fbpx

Transsiberian Dream – De Ultieme Ruslandreis (22 jul – 14 aug 2020)

Eastpackers organiseert de ultieme kennismaking met het grootste land ter wereld: Rusland. Onder begeleiding van onze Ruslandexperts doorkruis je het hele land per trein, een reis van ruim 10.000 kilometer van Moskou naar Vladivostok. Onderweg maak je stops (met overnachting) in liefst negen Russische steden, twee verstilde Siberische bergdorpen en ontdek je drie nationale parken: Altai, Stolby & Baikal. Deze reis is daarmee de ultieme combinatie van stedentrip, culturele ontdekkingstocht, treinreis en avontuurlijke zomervakantie. Deelname is al mogelijk vanaf € 1699, inclusief visa!

In tegenstelling tot andere georganiseerde reizen met de Transsiberië Express nemen wij ruim de tijd voor een kennismaking met het Siberische deel van Rusland. Je maakt tussenstops met overnachting in Jekaterinenburg, Novosibirsk, Krasnojarsk, Irkutsk, Chita, Khabarovsk en Vladivostok. Daarnaast breng je als één van de eerste Westerse toeristen een uitgebreid bezoek aan het mystieke Altai gebergte op de grens van Rusland en Kazachstan, én loop je een etappe van de Great Baikal Trail: het avontuurlijke wandelpad langs de oevers van het grootste zoetwatermeer ter wereld.

Tijdens de treinreizen hoef je je bovendien geen moment te vervelen. De coupé’s van de Transsiberië Express worden namelijk gebruikt voor onze Eastpackers University. Kies je favoriete workshops en lezingen over de Russische cultuur, taal, geschiedenis en actuele maatschappelijke situatie in het blokkenschema, speel spellen uit onze spellencollectie, lees boeken uit onze e-bibliotheek, drink een drankje in de restauratiewagen of trek je terug in één van de relaxzones.

Uitgebreide stadswandelingen, natuurtochten en een kennismaking met de lokale (culinaire) cultuur zijn een belangrijk onderdeel van deze ontdekkingstocht.  En het mooiste? Deze reis bieden we aan vanaf slechts € 1699. Dat is ongeveer de helft goedkoper dan soortgelijke reizen bij aanbieders zoals Djoser en Sawadee.

Alles over deze reis

Wanneer je met de Transsiberië Express door Rusland reist, zal je al snel zien hoe ontzettend divers dit land is. Van de bruisende, westerse metropool Moskou (waar neonlicht en Sovjetbrutalisme moeiteloos in elkaar overgaan) via de eindeloze steppen van Siberië naar diepste uithoeken van het grootste land ter wereld, een samensmelting van West en Oost, Europa en Azië.We beginnen de reis dus in Moskou: hoofdstad van Rusland en een plek waar je niet uitgekeken raakt. We bezoeken het centrum van de Russische macht van vroeger (inclusief het mausoleum van Lenin) en vandaag (het Kremlin en de Doema) en reizen door het prachtige metronetwerk naar de meest indrukwekkende voorbeelden van moderne en stalinistische architectuur. Moskou is bovenal ook een heel moderne, hippe, bruisende metropool waar je fantastisch kunt eten & drinken.

Na het bezoek aan Moskou reizen we in stappen van ongeveer 1000 tot 2000 kilometer naar het oosten. Wie de afstand tussen Moskou en Vladivostok in één keer aflegt, verblijft precies een week in de trein. Een unieke, maar volgens sommige reizigers ook eentonige ervaring, vooral omdat het landschap in Siberië niet zo veel diversiteit kent. Wellicht helpt het feit dat de Russische treinen niet over een douchegelegenheid beschikken ook niet mee. Afijn, Eastpackers pakt het anders aan. We houden halt in negen steden en twee Siberscieh bergdorpen tussen Moskou en Vladivostok, waar we telkens één of twee nachten verblijven op ons op te frissen én meer te zien van de vele fascinerende steden en de natuur die hen omringt. In sommige steden (bijvoorbeeld het ballingsoord Chita of het lommerrijke Khabarovsk) ben je één van de zeldzame West-Europese toeristen. Ook het Altaigebergte, dat we halverwege de reis bezoeken, is niet erg bekend in Europa. In de Altai, en rond Krasnoyarsk, Irkutsk en Vladivostok maak je unieke tochten door de prachtige natuur, ver buiten de gebaande paden.

