fbpx

Wat betekent de verspreiding van het coronavirus voor mijn Eastpackers reis?

Wat je niet mag missen bij een bezoek aan de hippe metropool Moskou
6 maart 2020
De geheimen van de catacomben van Odessa
13 maart 2020

De verspreiding van het COVID-19 virus houdt bijna iedereen bezig. Reisbeperkingen en overheidsmaatregelen brengen veel onzekerheid met zich mee. Eastpackers biedt een geld terug garantie voor alle reizen die als gevolg van overheidsmaatregelen of reisbeperkingen moeten worden geannuleerd of uitgesteld. Zo loop je als deelnemer geen risico. 

Laatste update: 17 januari 2021

Als deelnemer aan een reis van Eastpackers kun je vertrouwen op onze jarenlange ervaring en de persoonlijke betrokkenheid van onze medewerkers en reisleiders om jouw veiligheid op reis zo goed mogelijk te waarborgen. Wij begrijpen dat de huidige situatie voor veel onzekerheid zorgt. Wanneer reizen onmogelijk is, bijvoorbeeld vanwege een negatief reisadvies, en een passend alternatief niet mogelijk is, krijg je van Eastpackers je geld terug. Je kunt hier altijd op vertrouwen. We doen niet aan onduidelijke omboekingsregelingen, vouchers met beperkte geldigheid en we beroepen ons niet op buitengewone omstandigheden om jouw geld te houden.

In dit bericht leggen wij je kort uit wat Eastpackers voor je doet zodat jij met een gerust hart op reis kunt gaan, of met een goed gevoel een reis bij ons kunt boeken.

Pay-What-You-Want

Misschien vraag je je af hoe een reiservaring met Eastpackers in deze tijd zal zijn. Wij zijn er echter van overtuigd dat wij, binnen alle geldende veiligheidsmaatregelen, jou een fantastische reiservaring kunnen bieden. Daarom geldt tot nader order voor al onze reizen: je bepaalt na afloop zelf wat je betaalt. Zonder restricties.

Voucher of geld terug? 

Reisorganisaties maken een moeilijke periode door. Door reisbeperkingen en overheidsmaatregelen zijn verschillende bestemmingen niet bereikbaar. Daardoor vallen de inkomsten van reisorganisaties weg en stellen potentiële klanten hun boekingen uit. Dat geldt ook voor Eastpackers. Onze financiële positie is gelukkig goed. Wij kunnen deze moeilijke tijd aan. Daarom bieden wij deelnemers die bij ons een reis boeken altijd een ruimhartige compensatieregeling wanneer de reis onverhoopt geen doorgang kan vinden (op de oorspronkelijke reisdatum). De opties die Eastpackers biedt zijn:

  • Kosteloos omboeken naar dezelfde reis op een latere vertrekdatum
  • Kosteloos omboeken naar een andere reis
  • Een voucher ontvangen ter waarde van 110 % van het oorspronkelijke boekingsbedrag
  • Restitutie van het oorspronkelijke boekingsbedrag

Wij blijven ook in deze uitzonderlijke overmachtssituatie handelen conform onze algemene voorwaarden en blijven daarmee een organisatie waar je op kunt vertrouwen. Je raakt bij ons je geld niet kwijt.

Nu boeken of nog even wachten? 

Rest natuurlijk de vraag of het verstandig is om nu je (zomer)reis te boeken of om te wachten. Bij Eastpackers hoef je je in elk geval geen zorgen te maken dat je je geld kwijt raakt voor een reis die niet kan worden uitgevoerd. De keuze van bestemmingen en routes is nu nog groot en we bieden onze laagste prijzen.

Reisadvies Ministerie van Buitenlandse Zaken

Wij volgen altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geldt voor jouw bestemming een negatief (rood of oranje) reisadvies, of is reizen onmogelijk, dan annuleren wij de reis en krijg je je geld terug. We nemen een besluit waar mogelijk ruim van te voren, maar vragen je begrip en geduld indien dit langer duurt. Bij een oranje reisadvies (alleen noodzakelijke reizen)  bestaat soms de mogelijkheid dat wij de reisroute en/of het programma zodanig wijzigen dat oranje gebieden worden vermeden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer in een land voor één specifieke regio, provincie of stad een oranje of rood reisadvies geldt, maar de rest van het land of de regio een groen of geel advies. Wanneer een aanpassing van de route of het programma leidt tot een wezenlijke verandering van de reis, kunnen wij een tegoedbon aanbieden of vindt restitutie van de betaalde reissom plaats.

Eastpackers volgt verder de richtlijnen van de branche-organisatie voor reisondernemers, de ANVR, om te bepalen in hoeverre reizen moeten worden aangepast, geannuleerd en tegen welke annuleringsvoorwaarden. Op de website van de ANVR zijn recent hierover een aantal artikelen en een Q&A geplaatst. Als je ervoor kiest om zelf je reis te annuleren, gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden die passen bij de reis(optie) die je bij Eastpackers hebt geboekt.