fbpx

Vacature: projectmedewerker

Eastpackers nieuwe handelsnaam van Stichting UcDean
1 oktober 2016
Eastpackers zoekt bestuursleden
25 januari 2018

Eastpackers | Stichting UcDean zoekt een enthousiaste medewerker om het bestuur te ondersteunen bij het uitvoeren en ontwikkelen van internationale studiereizen, vrijwilligerswerkprojecten en uitwisselingen. Kun je goed zelfstandig werken, ben je initiatiefrijk en kun je accuraat werken onder tijdsdruk? Heb je interesse in, of affiniteit met, landen in Oost-Europa, de Balkan en voormalige Sovjet-Unie en ervaring met (internationaal) projectmanagement? Dan zijn wij mogelijk op zoek naar jou!

Download de vacaturetekst hier

Als projectmedewerker bij Eastpackers voer je onder aansturing van het dagelijks bestuur verschillende werkzaamheden uit die bijdragen aan de missie van de stichting: scholieren, studenten en young professionals laten kennismaken met de geschiedenis, cultuur en maatschappij van de landen tussen de Baltische Zee en de Bosporus. Je werkt hoofdzakelijk vanuit huis aan het voorbereiden van (studie)reizen, managen van onze internationale (Erasmus+) projecten en ondersteunt het bestuur bij de uitvoering van activiteiten in binnen- en buitenland.

Je draagt zorg voor een nauwkeurige administratie en registratie van deelnemers, stelt inhoudelijke en financiële rapportages op en neemt initiatief om de verschillende doelgroepen van onze stichting te bereiken. Daarnaast ondersteun je bij het ontwikkelen van nieuwe reisconcepten en activiteiten. Je draagt zelfstandig zorg voor communicatie met opdrachtgevers en externe partners en bent in staat om het merk Eastpackers op een enthousiaste, professionele wijze uit te dragen. De werkzaamheden bestaan voor circa 40 % uit administratieve taken, voor 40 % uit het uitvoeren van projecten en voor 20 % uit interne en externe communicatie. Je bent beschikbaar op vrijdagen om vanuit een Eastpackers flexplek in Utrecht, Amsterdam of Den Haag samen met de projectmanager te werken, en bent verder flexibel om je eigen tijden in te delen.

Concrete voorbeelden van werkzaamheden zijn: het boeken van vervoer en accommodaties voor reizen, het schrijven van achtergrondartikelen ten behoeve van programmagidsen, het maken van factsheets en schrijven van rondleidingen, intake,- en mentorgesprekken met EVS vrijwilligers, communicatie met deelnemers, bijhouden van een sluitende administratie, opstellen van overeenkomsten, uitvoeren van promotieactiviteiten en werving van deelnemers en opdrachtgevers. Bij geschiktheid bestaat de mogelijkheid om (opgeleid te worden) om reizen te begeleiden en trainingen te verzorgen.

Functie-eisen

  • Je werkt op hbo of universitair niveau.
  • Je bent niet ouder dan 33 jaar.
  • Je hebt ervaring met het uitvoeren van projecten of organiseren van evenementen. Ervaring met Erasmus+ projecten en het management hiervan is een pré.
  • Je hebt kennis van of aantoonbare belangstelling voor de geschiedenis, cultuur en actuele maatschappelijke ontwikkelingen in Midden,- en Oost-Europa, de Balkan, Kaukasus, Rusland en/of Centraal-Azië.
  • Je hebt bij voorkeur een studie afgerond in geschiedenis, (oost)-Europa studies, politicologie, geografie of verwante disciplines.
  • Je kunt goed werken met deadlines en pakt werkzaamheden proactief snel op.
  • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels. Aanvullende talenkennis is een pré.
  • Je bent netwerkvaardig, staat stevig in je schoenen en bent gericht op samenwerking.
  • Je werkt proactief, ordelijk en planmatig.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris                                € 9,25 per uur + 8 % vakantietoeslag

Dienstverband                 tijdelijk, met mogelijkheid tot verlenging bij wederzijdse tevredenheid

Contactduur                     12 maanden, met ingang van 8 januari 2018

Aantal uren per week    18 – 28 (gemiddeld circa 24 uur per week)

Overige voorwaarden    Mogelijkheid tot deelname aan nationale en internationale trainingsbijeenkomsten & conferenties in het kader van Erasmus+, interne opleiding tot reisbegeleider en trainer                                           

Reageren?

Reageren op deze vacature kan tot 8 december 2017 door een e-mail met een korte motivatie (max 500 woorden) en je CV (max 2 a4) te sturen naar info@eastpackers.nl. Wij streven ernaar de selectie vóór 22 december 2017 af te ronden.

Over Eastpackers | Stichting UcDean

Eastpackers werkt aan het verbeteren van de kennis en het begrip van Nederlandse jongeren en young professionals over voormalig communistische landen Midden- en Oost-Europa, voormalig Joegoslavië en de voormalige Sovjet-Unie. Wij richten ons met (studie)reizen, vrijwilligerswerk, uitwisselingen en andere activiteiten op een breed publiek van circa 16 tot 35 jaar. Eastpackers | Stichting UcDean wordt geleid door een bestuur, bestaande uit een projectcoördinator, een projectmanager en een financieel manager. Daarnaast werkt Stichting UcDean met vrijwilligers en freelance reisbegeleiders. Eastpackers | Stichting UcDean heeft geen vast kantoor. Medewerkers werken vanuit huis en op vrijdagen vanuit een flexwerkplek, afwisselend in Den Haag, Utrecht en Amsterdam.

Medewerkers van Eastpackers | Stichting UcDean zijn gedreven, gepassioneerd en sterk gemotiveerd om hun enthousiasme en kennis voor het werkveld over te dragen op leeftijdsgenoten.