fbpx

Eastpackers biedt volledig begeleide schoolreizen, werkweken en studiereizen aan voor groepen middelbare scholieren. Omdat wij niet werken vanuit dure bedrijfspanden, geen winst nastreven en al onze reizen zelf ontwikkelen, zonder gebruik te maken van bemiddelende organisaties, kosten onze reizen gemiddeld slechts 50% van de prijs die vergelijkbare aanbieders vragen. Een schoolreis met Eastpackers organiseren betekent kiezen voor enthousiaste en zeer deskundige begeleiding die goed aansluit bij de doelgroep, ontmoetingen met jongeren en scholieren uit de landen die we bezoeken, rondleidingen in alle steden en een uitgebreid cultureel avondprogramma voor een super lage all-inclusive prijs. Eastpackers organiseert schoolreizen naar meer dan vijftien landen in Midden,- Oost en Zuidoost Europa voor groepen vanaf acht personen.

Onze schoolreizen zijn altijd maatwerk. We stellen het programma en de reisroute samen in overleg met docenten en begeleiders van de school. Onze reizen worden begeleid door jonge docenten of recent afgestudeerde historici, politicologen en sociologen. Enthousiasme, vakinhoudelijke kennis, organisatorisch talent en excellente studieresultaten zijn vereisten.  Sinds 2011 hebben wij vele reizen georganiseerd voor onder meer middelbare scholen, gemeenten, provincies, ministeries, politieke jongerenverenigingen, universitaire studieverenigingen, het netwerk van Nederlandse studenten in het buitenland en vele andere partners.

Alles over onze schoolreizen

Centraal- en Oost-Europa, de Baltische Staten, Balkan, Kaukasus en voormalige Sovjet-Unie hebben uw school veel te bieden. In de eerste plaats een rijke geschiedenis, die in veel opzichten met onze geschiedenis is verbonden. Daarnaast rijke culturele tradities, bruisende steden en indrukwekkende natuur. Bovendien zijn reizen naar dit deel van Europa goed betaalbaar. Je krijgt dan ook heel veel waar voor je geld.

Schoolreizen van Eastpackers kenmerken zich door een goede balans tussen inhoud en ontspanning. Waar mogelijk en gewenst stellen we altijd voor om een element van (culturele) uitwisseling toe te voegen aan het reisprogramma. Zo bezoeken we middelbare scholen, sportclubs en muziekverenigingen. Dankzij ons grote netwerk van partnerorganisaties in meer dan 15 landen kunnen we altijd een passend bezoek voorstellen.

De medewerkers van Eastpackers zijn specialist in de regio die we bezoeken. We kunnen uitgewerkte lesprogramma's op locatie aanbieden, waarbij we aandacht besteden aan de plaatselijke geschiedenis of cultuur. We maken veel gebruik van interactieve didactische methoden omdat we weten dat geschiedenis pas gaat boeien wanneer dit voelbaar en zichtbaar wordt gemaakt. Museumbezoek, zoveel als gewenst is, is bij ons altijd in de prijs inbegrepen. Bezuinigen op de inhoud en kwaliteit van het programma doen we nooit.

Schoolreizen zijn bijna altijd een maatwerkoplossing. Als u geïnteresseerd bent in de mogelijkheden die wij bieden, is het beste om contact met ons op te nemen. Zolang uw bestemming niet in West-Europa ligt en het doel van de reis geen feestvakantie is, bent u bij Eastpackers aan het juiste adres. De reismogelijkheden die hieronder worden beschreven, geven een indruk van de mogelijkheden, maar wij denken graag met u mee over mogelijk geschikte alternatieve bestemmingen en routes.
 • Neem minimaal drie maanden voor vertrek contact met ons op.
 • Wij organiseren geen schoolreizen naar West-Europa. Onze reizen gaan aansluitend naar Scandinavië, Duitsland, Centraal- en Oost-Europa, de Baltische Staten, Balkan, Turkije, Kaukasus, Rusland en Centraal-Azië.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 8.
 • Boekingen worden bevestigd door middel van een aanbetaling van € 750, te voldoen uiterlijk twee weken na acceptatie van onze offerte.
 • Alle deelnemers beschikken over een geldig identiteitsbewijs.
 • Eastpackers heeft geen winstoogmerk dus jij bent de enige die profiteert! We stellen op maat een offerte samen.

