fbpx

Eastpackers biedt volledig verzorgde studiereizen voor studieverenigingen, politieke jongerenverenigingen, overheidsorganisaties, werkgevers en maatschappelijke partijen. Omdat wij niet werken vanuit dure bedrijfspanden, geen winst nastreven en al onze reizen zelf ontwikkelen, zonder gebruik te maken van bemiddelende organisaties, kosten onze reizen gemiddeld slechts 50 % van de prijs die vergelijkbare aanbieders vragen. Bovendien beschikken wij over een uitgebreid netwerk van honderden contacten bij overheden, maatschappelijke organisaties, jongereninitiatieven, universiteiten, bedrijven en internationale organisaties. Kiezen voor Eastpackers is kiezen voor een inhoudelijke (studie)reis met voldoende ruimte voor ontspanning en  een super lage prijs. We organiseren studiereizen naar meer dan vijftien landen in Midden,- Oost en Zuidoost Europa voor groepen vanaf acht personen.

Onze studiereizen zijn altijd maatwerk. We stellen het programma en de reisroute samen in overleg met de opdrachtgever. Onze reizen worden begeleid door young professionals met uitgebreide woon, werk- en studie-ervaring in de landen die we bezoeken. Enthousiasme, vakinhoudelijke kennis, organisatorisch talent en excellente studieresultaten zijn vereisten.  Wij hebben ervaring sinds 2011 en organiseerden studiereizen voor onder meer politieke jongerenverenigingen, studentenverenigingen, ministeries, gemeenten, netwerken van young professionals, provincies en maatschappelijke organisaties.

Alles over onze schoolreizen

Centraal- en Oost-Europa, de Baltische Staten, Balkan, Kaukasus en voormalige Sovjet-Unie hebben veel te bieden. In de eerste plaats een rijke geschiedenis, die in veel opzichten met onze geschiedenis is verbonden. Daarnaast rijke culturele tradities, bruisende steden en indrukwekkende natuur. Bovendien zijn reizen naar dit deel van Europa goed betaalbaar. Je krijgt dan ook heel veel waar voor je geld

Studiereizen van Eastpackers kenmerken zich door een goede balans tussen inhoud en ontspanning. We stellen altijd een relevant inhoudelijk programma samen met verschillende studiebezoeken aan overheidsorganisaties, stichtingen en mensenrechtenorganisaties, bedrijven, universiteiten en belangenorganisaties. Het programma wordt altijd samengesteld in overleg met de opdrachtgever. In aanvulling op de studiebezoeken zijn culturele activiteiten mogelijk, zoals filmvertoningen, theaterbezoek en traditionele diners.

Studiereizen zijn bijna altijd een maatwerkoplossing. Een studiereis kan twee dagen duren of twee weken, en alles hier tussenin. Als u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden die wij bieden, is het beste om contact met ons op te nemen. Zolang uw bestemming niet in West-Europa ligt en het doel van de reis geen feestvakantie is, bent u bij Eastpackers aan het juiste adres. De reismogelijkheden die hieronder worden beschreven, geven een indruk van de mogelijkheden, maar wij denken graag met u mee over mogelijk geschikte alternatieve bestemmingen en routes.
 • Neem minimaal drie maanden voor vertrek contact met ons op
 • Wij organiseren geen schoolreizen naar West-Europa. Onze reizen gaan aansluitend naar Scandinavië, Duitsland, Centraal- en Oost-Europa, de Baltische Staten, Balkan, Turkije, Kaukasus, Rusland en Centraal-Azië.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 8
 • Boekingen worden bevestigd door middel van een aanbetaling van € 750, te voldoen uiterlijk twee weken na acceptatie van onze offerte.
 • Alle deelnemers beschikken over een geldig identiteitsbewijs.
 • Eastpackers heeft geen winstoogmerk dus jij bent de enige die profiteert! We stellen op maat een offerte samen.

  Onze prijzen zijn altijd inclusief:

 • Alle vervoer en transfers, inclusief OV-gebruik ter plekke
 • Overnachtingen in moderne, schone en goed gesitueerde accommodaties.
 • Stadswandelingen, onbeperkt museumbezoek, cultureel avondprogramma en studiebezoeken.
 • Teambuilding activiteit (indien gewenst)
 • Professionale, enthousiaste reisbegeleiding vanuit Eastpackers
 • Voorbereidende bijeenkomst bij de opdrachtgever op locatie
 • Programmaboekje met stadsplattegronden en achtergrondinformatie voor alle deelnemers
 • 24/7 telefonische bereikbaarheid voor thuisblijvers.

  Op verzoek zijn onze reizen ook zonder enkele van bovengenoemde services of met extra services te boeken.
 • Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een studiereis? Vul onderstaande informatie in en wij sturen binnen zeven dagen een vrijblijvende offerte naar je toe!

