Romy

Bulgarije

Romy

12 maanden in Bulgarije

Mijn verhaal:

Hallo ik ben Romy en ik werkte als vrijwilliger in het kantoor van Foundation Plovdiv 2019 – European Capital of Culture. Hier hielp ik met het coördineren van vrijwilligers, werkte ik met de internationale vrijwilligers en hield ik mij bezig met de social media kanalen voor de vrijwilligers.

Ik heb ontzetten veel geleerd over Bulgarije en de cultuur. Dat was voor mij ook een belangrijke reden om te gaan. Daarnaast heb ik meer werkervaring opgedaan en zijn mijn organisatorische en communicatieve vaardigheden duidelijk verbeterd!

Mijn beste herinnering is eigenlijk hoe wij zijn verwelkomd, de eerste paar weken. We zijn zo gastvrij ontvangen, en er werd zoveel voor ons gedaan. Dit zorgde gelijk voor een positief begin, en dat heeft zich in de rest van het jaar alleen maar doorgezet!

Ik heb een super fijn jaar gehad als vrijwilliger bij Plovdiv 2019. Ik heb de kans gehad om in een prachtig land te wonen, interessante en leuke evenementen bij te wonen en ik heb geweldige mensen leren kennen. Bulgarije is een plek geworden waar ik mij helemaal thuis voel.

Ik heb de kans gehad om in een prachtig land te wonen, interessante en leuke evenementen bij te wonen en ik heb geweldige mensen leren kennen.

Hoe was je woonsituatie?

Ik woonde samen met een andere Nederlandse vrijwilliger van hetzelfde project, op de campus van de Medische Universiteit in Plovdiv.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Tijdens de on arrival en midterm trainingen in Sofia, heb ik een aantal andere ESC vrijwilligers ontmoet. Zij waren helaas gepositioneerd in andere steden, maar er werd nog wel eens naar Plovdiv gereisd waardoor ik een aantal van hun toch nog heb gezien.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

De trainingen waren erg gezellig en informatief. Sommige onderwerpen/ presentaties waren interessanter dan andere, maar al met al vond ik de trainingen hartstikke geslaagd!

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Waar ik het meest aan moest wennen was de werkcultuur in Bulgarije. Die verschilt toch wel heel erg van de Nederlandse ervaringen die ik heb gehad.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Het contact met Eastpackers was uitstekend. Halverwege het project hebben we nog een evaluatiegesprek gehad via Skype. Bij vragen of advies kon ik ook altijd contact opnemen met mijn mentor.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Blijf open minded! Ik ging naar Bulgarije zonder al te veel verwachtingen. Hierdoor heb ik een super tof jaar gehad met geweldige ervaringen!