  Onze prijzen zijn altijd inclusief:
 • Alle vervoer en transfers, inclusief OV-gebruik ter plekke.
 • Overnachtingen in moderne, schone en goed gesitueerde accommodaties. Eigen kamer voor de begeleiders van de school.
 • Stadswandelingen, onbeperkt museumbezoek, cultureel avondprogramma en ontmoetingen met lokale jongeren en maatschappelijke organisaties.
 • Drie maaltijden per dag.
 • Teambuilding activiteit.
 • Professionele, enthousiaste reisbegeleiding vanuit Eastpackers.
 • Voorbereidende bijeenkomst met ouders en leerlingen op school.
 • Toegang tot een reisapp met het programma, en allerlei achtergrondinformatie.
 • 24/7 telefonische bereikbaarheid voor ouders en thuisblijvers.

  Op verzoek zijn onze reizen ook zonder enkele van bovengenoemde services of met extra services te boeken.
 • Wil je meer weten over de mogelijkheden voor een studiereis? Vul onderstaande informatie in en wij sturen binnen zeven dagen een vrijblijvende offerte naar je toe!

  vilnius

  Baltische Staten

  Breng een bezoek aan Estland, Letland en Litouwen. In zes tot acht dagen bezoek je de drie hoofdsteden van deze landen en leer je van alles over de geschiedenis en cultuur van de Baltische Staten. Verschillende studiebezoeken zijn altijd inbegrepen. Vanaf € 349 per persoon.
  berlin2

  Berlijn

  Breng een bezoek aan Berlijn, eventueel in combinatie met andere Duitse steden. Een bezoek aan Berlijn leent zich ook goed in combinatie met het bezoeken van steden zoals Praag, Wenen, Budapest of Warschau. Prijs vanaf € 149 (alleen Berlijn) tot € 349 (reizen van één week).
  Budapest Chain Bridge Pano

  Centraal-Europa

  Stel je eigen stedentrip samen naar één, twee, drie of zelfs vier van de mooiste Centraal-Europese steden. In vijf tot acht dagen bezoek je naar keuze steden als Praag, Budapest, Wenen, Warschau, Krakau en Berlijn. Prijs vanaf € 349 per persoon.
  warsaw-castle-square

  Polen

  De ten onrechte niet altijd beminde parel van Centraal-Europa: Polen. Een snel veranderende, moderne, trotse natie met een fascinerende geschiedenis en prachtige steden. Kies uit o.a. Gdansk, Torun, Wroclaw, Poznan, Krakau, Lodz en Warschau, of kies voor een natuurbezoek met bergen, bossen en meren. Prijs vanaf € 349 per persoon (5 - 7 dagen).
  belgrado

  Balkan

  Eastpackers is specialist in Balkanreizen. Combineer meerdere landen in voormalig Joegoslavië tot één indrukwekkende reis door een snel veranderend deel van Europa. Tot de mogelijkheden behoren o.a. Belgrado (Servië), Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), Skopje (Macedonië), Tirana (Albanië). Prijs vanaf € 399 per persoon (5 - 7 dagen).
  romania

  Roemenië

  Roemenië heeft veel te bieden voor een interessante schoolreis. Leer meer over het land dat sinds 2007 is toegetreden tot de EU, bezoek interessante steden, en/of ontdek de beeldschone natuur in Transsylvanië. Kies uit o.a. Boekarest, Brasov en Iasi. Prijs vanaf € 399 per persoon (5 - 7 dagen).
  kopenhagen2

  Denemarken & Zweden

  Welvarend, modern en vooruitstrevend: Denemarken en Zweden hebben veel te bieden voor een boeiende studiereis. Naast het bezoeken van mooie steden en ongerepte natuur, kun je hier ook meer leren over het Scandinavische samenlevingsmodel, de welvaartsstaat en maatschappelijke vragen die ook in Nederland spelen. Je bezoekt naar keuze Kopenhagen, Malmö en/of Stockholm. Prijs (5 dagen) vanaf € 399 per persoon.
  kiev1

  Oekraïne

  Terug van weggeweest en weer uitstekend te bereizen: OekraÏne. Verscheurd door een burgeroorlog in 2014, is dit land nu een proeftuin van politieke en economische verandering. Bezoek in drie tot acht dagen naar keuze Kiev, Lviv en/of Odessa. Prijs vanaf € 389 per persoon.
  georgia

