Eloise

Hongarije

Eloise

6 maanden in Hongarije

Mijn verhaal:

Ik deed vrijwilligerswerk in het Bethesda kinderziekenhuis in Budapest. Ik werd, in overleg, ingezet waar hulp nodig was.  Ik heb gewerkt met kinderen op de psychiatrische afdeling. Ook heb ik een tijdje in het laboratorium gewerkt. Hier moest ik van elke afdeling in het ziekenhuis urine en bloedmonsters ophalen.

Ik heb geleerd om onafhankelijker te zijn. Ook heb ik een stukje van mezelf kunnen ontdekken. Daarnaast ontdekte ik het verschil tussen Budapest en andere plaatsen in Hongarije. Budapest is echt een Europese stad, maar andere plaatsen zijn minder modern.

We hebben veel leuke dingen gedaan. Maar het leukste was toch wel het seminar van de gastorganisatie. We zijn toen met alle vrijwilligers van de organisatie (niet allemaal van de ESC) naar een klein dorpje in Hongarije geweest. We zijn een paar dagen in Monoslo verbleven. We hadden een heel druk programma, maar er was ook veel ruimte voor eigen invulling. Het was een goede manier om alle vrijwilligers, maar ook de coördinatoren beter te leren kennen. 

Ik kijk terug op een tijd die ik nooit had willen missen. Ik heb heel veel leuke dingen gedaan.

Ik kijk terug op een tijd die ik nooit had willen missen

Hoe was je woonsituatie?

Ik deelde een appartement met 4 andere vrijwilligers. Het appartement bevindt zich dichtbij het centrum van Budapest.

Hoe was het contact met de andere vrijwilligers?

Het contact met andere vrijwilligers was goed. In de weekenden spraken we, ook met vrijwilligers uit andere appartementen in Budapest, altijd met elkaar af om iets leuks in de omgeving te doen. ’s Avonds waren mijn huisgenoten altijd wel in voor een spelletje.

Hoe kijk je terug op de trainingen waar je aan deelnam?

Ik heb de training als leuk ervaren. Ik heb er veel nieuwe vrienden gemaakt. We hebben ervaringen gedeeld en elkaar waar nodig gesteund.

Waar moest je het meest aan wennen in het land waar je vrijwilligerswerk deed?

Er waren wel een aantal dingen waar ik aan moest wennen. Vooral het feit dat het grootste gedeelte van de bevolking geen Engels kan. Ook waren de mensen vaak te laat en ongeorganiseerd/chaotisch.

Hoe was je contact met Eastpackers?

Het contact was goed. Ik kon als er iets was altijd een appje of mail sturen.

Welk advies zou je toekomstige ESC'ers willen meegeven?

Als je twijfelt, gewoon doen. Je gaat een leuke tijd tegemoet. Je maakt nieuwe vrienden en je bent weer een hele ervaring rijker. Eentje die je je leven lang meeneemt.