Bart

Armenië

Bart

5 maanden in Armenië

Mijn verhaal:

Hallo ik ben Bart en mijn vrijwilligerswerk had alles te maken met Foto’s en video’s en het bewerken daarvan. Daarnaast deed ik de website onderhouden en gaf ik ondersteuning bij het klimaatproject.

Met beste herinneringen waren een aantal avonden waar veel internationale vrijwilligers bijeenkwamen. Maar vooral ook de gastvrijheid van de mensen in Armenië zal ik niet snel vergeten.
Mijn ESC was een hele mooie tijd, jammer dat het vroegtijdig gestopt is vanwege corona. Desondanks ben ik blij dat ik het gedaan heb en vooral ook dat ik voor Armenië heb gekozen. Er bestaan mooiere landen, maar de gastvrijheid van mensen en het lekkere (en goedkope) eten waren me veel meer waard. Yerevan is een hele drukke, maar rustige stad. Er wonen veel mensen, maar je voelt je geen moment onveilig in de stad.

Ik ben blij dat ik het gedaan heb en vooral ook dat ik voor Armenië heb gekozen.

Hoe was je woonsituatie?

Appartement gedeeld met 1 of 2 andere vrijwilligers. Net wat klein voor 3 personen, isolatie niet heel goed. Maar verder een mooi appartement van alle gemakken voorzien.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Samenwerken en samenwonen. Ook veel contact met andere internationale niet ESC-vrijwilligers gehad. Het contact was altijd goed.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Deze heb ik niet gehad. Vermoedelijk door Corona.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Alles viel eigenlijk wel heel erg mee. Grootste punt is dat mensen het niet zo nauw nemen met de tijd. En volgepropte bussen waren ook niet altijd even fijn. Hoe het hele OV-systeem in elkaar zit (of eigenlijk niet in elkaar zit), was wel het punt waar ik het meest aan moest wennen.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Ging altijd goed, ik heb nooit lang hoeven wachten op een reactie.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Zorg dat je voordat je een keuze maakt voor een project goed weet waar je terecht komt. Waar slaap je? Wat doe je precies op een dag? Met wie werk je samen? Ik ben er zelf iets te naïef ingegaan.