Voorkeur Planina grotten Secrets of Slovenia

Op donderdag 19 augustus brengen we een bezoek aan de Planina grotten in Postojna. Dit is één van de grootste, onontdekte natuurlijke grottenstelsels in Europa. Er is in de grotten géén toeristische infrastructuur zoals kunstlicht en aangelegde trappen of paden. Voor je bezoek aan dit indrukwekkende grottenstelsel heb je de keuze uit twee opties:

1. Een redelijk eenvoudige wandeling van één uur onder leiding van een gids door het goed toegankelijke eerste gedeelte van de grot. Je ontvangt een flashlight om in het donker te kunnen kijken.

2. Een avontuurlijke, fysiek uitdagende grottenexpeditie van vijf uur. Tijdens deze expeditie stap je na het eerste uur wandelen over op roeiboten, waarmee je door de ondergelopen grotten peddelt. Je legt circa 5 kilometer af, waarbij je over twee ondergrondse rivieren vaart. De tocht gaat vervolgens over natuurlijke (soms gladde) paden, waarbij je een aantal keer moet klimmen, klauteren en door nauwe openingen moet kruipen. De expeditie staat onder begeleiding van ervaren gidsen en is voor iedereen met een goede conditie te doen, maar kan wel als vermoeiend worden ervaren. Je ontvangt voor deze expeditie een flashlight, overall en speciaal schoeisel.

Maak hieronder uiterlijk 19 juli een keuze voor de gewenste activiteit. Als je geen keuze maakt, gaan wij ervan uit dat je voor de standaard optie (de wandeling) kiest.