De eerste stop is Jektarinaburg, op 1700 kilometer van Moskou, op ongeveer 50 kilometer ten oosten van de in de 19e eeuw officieel vastgestelde grens tussen Azië en Europa. De stad zelf claimt echter een Europese stad te zijn en heeft, om meer toeristen te trekken, zelfs een eigen intercontinentaal grensmonument op 2 kilometer (in oostelijke richting natuurlijk) van de stad geplaatst. In Jekaterinaburg vind je de rustplaats van de laatste Russische tsaren en een heel interessant, modern museum ter ere van Boris Yeltsin, zoon van de stad en eerst president van het post-communistische Rusland.

Russische treinen leggen gemiddeld ongeveer 60 tot 70 kilometer per uur af, waardoor we precies een dag nodig hebben om de tweede stop te bereiken: Novosibirsk. Met bijna 1,5 miljoen inwoners is Novosibirsk na Moskou en Sint-Petersburg de grootste stad van het land. Novosibirsk werd in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw het industriële hart van Siberië en na de Tweede Wereldoorlog ook een wetenschappelijk centrum met de bouw van Akademgorodok ("Academiestadje"), net buiten de stad, waar een groot aantal onderwijs- en wetenschappelijke instellingen geconcentreerd werd. We bezoeken Akademgorodok, een modelstad voor de Sovjetwetenschap.

Vanuit Novosibirsk trekken we de bergen in. Het Altai gebergte op de grens van Rusland, China en Kazachstan wordt ook wel het Zwitserse Siberië genoemd. Hier geen eindeloze steppen, maar een fantastisch kleurrijk berglandschap met hoge toppen en meanderende rivieren. Veel Russen brengen hier de zomer door in één van de vakantieparken of dacha's. Dat doen wij ook, als uitvalsbasis voor wandeltochten in de prachtige omgeving.

De volgende stops, Novokuznetsk en Krasnojarsk, maken een minder welvarende indruk dan de plekken die we eerder bezochten. Na de val van het communisme stortte de economie in, explodeerde de werkloosheid en regeerden bendes de steden. Inmiddels gaat het een stuk beter. Vanuit Krasnoyarsk bezoeken we het Stolby Nationale Park, waar je prachtige wandelingen kunt maken door de Siberische naaldbossen en langs rotsformaties.

Ruim 1000 kilometer naar het zuidoosten ligt Irkutsk, voor velen de belangrijke tussenstop op weg van Moskou naar Vladivostok. Vanwege zijn historische allure wordt Irkoetsk ook wel "Het Parijs van Siberië" genoemd. Dat is wellicht enigszins overdreven, maar Irkutsk is een prima uitvalsbasis om het indrukwekkende Baikalmeer te bezoeken. Met een maximale diepte van 1642 meter en de oppervlakte van 31.500 km² (ongeveer zo groot als België) is het Baikalmeer het diepste meer en het grootste zoetwaterreservoir ter wereld. Sinds 1996 staat het meer op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Ongeveer 10 jaar geleden begonnen ecologen met het ontwikkelen van de toerisme infrastructuur en het aanleggen van wandel- en fietspaden langs het meer. We maken tijdens deze reis een indrukwekkende, uitdagende wandeling van circa 22 kilometer over de Great Baikal Trail.

De meeste toeristen leggen de tweede helft van de Transsiberische Spoorweg af zonder onderbreking. Van Irkutsk naar Vladivostok is het nog drie dagen en nachten reizen. Wij maken echter nog twee stops. Eerst in Chita, een stad van 300.000 inwoners waar amper toeristen komen, maar die zeker zijn charme heeft. De volgende halte, het groene en levendige Khabarovsk, ligt aan de machtige Amur rivier, die de grens met China vormt.

Ongeveer 12 uur reizen vanaf Khabarovsk bereiken we tot slot Vladivostok, eindpunt van de Transsiberische Spoorlijn. De stad was, als basis van de Stille-Oceaanvloot van Rusland, jarenlang gesloten voor buitenlanders. Pas in 1992 werd Vladivostok na 70 jaar officieel geopend voor buitenlanders. De stad heeft momenteel 600.000 inwoners.

Vladivostok is het eindpunt van de treinreis, en de laatste stop op deze epische ontdekkingstocht door het grootse land ter wereld.
De ultieme treinreis

De langste treinreis ter wereld, bij Eastpackers mét meer stops, activiteiten en excursies dan bij enige andere aanbieder.

