fbpx

Vacature Projectmedewerker Reizen (reageer voor 15 juni 2020)

10 goedkope (of gratis!) activiteiten om te doen in Praag
8 mei 2020
De brute architectuur van Oost-Europa: 4 waanzinnige bouwwerken
15 mei 2020

Eastpackers | Stichting UcDean zoekt per september 2020 weer een enthousiaste medewerker Reizen om mee te werken aan het uitvoeren en ontwikkelen van internationale school,- en studiereizen, rondreizen en masterclasses. Kun je goed zelfstandig werken, ben je proactief en houd je overzicht, ook onder tijdsdruk? Heb je interesse in, of affiniteit met, landen in Oost-Europa, de Balkan en voormalige Sovjet-Unie en ervaring met projectmatig werken? Dan zijn wij mogelijk op zoek naar jou!

Als medewerker Reizen bij Eastpackers voer je verschillende werkzaamheden uit die bijdragen aan de missie van de stichting: scholieren, studenten en young professionals laten kennismaken met de geschiedenis, cultuur en maatschappij van de landen tussen de Baltische Zee en de Bosporus. Je werkt vanuit huis, en wekelijks op vrijdag in ons Flexwerkkantoor in wisselend Amsterdam, Utrecht of Den Haag, aan het voorbereiden van (studie)reizen, het contact houden met onze opdrachtgevers en deelnemers en je ondersteunt het bestuur bij de uitvoering van activiteiten in binnen- en buitenland. 

In overleg met opdrachtgevers en het bestuur stel je aansprekende (reis)programma’s op, en verzamel je relevante achtergrondinformatie over onze bestemmingen. Daarnaast ondersteun je bij het ontwikkelen en uitvoeren van nieuwe reisconcepten en activiteiten zoals masterclasses, een pubquiz of filmavond. De werkzaamheden bestaan voor circa 40 % uit administratieve taken, voor 40 % uit het uitvoeren van projecten en voor 20 % uit interne en externe communicatie. Je werkt samen met de projectleider (en voorzitter) van Eastpackers, de communicatiemedewerker en andere projectmedewerker(s).

Concrete voorbeelden van werkzaamheden zijn:

 • boeken van vervoer en accommodaties voor reizen;
 • schrijven van achtergrondartikelen ten behoeve van reisprogramma’s;
 • bedenken en beschrijven van programma’s met activiteiten voor deelnemers;
 • maken van factsheets en rondleidingen;
 • communicatie met deelnemers over reizen, betalingen en andere activiteiten;
 • bijhouden van een sluitende administratie;
 • opstellen van overeenkomsten;
 • uitvoeren van promotieactiviteiten en werving van deelnemers en opdrachtgevers.
 • Bij geschiktheid bestaat de mogelijkheid om (na het volgen van aanvullende trainingen) reizen te begeleiden en trainingen te verzorgen en om inhoudelijke werkzaamheden te vervullen met betrekking tot de vrijwilligerswerkactiviteiten van Eastpackers in het kader van het subsidieprogramma Erasmus+.

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbaar affiniteit met de doelgroep
 • Je bent accuraat, stressbestendig en houdt goed overzicht.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van projecten of organiseren van evenementen.
 • Je hebt kennis van of aantoonbare belangstelling voor de geschiedenis, cultuur en actuele maatschappelijke ontwikkelingen in Midden,- en Oost-Europa, de Balkan, Kaukasus, Rusland en/of Centraal-Azië.
 • Je hebt bij voorkeur een studie afgerond in geschiedenis, (oost)-Europa studies, politicologie, geografie of verwante disciplines.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels. Aanvullende talenkennis is een pré.
 • Je bent netwerkvaardig, staat stevig in je schoenen en bent gericht op samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden

Salaris € 1.700,00 bruto per maand (op basis van 40-urige werkweek) + 8 % vakantietoeslag + tegemoetkoming in reiskosten tot maximaal € 50 per maand 

Dienstverband tijdelijk, met mogelijkheid tot verlenging bij wederzijdse tevredenheid

Contractduur  4 september 2020 – 31 augustus 2021 (in overleg)

Aantal uren per week   20 – 28 uur per week (in overleg. De precieze omvang van het dienstverband hangt samen met ontwikkelingen in overheidsmaatregelen en grensbeperkingen die effect hebben op de reis- en toerismebranche.) 

Overige voorwaarden  Eastpackers is een non-profit stichting zonder winstoogmerk. Wij werken hoofdzakelijk met vrijwilligers, aangevuld met een klein team, inhoudelijk gedreven, enthousiaste, betaalde medewerkers. Als je kiest voor een betaalde baan van Eastpackers kies je voor een (bij)baan met inhoud, die je flexibel kunt inrichten en goed kunt combineren met andere werkzaamheden. Je krijgt de mogelijkheid tot deelname aan nationale en internationale trainingsbijeenkomsten & conferenties in het kader van Erasmus+, korting op reizen en een interne opleiding tot reisbegeleider en trainer.                                           

Reageren?

Reageren op deze vacature kan tot 15 juni 2020 door een e-mail met een korte motivatie (max 500 woorden) en je CV (max 2 a4) te sturen naar info@eastpackers.nl. Wij voeren sollicitatiegesprekken tussen 16 en 30 juni 2020, waar mogelijk fysiek op locatie in Utrecht, Amsterdam of Den Haag, en met inachtneming van alle relevante veiligheid,- en hygiënevoorschriften van het RIVM. Wij streven ernaar de selectie vóór 1 juli 2020 af te ronden.  

Invloed van Coronamaatregelen 

Overheidsmaatregelen, waaronder reisbeperkingen, om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, hebben invloed op de activiteiten die Eastpackers organiseert, en daarmee ook op de werkzaamheden van de medewerker die met deze vacature wordt geworven. Bij het opstellen van deze vacature gaan wij ervan uit dat de reguliere werkzaamheden van de medewerker Reizen, zoals beschreven in deze vacature, bij indiensttreding, zoveel mogelijk kunnen worden uitgevoerd. Wij rekenen echter op een flexibele instelling van de medewerker voor wat betreft de aard en omvang van te verrichten werkzaamheden, alsmede de bereidheid om waar nodig een groter deel van de overeengekomen uren thuis te werken.  

Over Eastpackers | Stichting UcDean

Eastpackers werkt aan het verbeteren van de kennis en het begrip van Nederlandse jongeren en young professionals over voormalig communistische landen Midden- en Oost-Europa, voormalig Joegoslavië en de voormalige Sovjet-Unie. Wij richten ons met (studie)reizen, vrijwilligerswerk, uitwisselingen en andere activiteiten op een breed publiek van circa 16 tot 35 jaar. Eastpackers | Stichting UcDean wordt geleid door een bestuur, bestaande uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en twee algemeen bestuursleden. De voorzitter treedt op als dagelijks aanspreekpunt voor medewerkers. Daarnaast werkt Stichting UcDean met vrijwilligers en freelance reisbegeleiders. Eastpackers | Stichting UcDean heeft geen vast kantoor. Medewerkers werken vanuit huis en op vrijdagen vanuit een flexwerkplek, afwisselend in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Bij Eastpackers is op dit moment circa 1,5 fte aan vaste medewerkers actief. 

Medewerkers van Eastpackers | Stichting UcDean zijn gedreven, gepassioneerd en sterk gemotiveerd om hun enthousiasme en kennis voor het werkveld over te dragen op leeftijdsgenoten.