Romy

Letland

Romy

2 maanden in Letland

Mijn verhaal:

Hallo ik ben Romy een ik heb samen met andere vrijwilligers uit Spanje, Portugal, Slovenië en Nederland verzorgden we een dagelijks activiteitenprogramma voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zo waren we verantwoordelijk voor het bedenken, organiseren en begeleiden van de activiteiten. Er was veel ruimte voor eigen initiatief. Verder hadden elke week twee vrijwilligers de taak om de zichtbaarheid van de organisatie en activiteiten te vergoten. We sloten af met een zevendaags zomerkamp waarbij onze verschillende culturen centraal stonden.

Ik heb geleerd om me flexibeler op te stellen en kalm te blijven in onverwachte situaties. Wat betreft werk wilde het nog weleens voorkomen dat een gastspreker op het laatste moment afzegde of het opeens begon te regenen, waardoor we op het laatste moment ons hele activiteitenprogramma moesten omgooien.

Er zijn zo veel mooie herinneringen! Het was prachtig om de blije snoetjes van de kinderen te zien tijdens de activiteiten. Ook het dansen op blote voeten op het strand tijdens een festival in Liepāja is iets om niet te vergeten. Mijn ESC was een ontzettend leerzame en leuke ervaring! We hebben samen met de vrijwilligers en kinderen zo veel plezier gehad tijdens de activiteiten. Dat er een aantal kinderen in tranen waren toen we afscheid moesten nemen bij het zomerkamp is eigenlijk het grootste compliment wat je kunt krijgen.

Het was prachtig om de blije snoetjes van de kinderen te zien tijdens de activiteiten.