Tijdreis naar de Sovjet-Unie

Leer het échte Rusland kennen in Siberische steden zoals Novosibirsk, Krasnoyarsk en Chita.

Ontdek onbekende bestemmingenSlaap in Russische dacha's en vakantieparken en ontdek het Siberische Zwitserland zoals nog bijna niemand vóór jou deed.

De ultieme Baikal hike

Onder begeleiding van onze eigen reisleiders leg je één etappe (20 km) af van de Great Baikal Trail met onvergetelijke uitzichten en een boottocht terug naar Irkutsk.

Unieke vervoermiddelen

We reizen met het lokale OV: bussen, trams, trolleybussen, kabelbanen, metro's en de iconische Russische marsrutka's (taxibusjes). Alle OV-kosten zijn inbegrepen in het deelnemersbedrag.

Nieuwe vrienden

Reis samen met leeftijdsgenoten die open staan voor de unieke, avontuurlijke manier van reizen met Eastpackers.

Onbetaalbare herinneringen

De mooiste uitzichten over steden en natuurgebieden: Rusland ligt aan je voeten op onze speciale fotopunten.
Het voorlopige programma hieronder geeft een indicatie van de dagschema's en activiteiten die tijdens deze reis plaatsvinden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Door wijzigingen in de treindienstregeling en vluchtschema's zijn beperkte aanpassingen in de reisdagen en/of reisroute mogelijk tot 2 maanden voor vertrek.

 • Woensdag 22 juli Vlucht naar Moskou

 • Donderdag 23 juli Moskou: Stadswandeling (Rode Plein, Kremlin, Doema + Mausoleum Lenin), Zaryadye Park (interactieve 4D film over Rusland en uitzicht over de Moskva rivier vanaf de zwevende brug), Russisch-Joods diner, kabelbaan naar uitzichtpunt bij staatsuniversiteit, cocktails in Strelka Bar.

 • Vrijdag 24 juli Moskou: Excursie naar mooiste stations in het metrostelsel van Moskou, Sovjet standbeelden in Gorky Park, Danilovski Food Hall, Gulag History Museum, diner, kroegentocht

 • Zaterdag 25 juli Excursie naar de Gouden Ring (historische steden rond Moskou) - Klooster van Sergiev Posad, lunch in unieke off the beaten track Sovjet stolovaya (kantine), bezoek Park of the Achievements of the National Economy en Space Race Museum in Moscow, diner, nachttrein naar Ekaterinaburg.

 • Zondag 26 juli Treinreis naar Ekaterinaburg. Aan boord: Eastpackers University, 's avonds aankomst in Ekaterinaburg.

 • Maandag 27 juli Ekaterinaburg: Stadswandeling (met bezoek aan Bloedkerk), Bezoek Boris Yeltsin Memorial Center, Architectuurwandeling, nachttrein naar Novosibirsk (reistijd circa 23 uur)

 • Dinsdag 28 juli Treinreis naar Novosibirsk: aan boord Eastpackers University, 's avonds aankomst Novosibirsk

 • Woensdag 29 juli Excursie naar Akademgorodok ("Sovjet science city"), Soviet Railways Museum, strand aan de rivier, monumententour in Novosibirsk (het centrum staat vol met historische en/of ludieke monumenten zoals "het monument voor de eerste date", het "glory monument" voor oorlogsslachtoffers, monument voor de stoplichten en het monument voor de helden van de Revolutie), 100-flats gebouw, Siberisch diner, nachttrein naar Biysk/Altai gebergte (10 uur)

 • Donderdag 30 juli Altai gebergte: transfer naar dacha complex aan de Katun rivier in de Altai, hike naar de Gora Chortov Palets (rots met uitzicht over het hele gebied), traditioneel diner, vrije avond in de natuur

 • Vrijdag 31 juli Altai: korte transfer naar onze volgende dacha in het dorpje Ust-Sema, hike naar de grotten en watervallen, avond in de Altai

 • Zaterdag 1 augustus Transfer naar Biysk/Barnaul, trein naar Novokuznetsk, diner, avondwandeling, overnachting in Novokuznetsk

 • Zondag 2 augustus Stadswandeling Novokuznetsk, bezoek fort van Kuznetsk, nachttrein naar Krasnoyarsk (18 uur)

