fbpx

Kom vrijwilligerswerk doen in Marokko, Tétouan en wordt ondergedompeld in de Arabische cultuur en draag tegelijkertijd een steentje bij aan de vele verschillende sociale projecten.

Wij zijn Volunteer in Morocco (ViM). Een organisatie voor en door vrijwilligers, anders dan de andere organisaties die je tegenkomt tijdens jouw zoektocht naar een vrijwilligersproject. Bij ons leef je en werk je samen met de lokale bevolking. Je mag jouw eigen ideeën aandragen en vanuit jouw leerbehoefte deelnemen aan verschillende duurzame projecten die wij organiseren. Zo bieden we je de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan essentiële zorg voor kwetsbare kinderen in weeshuizen, kun je aan lokale jongeren Engelse taallessen verzorgen en als je van sport en beweging houdt dan zijn er vele sportorganisaties die graag jouw hulp als vrijwilliger goed kunnen gebruiken. Ben je thuis in websites ontwerpen en beheren, (online) marketing, social media, fotograferen, filmen, video’s editten en/of andere digitale vaardigheden, dan zullen jouw vaardigheden een aanzienlijke bijdrage leveren in Marokko. Dit is slechts een greep uit de mogelijkheden die er zijn voor jou als vrijwilliger. We focussen op leren in twee richtingen. Volunteer in Morocco (ViM) biedt jou een onvergetelijke, betekenisvolle en divers vrijwilligerstraject aan. Mocht je interesse hebben om in Marokko vrijwilligerswerk te doen neem dan contact op met ons. In een oriënterend gesprek kunnen we gezamenlijk kijken waar je interesses liggen en hoe we dat kunnen laten aansluiten bij de praktijk. Zodoende kunnen we je een vrijwilligerstraject op maat aanbieden.

Working days

Je bent als vrijwilliger maximaal 35 uur per week bezig met vrijwilligerswerk. Dit aantal uren is verspreid over 5 dagen per week en de overige 2 dagen per week ben je vrij en kun je naar gelang je eigen vrije tijd invullen. Indien je langer dan een maand vrijwilligerswerk komt doen, dan krijg je per maand nog 2 dagen extra vrij. Afspraken omtrent de uren die je maakt en de dagen die je vrij krijgt zullen opgenomen worden in de overeenkomst die je afsluit met ons.

Local Transport

We trachten altijd een accommodatie te selecteren die op loopafstand is van waar je vrijwilligerswerk zult gaan doen. Mocht je nog graag willen vertoeven in Tétouan buiten je tijd die je met vrijwilligerswerk bezig bent, dan zijn er taxi’s en bussen aanwezig. De taxi’s kun je aanhouden op straat en je kunt aan de taxichauffeur je gewenste bestemming doorgeven. Daarnaast rijden er door de hele stad bussen die op vaste tijden reizen. Je wordt uiteraard wegwijs gemaakt en begeleid als je net aangekomen bent. Zo zullen we je laten zien waar waar de dichtstbijzijnde bushaltes zijn, hoe je op de plekken komt waar je het liefst heen zou willen, wat de kosten zijn en waar je op moet letten.

Linguistic Support

Zodra je aankomt en je een beetje hebt kunnen settelen, krijg je van ons een taalcursus aangeboden. Deze cursus wordt gegeven door een lokale bewoner, meestal een jongere. Je krijgt drie keer per week een uur een cursus Marokkaans Arabisch, de taal die men daar spreekt. De insteek van de cursus is heel praktisch, dit houdt in dat je de taal leert die je direct kunt gebruiken in je dagelijks leven. Je leert woorden en zinnen die je gebruikt als je bijvoorbeeld boodschappen doet, begroetingen, etc. Marokkaans Arabisch is een spreektaal dus je zult daarom ook veel mondelinge oefeningen doen en je krijgt ook huiswerk mee, dit zijn opdrachten die je uitvoert door in gesprek te gaan met de lokale bevolking. Omdat deze methode heel praktisch in elkaar steekt is het de ideale en meest snelle manier om de taal te leren. Hoe langer je verblijft in Marokko hoe meer je van de taal opsteekt uiteraard. Blijf je wat korter dan krijg je wel altijd de basics mee.

 

Alles over dit project

Vanwege de vele mogelijkheden aan vrijwilligerswerk worden hieronder slechts een aantal taken benoemd. Op basis van het vrijwilligerstraject dat op maat aangeboden wordt, zullen de taken uiteraard ook daarop aansluiten.
• Task A: Engelse lessen verzorgen.
• Task B: Workshops geven over social media, filmen, fotograferen, editten, etc.
• Task C: Activiteiten opzetten voor kinderen in een weeshuis.
• Task D: Voetbal lessen verzorgen aan kinderen in een achterstandswijk.
• Task E: Helpen bij plaatselijke projecten.
Jongeren tussen 18 tot 30 jaar die interesse hebben om met verschillende mensen met verschillende achtergronden te werken.

