Emma

Spanje

Emma

6 maanden in Spanje

Mijn verhaal:

Ik heb gewerkt voor de organisatie Xeración in een klein stadje genaamd Ferrol in Spanje. Zij organiseren een hoop verschillende projecten voor de gemeenschap van Ferrol waar ik als vrijwilliger aan heb kunnen bijdragen.

Ik heb geholpen met het bouwen van moestuinen en het planten van bomen in de stadstuin van Ferrol. Ook organiseert Xeración wekelijks een ‘Retake’. Hiervoor ga je samen met het team naar een natuurgebied of bepaalde wijk van de stad gaat om zoveel mogelijk afval te rapen. Tijdens de vaste uren op het kantoor heb ik een Solidarity Project geschreven met twee mede-vrijwilligers over zero-waste en voor een project van de gemeente meerdere ontwerpen gemaakt voor het vernieuwen van de infrastructuur in Ferrol.

Ik heb zoveel verschillende mensen van over heel Europa mogen leren kennen en vrienden gemaakt die mij heel dierbaar zijn. Ik heb een half jaar lang de Spaanse en Galicische cultuur meegemaakt en uitgebreid van de mooie natuur genoten. Tijdens de Spaanse lessen die ik volgde ben ik van totale beginner naar A2 niveau in Spaans gegaan. Ik heb geleerd om op mezelf te wonen en ben daarmee veel zelfstandiger geworden. 

Ik ben heel dankbaar, dit project was voor mij de perfecte invulling van mijn tussenjaar. Ik had geluk met de groep waardoor ik veel vrienden heb gemaakt. Ik voelde me aan het eind een stuk zelfstandiger en meer voorbereid om op kamers te gaan bij terugkomst.

Tijdens je ESC heb je de vrijheid en mogelijkheid om dingen te doen die anders niet op je pad komen