 • Maandag 3 augustus Aankomst Krasnoyarsk, bezoek aan Stolby National Reserve: kabelbaan en hike (10 km), avonddiner in Krasnoyarsk

 • Dinsdag 4 augustus Krasnoyarsk: stadswandeling, lunch met uitzicht over de stad, nachttrein naar Irkutsk: aan boord - Eastpackers University

 • Woensdag 5 augustus Aankomst in Irkutsk, Znamensky klooster, stadswandeling, 130 kvartal, vrije middag/avond, traditioneel Russisch diner, overnachting in Irkutsk

 • Donderdag 6 augustus Excursie naar het Baikalmeer (hike van 22 kilometer over het Great Baikal Trail), overnachting in Irkutsk

 • Vrijdag 7 augustus 's ochtends vertrek voor het vervolg van de Transsiberische treinreis. Route Irkutsk - Chita (18 uur), overnachting in Chita

 • Zaterdag 8 augustus Chita: stadswandeling, ritje met Sovjetreuzenrad, Tweede Wereldoorlogpark, Pioniers Spoorlijn (door kinderen gerunde treindienst buiten het centrum), Hike naar top heuvels buiten de stad (7 km), Georgisch diner, nachttrein naar Birobidzhan (40 uur)

 • Zondag 9 augustus Trein naar Khabarovsk: aan boord - Eastpackers University

 • Maandag 10 augustus Aankomst in Khabarovsk, diner in oude tramfabriek, avondwandeling over de rivierpromenade, kroegentocht

 • Dinsdag 11 augustus augustus Khabarovsk: stadswandeling, boottocht over de Amur rivier (naar de Chinese grens), vrije tijd in het stadspark, diner, 's nachts trein naar Vladivostok

 • Woensdag 12 augustus Vladivostok: Stadswandeling, funicular naar uitzichtspunt, excursie naar forten en art gallery buiten de stad

 • Donderdag 13 augustus Vladivostok: Excursie naar Russki eiland: hike naar de kliffen (uiterste punt van Rusland), 15 km, boot terug naar de stad, Russisch slotdiner

 • Vrijdag 14 augustus Terugreis naar Nederland

 • Optioneel: zelfstandig verder reizen in Japan

  In eerdere seizoenen boden wij de mogelijkheid om de reis met de Transsiberië Express te verlengen met een begeleide kennismaking met Japan van 7 dagen. De reis eindigde in dat geval in Tokyo. In 2020 bieden wij deze begeleide reisoptie niet aan. De groepsreis eindigt dus in Vladivostok. Je kunt er wel voor kiezen om zelfstandig vanuit Vladivostok door te reizen naar Japan. Je vliegt dan niet mee met de groep naar Nederland, maar kunt vanaf Vladivostok zelf doorreizen. Je krijgt een korting van 350 euro op het deelnemersbedrag indien je hiervoor kiest. Je regelt dan zelf je vlucht van Vladivostok naar Japan, en de terugreis van Japan naar Nederland. Via onze reisapp krijg je van ons suggesties voor activiteiten in Kyoto en omgeving en in Tokyo en omgeving. Op verzoek kunnen wij ook accommodaties voor je boeken. De kosten kun je bij ons opvragen en hangen samen met je gewenste reisroute, reisdata en overnachtingsopties. Houd rekening met kosten van ongeveer € 25-30 per nacht voor een hostel/meerpersoonskamer, € 40-60 per nacht voor een tweepersoonskamer en € 60-100 per nacht voor een eenpersoonskamer.

 • Extra: masterclass Russische cinema Je kunt onze film masterclass The Other Russia:The Andrei Zvyagintsiv Series heel voordelig bijboeken. Tijdens 4 avondvullende bijeenkomsten krijg je 4 films te zien van de belangrijkste Russische regisseur van dit moment, de controversiële (en in het Kremlin niet bijzonder geliefde) Andrei Zvyagintsev. De films die we vertonen wonnen allemaal meerdere prestigieuze filmprijzen: The Return (2003), The Banishment (2007), Leviathan (2014), Loveless (2017). De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond 19 maart, 2 april, 4 juni en 18 juni in Amsterdam.

