Secrets of Slovenia

11 | 19 augustus 2022

Prachtige natuur en de drie grootste steden van Slovenië: ga mee op het nieuwste zomeravontuur van Eastpackers: Secrets of Slovenia!

Max 19 deelnemers
Fantastische natuur
Hippe steden
Met het lokale OV
Supervoordelig
Alles over deze reis

Prachtige natuur en de leukste steden van Slovenië: ga mee op het nieuwste zomeravontuur van Eastpackers: Secrets of Slovenia! Tijdens deze reis krijg je een compleet beeld van deze vooruitstrevende voormalige Joegoslavische republiek. Naast de gezellige hoofdstad Ljubljana en de studentenstad Maribor, trek je de prachtige natuur in van deze parel van de Alpen. Je bezoekt de betoverende meren van Bled en Bohinj, gaat op expeditie in de onontdekte grottenstelsels van Planina, wandelt over de hoogste bergtoppen, raft, rodelt en fietst door het binnenland en neemt op de slotdag een duik in de Adriatische Zee. Eastpackers biedt deze actieve zomerreis nu al aan vanaf € 699!

Slovenië ligt tegen de Alpen aan en het berglandschap is ronduit majestueus. Één van de hoogtepunten is het meer (met kasteel dat erover uitkijkt) in Bled, ingeklemd tussen het hooggebergte. We maken een hike rond het meer waarbij we naast het kasteel ook de villa bezoeken waar de voormalige Joegoslavische leider Josip Broz Tito regelmatig beroemde gasten ontving. Vanuit Bled gaan we de gebaande paden af: we raften over de prachtige Sava Dolinka rivier en bezoeken het minder bekende meer van Bohinj,  Ook staat een tocht met één van de mooiste kabelbanen van Europa op het programma: de Vogel gondel, die ons naar een plateau brengt, vanwaar fantastische bergwandelingen zijn te maken (en waar we in een berghut zullen overnachten).

Naast natuurschoon, biedt deze reis langs de geheimen van Slovenië ook een kennismaking met de leukste steden van het land. Hoofdstad Ljubljana is een levendige stad met een prachtig historisch centrum en veel leuke restaurants en cafés, waar het in de zomer uitstekend vertoeven is. We laten je hier onder andere kennismaken met het Joegoslavische verleden van Slovenië in het nationale museum, maar staan ook stil bij actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het land.

Onderweg komen we langs de mediterrane kustplaats Koper. Eens voeren de schepen naar het rijke Venetië af en aan, maar nu is Koper vooral een rustige Sloveense badplaats. In deze stad zie je de Italiaanse invloed nog wel terug in de prachtige architectuur. Het is een genot om door de smalle straatjes te slenteren en een terrasje te pakken op het Tito plein. Of ga lekker luieren aan het stadsstrand.

We sluiten de reis af in Maribor, de tweede stad van het land. Maribor is een super levendige studentenstad en bovendien maak je onder andere kennis met de Sloveense wijncultuur. In het centrum bevindt zich de oudste wijnstok ter wereld. Bij Maribor ligt tevens het Pohorje Massief, een onontdekt gebergte van glooiende, beboste heuvels en kale rotsen, waar we een mooie (desgewenst elektrische) mountainbiketocht maken.

Met Eastpackers maak je deze fantastische zomerreis nu al vanaf € 699!

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Natuur
Actieve vakantie
Steden
Geschiedenis
Cultuur

Inclusief

 • Retourvlucht
 • Transfers tussen steden
 • Chille accommodaties
 • Off-the-beaten-track activiteiten
 • Alle entreegelden en excursies
 • Dagelijks ontbijt
 • Eigen enthousiaste reisbegeleiding
 • CO₂ compensatie

Waarom deze reis boeken?

 • Het beste van Slovenië

 • Compact programma

 • Gezellige groep van max 19 deelnemers

 • Afwisselende accommodaties

 • Reis met het lokale OV

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Veel aandacht voor geschiedenis, cultuur en natuur

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar.

Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

1 man
0 vrouw
19 vrij
1 solo
0 samen

Ervaringen

Marjolein Koster
Marjolein Koster
Deelnemer 2019

Het was voor mij de eerste keer dat ik met een groepsreis meeging, maar ik heb echt hele leuke mensen ontmoet die ik nog steeds regelmatig spreek. 

