Sezen

Zweden

Sezen

12 maanden in Zweden

Mijn verhaal:

Dag ik ben Sezen en ik heb een vol jaar in Zweden gezeten. Ik was vrijwilliger bij de Gemeente Helsingborg. Gebaseerd op mijn studie en achtergrond, ben ik gekoppeld aan de afdeling Arbeidsmarkt. Binnen deze afdeling nam ik deel aan diverse activiteiten en evenementen om verschillende doelgroepen aan een baan te helpen en europese projecten te promoten.

Ik heb geleerd hoe het is om te leven en werken in een land wat onbekend voor je is. Ik heb een nieuwe taal geleerd. Daarnaast heb ik ook heel erg mijzelf leren kennen en heb ik werkervaring op kunnen bouwen.

Mijn mooiste herinneringen waren: de vriendschappen, genieten van de natuur in Zweden en de reizen die ik gemaakt heb.

Mijn tijd in Zweden was een ervaring om nooit te vergeten en wat ik iedereen aanbeveel om te doen. Het is een lifetime experience wat mij prachtige herinneringen en leermomenten heeft opgeleverd.

Een filmpje over mijn vrijwilligerswerk: https://www.youtube.com/watch?v=5InDNP4Qzuk&t

Het is een lifetime experience wat mij prachtige herinneringen en leermomenten heeft opgeleverd.

Hoe was je woonsituatie?

Ik deelde een appartement met twee andere vrijwilligers.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Zeer goed. Bij de on-arrival training in stockholm heb ik kennisgemaakt met vrijwilligers die verspreid zaten in Zweden. Ik ben met de meerderheid van deze personen vrienden geworden en regelmatig afgesproken.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Deze zijn zeer goed bevallen, omdat ik kennis heb gemaakt met andere vrijwilligers. Hierdoor kon ik ervaringen delen en vriendschappen opbouwen.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

De taal

Hoe was je contact met Eastpackers?

Mijn ervaring met Eastpackers is zeer positief. Dank aan Ruben voor de hulp bij de zoektocht naar een project, het geven van informatie en de tussentijdse contacten.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Als je twijfelt…DOEN!