  Estland 3

  Baltische Staten

  Breng een bezoek aan Estland, Letland en Litouwen. In zes tot acht dagen bezoek je de drie hoofdsteden van deze landen en leren leerlingen van alles over de geschiedenis en cultuur van de Baltische Staten. All-inclusive prijs vanaf € 349 per persoon.
  berlin2

  Berlijn

  Breng een bezoek aan Berlijn, eventueel in combinatie met andere Duitse steden. Een bezoek aan Berlijn leent zich ook goed in combinatie met het bezoeken van steden zoals Praag, Wenen, Budapest of Warschau All-inclusive prijs vanaf € 149 (alleen Berlijn) tot € 349 (reizen van één week).
  Budapest Chain Bridge Pano

  Centraal-Europa

  Stel je eigen stedentrip samen naar één, twee, drie of zelfs vier van de mooiste Centraal-Europese steden. In vijf tot acht dagen bezoek je naar keuze steden als Praag, Budapest, Wenen, Warschau, Krakau en Berlijn. All-inclusive prijs vanaf € 349 per persoon.
  warsaw-castle-square

  Polen

  De ten onrechte niet altijd beminde parel van Centraal-Europa: Polen. Een snel veranderende, moderne, trotse natie met een fascinerende geschiedenis en prachtige steden. Kies uit o.a. Gdansk, Torun, Wroclaw, Poznan, Krakau, Lodz en Warschau, of kies voor een natuurbezoek met bergen, bossen en meren. All-inclusive prijs vanaf € 349 per persoon (5 - 7 dagen).
  belgrado

  Balkan

  Eastpackers is specialist in Balkanreizen. Combineer meerdere landen in voormalig Joegoslavië tot één indrukwekkende reis door een snel veranderend deel van Europa. Tot de mogelijkheden behoren o.a. Belgrado (Servië), Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), en Tirana (Albanië). All-inclusive prijs vanaf € 399 per persoon (5 - 7 dagen).
  romania

  Roemenië

  Roemenië heeft veel te bieden voor een interessante schoolreis. Leer meer over het land dat sinds 2007 is toegetreden tot de EU, bezoek interessante steden, en/of ontdek de beeldschone natuur in Transsylvanië. Kies uit o.a. Boekarest, Brasov en Iasi. Prijs vanaf € 399 per persoon (5 - 7 dagen).
  kopenhagen2

  Denemarken & Zweden

  Welvarend, modern en vooruitstrevend: Denemarken en Zweden hebben veel te bieden voor een boeiende schoolreis. Naast het bezoeken van mooie steden en ongerepte natuur, kun je hier ook meer leren over het Scandinavische samenlevingsmodel, de welvaartsstaat en maatschappelijke vragen die ook in Nederland spelen. Je bezoekt naar keuze Kopenhagen, Malmö en/of Stockholm. All-inclusive prijs (5 dagen) vanaf € 399 per persoon.
  kiev1

  Oekraïne

  Terug van weggeweest en weer uitstekend te bereizen: OekraÏne. Verscheurd door een burgeroorlog in 2014, is dit land nu een proeftuin van politieke en economische verandering. Bezoek in drie tot acht dagen naar keuze Kiev, Lviv en/of Odessa. All-inclusive prijs vanaf € 349 per persoon.
  Belarus4

  Wit-Rusland

  Maak kennis met één van de minst bekende en meest gesloten landen van Europa. Wit-Rusland is een levend monument van de Sovjetgeschiedenis, terug te zien in de grandioze communistische architectuur in dit land. Bezoek in drie tot acht dagen naar keuze Minsk, Njasvizj, Brest, en/of Vitebsk voor een prijs vanaf € 449 per persoon.
  Schermafbeelding 2018-12-14 om 12.05.14

  Rusland

  Ga naar het grootste land van de wereld, en ontdek de veelzijdigheid van Rusland. Bezoek in vijf tot acht dagen naar keuze Moskou, St. Petersburg of één van de andere plekken in het land. All-inclusive prijs vanaf € 499 per persoon (5 - 8 dagen).
  georgie2

  Georgië

  Georgië heeft veel te bieden voor een gebalanceerde schoolreis. Leer meer over de, voor veel mensen, onbekende geschiedenis van de Kaukasus, en van Georgië in het bijzonder, en geniet van het natuurschoon dat dit land te bieden heeft. Je bezoekt naar keuze Tbilisi, Borjomi, Kutaisi, Gori, en/of natuurschoon vanaf € 449 per persoon (5- 8 dagen)
  iranreis-10

  Azerbeidzjan & Iran

  Ontdek de Kaukasus en het Midden-Oosten in een onvergetelijke studiereis naar Azerbeidzjan & Iran. Kom in aanraking met de natuur, cultuur, historie en de Islamitische religie in deze veelzijdige landen. In ons reisaanbod zitten o.a. Baku, Gobustan, Sheki, Qabala, Ganja (Azerbeidzjan) en Teheran, Darband, Isfahan (Iran). Deze exotische bestemmingen zijn al te boeken vanaf € 799 per persoon (6 - 10 dagen)
  zijderoute2

