Secrets of Slovenia

11 | 19 augustus 2022

Prachtige natuur en de drie grootste steden van Slovenië: ga mee op het nieuwste zomeravontuur van Eastpackers: Secrets of Slovenia!

Max 19 deelnemers
Fantastische natuur
Hippe steden
Met het lokale OV
Supervoordelig
Alles over deze reis

Prachtige natuur en de leukste steden van Slovenië: ga mee op het nieuwste zomeravontuur van Eastpackers: Secrets of Slovenia! Tijdens deze reis krijg je een compleet beeld van deze vooruitstrevende voormalige Joegoslavische republiek. Naast de gezellige hoofdstad Ljubljana en de studentenstad Maribor, trek je de prachtige natuur in van deze parel van de Alpen. Je bezoekt de betoverende meren van Bled en Bohinj, gaat op expeditie in de onontdekte grottenstelsels van Planina, wandelt over de hoogste bergtoppen, raft, rodelt en fietst door het binnenland en neemt op de slotdag een duik in de Adriatische Zee. Eastpackers biedt deze actieve zomerreis nu al aan vanaf € 699!

Slovenië ligt tegen de Alpen aan en het berglandschap is ronduit majestueus. Één van de hoogtepunten is het meer (met kasteel dat erover uitkijkt) in Bled, ingeklemd tussen het hooggebergte. We maken een hike rond het meer waarbij we naast het kasteel ook de villa bezoeken waar de voormalige Joegoslavische leider Josip Broz Tito regelmatig beroemde gasten ontving. Vanuit Bled gaan we de gebaande paden af: we raften over de prachtige Sava Dolinka rivier en bezoeken het minder bekende meer van Bohinj,  Ook staat een tocht met één van de mooiste kabelbanen van Europa op het programma: de Vogel gondel, die ons naar een plateau brengt, vanwaar fantastische bergwandelingen zijn te maken (en waar we in een berghut zullen overnachten).

Naast natuurschoon, biedt deze reis langs de geheimen van Slovenië ook een kennismaking met de leukste steden van het land. Hoofdstad Ljubljana is een levendige stad met een prachtig historisch centrum en veel leuke restaurants en cafés, waar het in de zomer uitstekend vertoeven is. We laten je hier onder andere kennismaken met het Joegoslavische verleden van Slovenië in het nationale museum, maar staan ook stil bij actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het land.

Onderweg komen we langs de mediterrane kustplaats Koper. Eens voeren de schepen naar het rijke Venetië af en aan, maar nu is Koper vooral een rustige Sloveense badplaats. In deze stad zie je de Italiaanse invloed nog wel terug in de prachtige architectuur. Het is een genot om door de smalle straatjes te slenteren en een terrasje te pakken op het Tito plein. Of ga lekker luieren aan het stadsstrand.

We sluiten de reis af in Maribor, de tweede stad van het land. Maribor is een super levendige studentenstad en bovendien maak je onder andere kennis met de Sloveense wijncultuur. In het centrum bevindt zich de oudste wijnstok ter wereld. Bij Maribor ligt tevens het Pohorje Massief, een onontdekt gebergte van glooiende, beboste heuvels en kale rotsen, waar we een mooie (desgewenst elektrische) mountainbiketocht maken.

Met Eastpackers maak je deze fantastische zomerreis nu al vanaf € 699!

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Natuur
Actieve vakantie
Steden
Geschiedenis
Cultuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Transfers tussen steden
 • Chille accommodaties
 • Off-the-beaten-track activiteiten
 • Alle entreegelden en excursies
 • Dagelijks ontbijt
 • Eigen enthousiaste reisbegeleiding
 • CO₂ compensatie

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Slovenië

 • Compact programma

 • Gezellige groep van max 19 deelnemers

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

1 man
0 vrouw
19 vrij
1 solo
0 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Milo van Bokkum. Milo werkt al vijf jaar bij Eastpackers en begeleidde naast zijn baan als journalist reizen van Polen tot Japan en van de poolcirkel tot de Middellandse Zee. Hij heeft daardoor zelf al jarenlang geen vakantie gevierd maar dat maakt hem niks uit, want hij vindt niks leuker dan deelnemers meenemen hippe cafés, afgelegen natuurgebieden en grijze Sovjetflats. In Slovenië trakteert hij je echter niet alleen op historie, maar ook op prachtige natuur. 

Wil je Milo vragen wat waarom Slovenië dé uitgelezen Eastpackers bestemming is?

info@eastpackers.nl

FAQ