- bereidheid om Arabisch te leren.
- geïnteresseerd in Marokaanse cultuur / geschiedenis.
- eigen initiatief kunnen nemen.
- geïnteresseerd zijn in de Arabische wereld.
- Een sociaal hart hebben.
Je krijgt als vrijwilliger maandelijks zakgeld van ons, als gast organisatie. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk voor de accommodatie en eten en drinken gedurende je verblijf in Marokko. Er zijn twee mogelijkheden wat betreft de accommodatie, de keuze ligt bij jou als vrijwilliger. De eerste mogelijkheid houdt in dat je bij een lokaal gastgezin kunt verblijven. Afhankelijk van de grootte van het gezin heb je een eigen slaapkamer of deel je deze met 1 van de gezinsleden. Je bent onderdeel van het gezin in die zin dat je gebruik kunt maken van hun badkamer, keuken en zitkamer. Daarmee leer je de Marokkaanse cultuur op z’n best kennen, doordat je samen met de lokale mensen onder één dak woont. Het gezin is dan ook verantwoordelijk voor dat je er dagelijks ontbijt, luncht en dineert. Bij het gezin heb je ook de mogelijkheid om je kleren te wassen. De andere optie is het verblijf in een appartement waarbij je een eigen slaapkamer hebt of een gedeelde slaapkamer met een andere vrijwilliger. Daarnaast delen jullie een badkamer, keuken en zitkamer. De verblijven zijn soms simpel van aard maar altijd schoon, netjes en voorzien van warm water. In het geval van een eigen verblijf zijn er materialen in de keuken aanwezig maar je dient zelf je boodschappen te doen en te koken met het budget dat je toegereikt krijgt. Het kan soms zo zijn dat er geen wasmachine aanwezig is. In de buurt en op loopafstand zijn er altijd wasserette’s waar je al je vieze kleren heen kunt brengen. Lokale bewoners doen dat vaak ook. Ter voorbereiding op je reis zul je van ons wat documenten en een checklist ontvangen waarin je wordt geattendeerd op welke spullen handig mee te nemen zijn als je naar Marokko komt.

Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • Eastpackers beschikt over een strategic EVS grant waardoor we heel flexibel vrijwilligers uit kunnen zenden en bovendien niet aan deadlines zitten
 • Ervaren mentoren die altijd voor je klaar staan
 • Wij zijn flexibel: geen vaste deadlines, geen onzekerheid
 • Laag inschrijfgeld dat je terugkrijgt na je EVS project
 • Veelgestelde vragen

  1Wat voor soort stad is Tétouan?
  Wanneer je vrijwilligerswerk komt doen bij ViM dan word je van harte welkom geheten in de stad Tétouan, een stad met een rijke geschiedenis en de mooiste stranden van Marokko. Tétouan biedt voor een ieder wat wils. Er zijn genoeg ezienswaardigheden voor cultuursnuivers, je kunt in de nabije omgeving genieten van de natuur en het Rif gebergte en voor de strandliefhebbers zijn er vele prachtige hagelwitte stranden die goed bereikbaar zijn vanuit de stad. De stad kent vele lokale markten, met verse groente en fruit uit de lokale omgeving, waardoor je nooit ver hoeft te lopen voor je dagelijkse boodschappen. In het bruisende centrum tref je vele winkels en terrassen aan en de oude Medina, die tegelijkertijd Moors en Andalusisch is, vormt een doolhof van straatjes, tegen de zon beschermd en door stadsmuren omgeven. De dichtstbijzijnde grote stad ligt ongeveer 60 km verderop, namelijk Tanger. Dat maakt het goed mogelijk om heen en weer naar Tanger te reizen in één dag.
  2Ik ben al 30. Kan ik me nog opgeven?
  Ja. Je kunt je inschrijven voor ESC zolang je nog 30 bent op de dag dat je ESC project begint.
  3Kan ik me voor meerdere projecten aanmelden?
  Je kunt op meerdere projecten solliciteren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat er voor één project subsidie wordt aangevraagd. Je moet dus een keuze maken vóórdat de subsidie wordt aangevraagd.
  4Hoe kan ik beoordelen of dit project iets voor me is?
  Het is kenmerkend voor ESC projecten dat het werk en de werkomgeving soms anders uitvallen dan van te voren gedacht. Een flexibele instelling is noodzakelijk om van ESC de leerervaring te maken die het kan zijn. Wanneer je het moeilijk hebt, heimwee ervaart of onvoldoende uitdaging hebt, helpen wij je om de situatie te verbeteren. Je bent en blijft te allen tijden vrijwilliger. Wij kunnen je dus niet dwingen om tegen je zin te blijven. Bedenk wel dat je slechts één keer in je leven ESC kunt doen. Als je jouw project voortijdig beëindigt, kun je geen ander project gaan doen.
  5Wat krijg ik allemaal vergoed?
  Alle reis,- en verblijfkosten (plus je eventuele visa) zijn inbegrepen. Daarnaast krijg je eten en drinken of een vergoeding om dit zelf te kopen. Daarnaast krijg je nog zakgeld die door Eastpackers maandelijks wordt overgemaakt. Verder krijg je een aanvullende zorgverzekering een online taal cursus voor EU landen en taallessen voor landen buiten de EU. Bovendien krijg je een trainingen aangeboden waar je leert het meeste uit je ESC te halen. Deze zijn in Nederland en in het land waar jouw gastorganisatie gevestigd is.
  6Hoe is de huisvesting geregeld?
  Elke gastorganisatie regelt huisvesting op een andere manier. De meest gangbare vorm van huisvesting is dat meerdere ESC-vrijwilligers samen in een appartement worden gehuisvest. Vrijwilligers delen de keuken en badkamer en hebben elk een eigen slaapkamer. Er zijn echter ook landen en projecten waarbij twee vrijwilligers een kamer delen. Als je dit niet wilt, is het belangrijk om van te voren met de gastorganisatie goed door te spreken hoe de huisvesting is geregeld.
  7Ik ben vegetariër. Wordt er rekening gehouden met mijn eetwensen?
  In bijna alle ESC projecten kun je zelf maaltijden kopen en bereiden. Hiervoor krijg je een maandelijkse toelage.