  Georgië

  Georgië heeft veel te bieden voor een gebalanceerde schoolreis. Leer meer over de, voor veel mensen, onbekende geschiedenis van de Kaukasus, en van Georgië in het bijzonder, en geniet van het natuurschoon dat dit land te bieden heeft. Je bezoekt naar keuze Tbilisi, Borjomi, Kutaisi, Gori, en/of natuurschoon vanaf € 449 per persoon (5- 8 dagen)
  zakopane

  Skireizen

  Wil je een keer iets heel anders voor wintersport? Eastpackers is gespecialiseerd in skireizen naar de beste skigebieden in Oost-Europa. Zowel voor beginners als gevorderden, met en zonder lessen. We organiseren reizen naar onder meer Zakopane (Polen), Jahorina/Sarajevo (Bosnië), Gudauri (Georgië), Liberec (Tsjechië), Bansko (Bulgarije) en Sinaia/Poiana Brasov (Roemenië). Prijs (inclusief skihuur en liftpassen) vanaf € 349 per persoon (3 - 5 dagen).

  Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • Een reis helemaal op maat voor jouw groep
 • Geen boekingskosten, administratiekosten of andere verborgen kosten
 • Wij zijn specialist in reizen met een inhoudelijke component: musea, educatieve werkvormen, ontmoetingen met lokale jongeren en maatschappelijke organisaties
 • Non-profit organisatie, dus super lage prijzen
 • Gespecialiseerde, enthousiaste reisleiders met onderwijservaring die de hele reis meegaan en 24/7 beschikbaar zijn.
 • Veelgestelde vragen

  1Kan Eastpackers ook uitsluitend vervoer of accommodatie boeken?
  Onze reizen zijn standaard all-inclusive pakketten. Dat betekent dat we meestal een reis verzorgen in combinatie met een (inhoudelijk) programma ter plekke. In overleg leveren wij echter graag maatwerk. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!
  2Organiseren jullie ook stedenreizen naar Londen, Parijs, Rome of Barcelona?
  Wij bieden alleen reizen aan naar bestemmingen in Scandinavië, Duitsland, Centraal- en Oost-Europa, de Balkan, voormalige Sovjetunie, Kaukasus, Turkije en Centraal-Azië.
  Heb je twijfel of wij een reis kunnen organiseren naar de bestemming van je voorkeur? Neem dan contact met ons op.
  3Van wat voor accommodatie maken jullie gebruik?
  Standaard maken wij gebruik van hostels. Deze zijn altijd modern, schoon en centraal gelegen. Wij bieden geen kampeervakanties aan. Op verzoek zijn overnachtingen in appartementen, natuuraccommodaties of hotels mogelijk. Neem hiervoor contact met ons op.
  4Kunnen we zelf maaltijden bereiden?
  Meestal adviseren wij groepen om gebruik te maken van onze restaurantsuggesties. Onze standaard all-inclusive prijzen zijn inclusief ontbijt, lunch en avondeten. Afhankelijk van de groepsgrootte is het soms ook mogelijk om (in het hostel) zelf te koken. Wij bespreken graag de mogelijkheden.
  5Slapen meisjes en jongens altijd gescheiden?
  Het is mogelijk om deelnemers onder te brengen in aparte meisjes- en jongenskamers. Houd er wel rekening mee dat de precieze groepssamenstelling in dat geval ruim op tijd bekend moet zijn. Wanneer kamers eenmaal geboekt zijn, kunnen deze niet altijd meer gewijzigd of geannuleerd worden.
  Standaard zorgen wij ervoor dat de begeleiders vanuit de school en de reisbegeleiding van Eastpackers in een aparte kamer overnachten.
  6Zijn verzekeringen inbegrepen?
  Verzekeringen kunnen optioneel worden bijgeboekt. Hierbij maken wij onderscheid in de volgende verzekeringen:
 • Calamiteitenregeling: dekking in geval van vertraging of wijziging van de reisroute als gevolg van extreme omstandigheden zoals noodweer, uitval van vervoer of stakingen
 • Reisverzekering: individuele dekking voor deelnemers als gevolg van vermissing, diefstal of beschadiging van bagage en reisdocumenten.
 • Annuleringsregeling: individueel of voor de gehele groep. Restitutie van (een deel van) het deelnemersbedrag in geval van annulering, onafhankelijk van de reden.
 • 7Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 24 en 30 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en soms ook de lokale taal van de landen waar we naartoe reizen.