  Voor deelnemers aan deze reis kost deelname slechts € 15 voor 4 bijeenkomsten (normale prijs € 10 per bijeenkomst).
 • Eastpackers biedt deze actieve reis aan vanaf € 1699

  Je kunt voor deze reis kiezen uit verschillende boekingsopties. Je kunt hierbij kiezen voor de laagste prijs of voor meer flexibiliteit.

 • Low Budget € 1699 - betaling van het gehele deelnemersbedrag in één keer binnen zeven dagen na aanmelding.
 • Basis € 1799 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 1 juni 2020. Na betaling geen annulering mogelijk. Wanneer je voor 1 juni 2020 annuleert, ben je uitsluitend de aanbetaling kwijt.
 • Plus € 1949 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen in termijnen: 50 % voor 1 juni, 50 % voor 15 juli 2020. Na betaling geen annulering mogelijk met restitutie van reeds betaalde bedragen. Inclusief ingecheckte bagage in vliegtuigen.

  Onze prijs dekt de kosten voor de vluchten van Nederland naar Rusland en terug van Vladivostok naar Nederland, alle vervoer ter plekke inclusief nachttreinen (4-persoons coupé's), overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle rondleidingen, activiteiten en museumbezoeken, Eastpackers University, e-books, spellen, dagelijks ontbijt, wifi in de accommodaties, visum voor Rusland

  Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief reisverzekering.

  Je kunt onze masterclass The Other Russia:The Andrei Zvyagintsiv Series heel voordelig bijboeken. Tijdens 4 avondvullende bijeenkomsten krijg je 4 films te zien van de belangrijkste Russische regisseur van dit moment, de controversiële (en in het Kremlin niet bijzonder geliefde) Andrei Zvyagintsev. De films die we vertonen wonnen allemaal meerdere prestigieuze filmprijzen: The Return (2003), The Banishment (2007), Leviathan (2014), Loveless (2017). De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond 19 maart, 2 april, 4 juni en 18 juni in Amsterdam.

  Voorwaarden

 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 25 april 2020 of zo lang er plekken beschikbaar zijn. Let op: deze reis is zeer populair en mogelijk ruim van te voren volgeboekt.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 7 en een maximum van 19.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dient een voorschot van minimaal 100 euro op ons rekeningnummer te zijn overgemaakt. Dit voorschot kan niet worden teruggestort als je je deelname annuleert.
 • Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • Uniek programma met stops in 9 Russische steden
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan.
 • Combinatie van steden, cultuur en natuur.
 • Inclusief alle excursies, activiteiten en visumkosten.
 • € 1500 voordeliger dan een soortgelijke reis met Djoser.
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers: studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers en gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 28 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 25-40 % van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.
  2Hoe zwaar en comfortabel is deze reis?
  Dit is een zeer avontuurlijke reis. Een flexibele instelling is daarom belangrijk. Reizen in Rusland verloopt niet altijd zoals gepland. Je houdt zowel van steden als van natuur en vindt een goed gevuld programma met veel activiteiten aantrekkelijk. Je vindt "slow travelling" tussen de verschillende steden prima en staat open voor de unieke culturele ervaring die reizen met de Transsiberië Express inhoudt: dagenlang in oude treinen uit de Sovjettijd, van stad naar stad boemelen.

  Eastpackers maakt zo min mogelijk gebruik van speciaal afgehuurde busjes en dure externe touroperators omdat we vinden dat dit een authentieke ervaring en kennismaking met de lokale cultuur in de weg staat. Omdat we, waar mogelijk, met het lokale vervoer reizen (treinen, trolleybussen, busjes) krijg je een betere indruk van het land, maar moet je wel rekening houden met minder comfort. In de Russische treinen is over het algemeen geen airco en wifi aanwezig, wel stopcontacten en warm water. De ramen kunnen bijna altijd helemaal open.

  De accommodaties zijn comfortabel, maar soms wel wat eenvoudiger dan je in West-Europa gewend bent. We maken afwisselend gebruik van goede hostels, middenklasse hotels (**/***) en vakantiehuizen (dacha's). Het aantal deelnemers per kamer wisselt per locatie en ligt meestal tussen de 3 en 6. Je deelt een kamer met medereizigers, tenzij je bijbetaalt voor een tweepersoons of eenpersoonskamer. Soms moet het programma kort van te voren worden aangepast. De ervaren reisleider van Eastpackers zoekt altijd een passende oplossing en neemt je veel (uitzoek)werk uit handen, maar houd er rekening mee dat niet alles zal gaan zoals van te voren gepland.