  Centraal-Azië

  Kies voor een ontdekkingstocht door het uitgestrekte Centraal-Azië. Ga op reis naar Kazachstan (o.a. Almaty), Oezbekistan (o.a. Nukus, Samarkand, Bukhara, Tashkent), en/of Kirgizië (o.a. Bishkek, Issykul meer, Karakol) en ontdek de unieke historie, cultuur, en natuur van dit gebied. Je kunt bij ons al een verzorgde reis boeken vanaf € 799 per persoon (6 - 10 dagen).
  zakopane

  Skireizen

  Wil je een keer iets heel anders voor wintersport? Eastpackers is gespecialiseerd in skireizen naar de beste skigebieden in Oost-Europa. Zowel voor beginners als gevorderden, met en zonder lessen. We organiseren reizen naar onder meer Zakopane (Polen), Jahorina/Sarajevo (Bosnië), Gudauri (Georgië), Liberec (Tsjechië), Borovets/Bansko (Bulgarije), Kopaonik (Servië), Sinaia/Poiana Brasov (Roemenië), en Sochi (Rusland). All-inclusive prijs (inclusief skihuur en liftpassen) vanaf € 349 per persoon (3 - 5 dagen).

  Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • Een reis helemaal op maat voor jouw groep
 • Geen boekingskosten, administratiekosten of andere verborgen kosten
 • Wij zijn specialist in reizen met een inhoudelijke component: studiebezoeken, musea, educatieve werkvormen, ontmoetingen met maatschappelijke organisaties
 • Non-profit organisatie, dus super lage prijzen
 • Gespecialiseerde, enthousiaste reisleiders met onderwijservaring die de hele reis meegaan en 24/7 beschikbaar zijn.
 • Veelgestelde vragen

  1Kan Eastpackers ook uitsluitend vervoer of accommodatie boeken?
  Onze reizen zijn standaard all-inclusive pakketten. Dat betekent dat we meestal een reis verzorgen in combinatie met een (inhoudelijk) programma ter plekke. In overleg leveren wij echter graag maatwerk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!
  2Organiseren jullie ook stedenreizen naar Londen, Parijs, Rome of Barcelona?
  Wij bieden alleen reizen aan naar bestemmingen in Scandinavië, Duitsland, Centraal- en Oost-Europa, de Balkan, voormalige Sovjetunie, Kaukasus, Turkije en Centraal-Azië.
  Heb je twijfel of wij een reis kunnen organiseren naar de bestemming van je voorkeur? Neem dan contact met ons op.
  3Van wat voor accommodatie maken jullie gebruik?
  Het type accommodatie hangt af van de wensen van de groep. Voor studentenreizen en jongerenreizen maken we meestal gebruik van hoge kwaliteithostels. Deze zijn altijd modern, schoon en centraal gelegen. Wij bieden geen kampeervakanties aan. Voor reizen die als doelgroep (young) professionals hebben, maken we meestal gebruik van ***/**** hotels. De precieze accommodatiekeuze wordt altijd afgestemd met de opdrachtgever.
  4Zijn de maaltijden inbegrepen?
  Onze reizen zijn altijd inclusief ontbijt. Lunch en avondeten kunnen deelnemers zelf regelen. Meestal adviseren wij groepen om gebruik te maken van onze restaurantsuggesties. Uiteraard is het ook mogelijk om een all-inclusive pakket te boeken met alle maaltijden. Hiervoor gelden, afhankelijk van de bestemming, meerkosten van € 10 - € 25 per persoon per dag.
  5Kunnen we alleen de studiebezoeken boeken?
  Dit is mogelijk. Enige voorwaarde is wel dat een Eastpackers reisleider meereist om de studiebezoeken in te leiden en onze partnerorganisaties te verwelkomen. Neem voor de mogelijkheden contact met ons op.
  6Zijn verzekeringen inbegrepen?
  Verzekeringen kunnen optioneel worden bijgeboekt. Hierbij maken wij onderscheid in de volgende verzekeringen:

 • Calamiteitenregeling: dekking in geval van vertraging of wijziging van de reisroute als gevolg van extreme omstandigheden zoals noodweer, uitval van vervoer of stakingen
 • Reisverzekering: individuele dekking voor deelnemers als gevolg van vermissing, diefstal of beschadiging van bagage en reisdocumenten.
 • Annuleringsregeling: individueel of voor de gehele groep. Restitutie van (een deel van) het deelnemersbedrag in geval van annulering, onafhankelijk van de reden.
 • 7Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 24 en 35 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en soms ook de lokale taal van de landen waar we naartoe reizen.