Megan

Spanje

Megan

3 maanden in Spanje

Mijn verhaal:

Dag ik ben Megan en ik heb geholpen bij het opzetten van een gratis vierdaags festival in het centrum van Barcelona waar ‘alternatieve’ artiesten optraden in de vorm van dans, zang, acteren en ander soorten optredens. Persoonlijk zat ik in het merchandising team waarbij ik ervoor moest zorgen dat mensen aangetrokken werden tot het festival en dit deelden op onder andere social media en ik had de taak om handelswaar te maken in sferen en kleuren van de organisatie die we dan verkochten om geld op te halen.

Ik heb geleerd hoe het is om je in te zetten voor een project, en er veel tijd en energie in steekt, wat als doel heeft een ander licht te schijnen op maatschappelijke problemen door middel van kunst. Dit vond ik heel bijzonder. Ook heb ik geleerd hoe het is om samen te werken met mensen die een andere kijk op het leven hebben. Ook al is het soms lastig om tot een consensus te komen, je kan hier alleen maar van leren.

Mijn beste herinneringen zijn de tijden die ik heb doorgebracht met de andere vrijwilligers, zowel tijdens het werk als hier buiten. Tijdens het festival hebben we met veel lol gewerkt en altijd geprobeerd van elke situatie het beste te maken. Omdat de meeste vrijwilligers een goede klik met elkaar hadden spraken we ook af naast de werkuren, wat altijd erg gezellig was.

Heel goed kijk ik terug om mijn ervaring in het buitenland. De kans om drie weken in het centrum van Barcelona te werken met leeftijdsgenoten aan een festival is geweldig. Het is super fijn dat veel voor je wordt geregeld en betaald, want dit zorgt ervoor dat het werk erg toegankelijk is

De kans om drie weken in het centrum van Barcelona te werken met leeftijdsgenoten aan een festival is geweldig.