  Je moet rekening houden met wisselend weer. Over het algemeen is het 's zomers comfortabel reizen in Siberië met temperaturen overdag tussen de 20 en 25 graden, maar hitte komt geregeld voor langs sommige punten op de route. In de bergen en aan het Baikalmeer is het soms niet warmer dan 15 graden en kan het ook regenen.
  3Hoe kom ik aan de benodigde visa?
  Voor het bezoeken van Rusland is een visum verplicht.

  Het visum voor Rusland moet je van te voren, in Nederland aanvragen. Eastpackers regelt de verplichte visumuitnodiging voor je. Alle visumkosten zijn inbegrepen in het deelnemersbedrag. Tegen een meerprijs handelen wij je visumaanvraag zelfs helemaal af. We brengen je paspoort dan naar de Russische ambassade en halen het ook weer op.

  4Hoe flexibel is het programma?
  Wij bieden elke dag een zeer goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen op uittrekken. De reisleider kan je tips op maat geven. In sommige steden bieden wij optioneel een self-guided stadswandeling aan die je met behulp van je mobiele telefoon kunt lopen. Houd er wel rekening mee dat je in principe méér doet en ziet als je het programma van de reisleider volgt. Bovendien betalen wij alle toegangsgelden en het lokale vervoer als je het programma volgt. De natuurnochten mag je alleen onder begeleiding doen. Een goede basisconditie is hiervoor belangrijk en je bent zelf verantwoordelijk om te beoordelen of je kunt deelnemen aan de activiteiten.
  5Is het veilig om door Rusland te reizen?
  Eastpackers neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht. Veiligheid gaat altijd boven alles. Reizen naar Rusland is veilig zo lang je je aan de geldende regels houdt. Criminaliteitscijfers zijn in alle landen (erg) laag en toeristen rapporteren over het algemeen weinig problemen. We bezoeken geen conflictgebieden en volgen de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken altijd op.
  6Kan ik met een vriend(in) samen op één kamer slapen?
  Kamerindelingen worden ter plekke door de deelnemers gemaakt. Je bent dus altijd vrij om te bepalen met wie je op een kamer wilt slapen. Wanneer je een kamer wilt boeken met één of meerdere medereizigers, en niet met andere deelnemers op de kamer wilt slapen, kun je dit aangeven in het aanmeldformulier. Er geldt een toeslag van € 15 per persoon per nacht voor tweepersoonskamers en € 30 per persoon per nacht voor eenpersoonskamers. Het is in sommige steden niet mogelijk om een twee- of éénpersoonskamer te boeken. Hier hoef je dan ook niet voor te betalen. In de trein slaap je altijd in vierpersoonscoupé's.
  7Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten (plus je visa) zijn inbegrepen. Hierbij horen ook de kosten voor de verschillende excursies en museumbezoeken die deel uitmaken van het programma. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 8 – € 20 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. In Rusland liggen de prijzen (ver) onder wat je in Nederland gewend bent, met uitzondering van Moskou. In Japan liggen de prijzen rond het Nederlandse niveau. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig (tot maximaal € 75 afhankelijk van grootte en gewicht) behalve wanneer je een Plus of Premium pakket boekt en (reis)verzekeringskosten.

  Omdat wij werken zonder winstoogmerk zijn onze prijzen gemiddeld slechts de helft van vergelijkbare aanbieders. Vergelijkbare (groeps)reizen naar Rusland oosten bij aanbieders zoals Djoser meer dan € 3000 en zijn exclusief excursies en visa. Bij Eastpackers zijn alle excursies inbegrepen. Wil je een museum of monument bezoeken dat geen onderdeel is van het programma? Dan betaalt Eastpackers deze kosten vaak ook. Wij vinden het namelijk belangrijk om deelnemers de gelegenheid te bieden om meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de landen die we bezoeken.
  8Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 25 en 35 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en Russisch.

  Fotowedstrijd


  Veel van de foto's in deze reisbeschrijving zijn gemaakt door Timothy Vercruysse (tv_photos89), deelnemer aan Eastpackers' Eastern Dream 2019 en winnaar van de Eastpackers Reisfotografiewedstrijd 2019.
  App nu met ons
  1
  LIVE Chat
  Welkom op de website van Eastpackers.
  Heb je een vraag? Laat het ons weten!
  Powered by