Eastpackers +

Eastpackers+ Cultuurlidmaatschap

Eastpackers+ is het voordelige cultuurabonnement voor avontuurlijke reizigers. Word kameraad van Eastpackers en profiteer een jaar lang van korting op reizen, de beste boeken, filmavonden en exclusieve Eastpackers activiteiten in Nederland. Je bent al Eastpackers+ lid vanaf € 59,99 per jaar en ontvangt het gehele lidmaatschapsbedrag terug in de vorm van reistegoed.  

Dit is Eastpackers+: 

Met Eastpackers+ verruim je je culturele blikveld met het beste van de moderne literatuur, film en architectuur dat Oost-Europa te bieden heeft. Een lidmaatschap van een jaar biedt de volgende voordelen:

  • 4 moderne romans, met het beste van de hedendaagse literatuur uit Oost-Europa, de Balkan, Kaukasus en voormalige Sovjet-Unie, ingeleid door 4 online webinars met onze eigen experts;
  • Uitnodiging voor jaarlijkse Eastpackers+ Ledendag met een activiteit in Nederland (museumbezoek, architectuurwandeling, lezing, borrel of proeverij);
  • Gratis toegang tot alle masterclasses, filmavonden en activiteiten die Eastpackers voor reizigers organiseert;
  • Lid van de Eastpackers Events Whatsapp groep met aanbevelingen en uitnodigingen voor de nieuwste films, (Oost-Europese) restaurants in Nederland, exposities en voorstellingen.
  • Volledige lidmaatschapsbedrag retour in de vorm van kortingsvouchers voor alle Eastpackers groepsreizen.
Wat kost het? 
Een Eastpackers+ lidmaatschap is mogelijk vanaf € 59,99 per jaar (e-books). Wanneer je er voor kiest om hard copies per post te ontvangen, bedraagt de prijs € 99 per jaar.

Veelgestelde vragen

Welke boeken ontvang ik?

Je ontvangt het beste uit de moderne literatuur van de Oost-Europa, de voormalige Sovjet-Unie, de Balkan en Kaukasus. We sturen boeken waar onze reisleiders en bestuursleden enthousiast over zijn en/of in het land van verschijnen zeer positieve kritieken hebben ontvangen. Het gaat hierbij om recente releases, waar mogelijk in het Nederlands vertaald. Door te kiezen voor de nieuwste boeken van soms in Nederland nog onbekende schrijvers, is de kans klein dat je een boek al hebt. 

Hoe ontvang ik de boeken?

Je kunt kiezen voor verzending van een boek per post of voor voor verzending van een e-book per e-mail. De titels zijn gelijk. 

Wanneer ontvang ik de boeken?

We versturen je 4 keer per jaar een boek: in februari, juni, september en december. 

Hoe werkt het met de korting op reizen?

Je ontvangt kortingsvouchers voor reizen ter waarde van het volledige lidmaatschapsbedrag. Wanneer je kiest voor een e-book abonnement ontvang je 2 vouchers van € 30 (te gebruiken op 2 verschillende reizen). Wanneer je kiest voor een hard copy abonnement, ontvang je twee vouchers van € 49,50 (te gebruiken voor twee verschillende reizen). Wanneer je via onze website een boeking maakt voor een reis en een Eastpackers+ voucher wilt gebruiken, moet je de optie "betalen per factuur" kiezen. Je ontvangt dan binnen drie dagen een mail met factuur van ons waarop je korting is toegepast. Je kunt vouchers alleen inzetten wanneer je uiterlijk 60 dagen voor vertrek boekt. 

Wat moet ik doen als ik een boek al heb?

Wij sturen je de beste nieuwe releases uit de landen die we graag bezoeken. Omdat we kiezen voor nieuwe boeken en relatief minder bekende auteurs is de kans klein dat je een boek al hebt. Is dit onverhoopt toch het geval, geef het boek dan als verrassing aan een vriend(in), collega of familielid. 

Loopt mijn abonnement na 12 maanden automatisch af?

Je abonnement loopt automatisch af na 12 maanden en wordt dus niet ongemerkt verlengd. Twee maanden vóór het einde van de looptijd, ontvang je van ons een e-mail met een aanbod om je abonnement te verlengen. Je zit nergens aan vast. 

Wanneer zijn de webinars en activiteiten?

De webinars worden georganiseerd in samenhang met het versturen van een nieuw boek: op een doordeweekse avond in februari, juni, september en december. 

De jaarlijkse Eastpackers ledendag vindt plaats in het najaar. 

Overige activiteiten vinden plaats op verschillende momenten verspreid door het jaar. 

Waar vinden de activiteiten plaats?

De webinars en sommige masterclasses of filmavonden vinden online plaats. 

De Eastpackers Ledendag en andere fysieke activiteiten vinden plaats op wisselende locaties in de Randstad, meestal in Utrecht, Amsterdam of Den Haag.