je geen hand maar twee zoenen op de wang dit maakte mij een beetje ongemakkelijk. Ook het niet punctueel zijn als er om een bepaalde tijd afgesproken was werd dat meestal 20 minuten later.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Het contact was niet zo veel als ik had verwacht maar uiteindelijk was er ook niet meer nodig.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Zeg ‘ja’ tegen zo veel mogelijk dingen die op je pad komen. Houd jezelf niet terug door dat dingen spannend of nieuw zijn. De tijd die je daar hebt is kort en probeer er optimaal van te genieten. (P.S word vrienden met iemand die een auto heeft zal heel veel bus- en treinritjes schelen.