Alida van der Hoff
Alida van der Hoff
Deelnemer 2018

Het was een fantastische ervaring! Het programma was inhoudelijk erg interessant; de reisleider wist veel bijzondere verhalen te vertellen. Daarnaast vond ik het fijn om in een groep met gelijkgestemden te zitten: qua leeftijd, achtergrond, interesses en (reis)ambities.

Roos van den Bekerom
Roos van den Bekerom
Deelnemer 2018

Prima accommodaties, vol en afwisselend programma en goede reisleiding. Voor een lage prijs kan je al backpackend veel zien van bijzondere landen in een gezellige groep. 

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Milo van Bokkum. Milo werkt al vijf jaar bij Eastpackers en begeleidde naast zijn baan als journalist reizen van Polen tot Japan en van de poolcirkel tot de Middellandse Zee. Hij heeft daardoor zelf al jarenlang geen vakantie gevierd maar dat maakt hem niks uit, want hij vindt niks leuker dan deelnemers meenemen hippe cafés, afgelegen natuurgebieden en grijze Sovjetflats. In Slovenië trakteert hij je echter niet alleen op historie, maar ook op prachtige natuur. 

Wil je Milo vragen wat waarom Slovenië dé uitgelezen Eastpackers bestemming is?

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar en comfortabel is deze reis?

Dit is een afwisselende reis met natuur, cultuur en geschiedenis. Een basisconditie is voldoende.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Vanwege de Coronasituatie deel je geen sanitair met andere reizigers en slapen maximaal 4 deelnemers met minimaal 1.5 meter afstand in dezelfde kamer.

Slovenië ligt zuidelijker en heeft een landklimaat dus het is 's zomers warmer dan in Nederland. In de bergen kan het kouder zijn en regen is ook nooit uitgesloten. Zorg dus dat je comfortabele kleding hebt en iets tegen de regen. Goede (wandel)schoenen zijn geen overbodige luxe voor de hikes.

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken.

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 100 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 200. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De Sloveense keuken serveert veel vleesgerechten, maar het is al lang niet meer zo dat de enige groente een simpele salade is. Met name in de steden is er een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden, maar houd er rekening mee dat de menukeuze voor deelnemers die een speciaal dieet volgen soms beperkt(er) kan zijn.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt (behalve in de nachttrein). Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Slovenië is geen erg dure vakantiebestemming. Reken op circa € 15 - € 20 per dag voor maaltijden, afhankelijk van je bestedingspatroon.

Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig, tot maximaal € 60 afhankelijk van grootte en gewicht. Je kunt bij het boeken ook aangeven of je een reisverzekering wil afsluiten.

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. 

Welke invloed heeft het Coronavirus op deze reis?

Deze Eastpackers reis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij houden ons aan de regels en richtlijnen van de landen die we bezoeken. Mocht de reis onverhoopt geen doorgaan kunnen vinden, dan ben je gedekt door de Eastpackers Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis of je geld terugkrijgen.

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren. Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Kan ik deelnemen zonder dat ik een COVID-19 vaccinatie of boosterprik heb gehad?

Eastpackers hanteert geen vaccinatieplicht voor deelname aan reizen. Je moet er echter rekening mee houden dat veel landen wél vaccinatie-eisen stellen aan reizigers.

Deelnemers zijn er zelf voor verantwoordelijk dat zij aan de eisen met betrekking tot vaccinaties voldoen van de landen die we bezoeken. Eastpackers is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor extra kosten of oponthoud (aan de grens) voor reizigers die niet over de benodigde vaccinaties beschikken. Deelnemers die vanwege hun vaccinatiestatus tijdens de reis een COVID-19 test moeten doen, moeten dit op eigen gelegenheid (buiten het programma) en op eigen kosten doen. 

Wij organiseren geen reizen naar bestemmingen waarvoor algemene inreisbeperkingen gelden of een algemene quarantaineplicht bij aankomst of bij terugkomst in Nederland. Als je volledig bent gevaccineerd (en een eventuele boosterprik hebt gehad conform de eisen die gesteld worden aan het Europese Coronacertificaat ECDC) kun je zonder beperkingen deelnemen aan onze reizen.