Aniek

Yerevan, Armenië

Aniek

8 maanden in Yerevan, Armenië

Mijn verhaal:

We maakten voedselpakketten voor arme gezinnen in Armenië daarnaast hadden we huisbezoeken waarbij we onder andere de voedselpakketten en andere spullen aan de Armeense gezinnen gaven. Verder hadden we soms nog kleine projecten als helpen met tuinieren.

Door ESC ben ik vooral op sociaal vlak heel erg gegroeid. Het heeft me uitgedaagd om met hele verschillende soorten mensen uit verschillende landen en van verschillende leeftijden contacten te leggen. Daarnaast ben ik in mijn talen gegroeid zo kan ik nu zowel Duits als Engels een stuk comfortabeler en beter spreken omdat ik het dagelijks zowel thuis als op werk moest gebruiken. Tenslotte heb ik het geluk gehad om meer over de Armeense cultuur te leren en te zien wat voor vriendelijk en dankbaar volk het is. We zijn meermaals bij mensen thuis uitgenodigd waar ze altijd heel open over hun leven en Armenië vertelde.

Mijn beste herinnering is dat we een weekend een roadtrip hebben gedaan met de vrijwilligers uit Yerevan. Ik vond dit heel bijzonder, omdat we bijna nooit dingen deden met de hele groep deden. Die trip was er een super gezellige en knusse sfeer en het was heel leuk om andere kanten van Armenië te zien.

Ik kijk heel goed terug op mijn ESC ervaring. Ik heb super veel genoten van alle fantastische mensen die ik heb mogen leren kennen en ik heb vrienden voor het leven gemaakt. Daarnaast heb ik ervaringen op gedaan die ik anders nooit zou hebben gehad, dus ik had het voor geen goud willen missen. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik mijn project wel een beetje tegen vond vallen. Zo had ik van te voren gedacht dat ik heel veel met kinderen zou doen en dat is eigenlijk amper gebeurd. Gelukkig waren de mensen in de opslag waar we het grootste deel van de tijd doorbrachten echt super lief, waardoor we daar een soort tweede Armeense familie hadden op een gegeven moment. Ook vond ik de huisbezoeken heel interessant omdat het me echt een inkijkje gaf van het Armeense leven buiten Yerevan.

Het heeft me uitgedaagd om met hele verschillende soorten mensen uit verschillende landen en van verschillende leeftijden contacten te leggen.