fbpx

Secrets of Slovenia (11 – 15 februari 2021)

Prachtige winterlandschappen en de drie grootste steden van Slovenië: ga mee op het nieuwste compacte winteravontuur van Eastpackers: Secrets of Slovenia! Tijdens deze reis krijg je een complete introductie tot deze vooruitstrevende voormalige Joegoslavische republiek. Naast de gezellige hoofdstad Ljubljana en het betoverende meer van Bled, nemen wij je mee naar de besneeuwde bergen rond Maribor en de gezellige studentenstad Celje. En het beste is: je bepaalt zelf wat je betaalt,  want deze reis is onderdeel van het Eastpackers Pay-What-You-Want concept in Coronatijd. 

Slovenië ligt tegen de Alpen aan en het winterse berglandschap is ronduit majestueus. Hoogtepunt van de winterse pracht en praal is het meer van Bled. We maken een hike rond het meer waarbij we ook het kasteel van Bled aandoen en de villa waar de voormalige Joegoslavische president Josip Broz Tito regelmatig beroemde gasten ontving. Als het meer niet bevroren is, kunnen we met een bootje naar het eiland midden in het meer. Er is tevens de mogelijkheid om te schaatsen met uitzicht op het meer.

Ljubljana is een levendige stad met een prachtig historisch centrum en veel leuke restaurants en café’s. We laten je kennismaken met het Joegoslavische verleden van Slovenië in het nationale museum, maar staan ook stil bij actuele maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in het land. Zo bezoeken we de Nederlandse ambassade en en het Balkan Civil Society Network, dat de democratisering in voormalig Joegoslavië monitor en stimuleert. Naast Ljubljana bezoek je ook Celje en Maribor, de tweede en derde stad van het land. In Celje bezoeken we de voormalige nazi gevangenis Stari Pisker die nu ingericht is als herdenkingsruimte. En in het prachtige Maribor – een super levendige studentenstad bovendien – maak je kennis met de Sloveense wijncultuur. In het centrum bevindt zich de oudste wijnstok ter wereld.

Wil je het échte Slovenië meemaken? Ga dan ’s ochtends vroeg mee naar de markt in Maribor. Dit is dé plek om een souvenir uit Joegoslavische tijden op de kop te tikken. Bij Maribor ligt tevens het wintersportgebied Pohorje, het grootste skigebied van het land. Je kunt hier geweldig skiën en snowboarden op bijna 50 kilometer goed geprepareerde pistes. Als je liever niet de pistes af wil, maak je een schitterende winterhike vanaf de top naar een verborgen meer.

Zoals voor al onze avontuurlijke reizen in Coronatijd geldt ook voor Secrets of Slovenia: je bepaalt zelf wat je betaalt! En gaat de reis onverhoopt niet door,  bijvoorbeeld vanwege een oranje reisadvies voor Slovenië? Dan doen wij niet moeilijk en krijg je je geld terug. Dat is de zekerheid die Eastpackers je biedt in deze onzekere tijd.

Alles over deze reis

 • Donderdag 11 februari

  Middagvlucht van Schiphol naar Ljubljana. Stadwandeling, welkomstborrel bij de Nederlandse Ambassade, bezoek aan museum van de Hedendaagse Geschiedenis. Joegoslavisch diner. • Vrijdag 12 februari

  Dagtrip naar Bled met de trein. Wandeling rond het meer langs alle hoogtepunten met fenomenaal uitzichtpunt, het kasteel van Bled en Tito's villa. 's Middags terug in Ljubljana, Bezoek Civil Society Network, Optie voor bierproeverij en uitgaan bij AKC Metelkova: imposant alternatief cultureel centrum vol street art, met allerlei barretjes en clubs. • Zaterdag 13 februari

  Met de trein richting Maribor. We stoppen in Celje voor een stadswandeling en bezoek aan de voormalige nazi gevangenis Stari Pisker. Na de lunch in Celje verder met de trein naar Maribor. In Maribor: stadswandeling, diner in Bosnisch restaurant. 's Avonds: Coronaproof kroegentocht, inclusief panoramabar Luft 360 • Zondag 14 februari

  Hele dag in de bergen rond Maribor: de liefhebber kan skiën of snowboarden (liftpas en materiaalhuur inbegrepen). Alternatief is een winterhike langs een meer. Voor een echte Sloveense ervaring en origineel souvenir ga je 's ochtends al vroeg uit de veren voor een bezoek aan de markt. 's Avonds optionele wijnproeverij • Maandag 15 februari

  Met de bus terug naar Ljubljana, 's middags terugvlucht naar Amsterdam.

 • Voor deze reis geldt het Eastpackers Pay-What-You-Want aanbod.

  Bij aanmelding betaal je een borg van €400. Dit bedrag gebruiken wij om je vluchten, overig vervoer, accommodaties en activiteiten vast te leggen. Na afloop van de reis geef je aan wat jij de reis waard vond. Is dat méér dan € 400, dan ontvang je een factuur om het verschil te voldoen. Is dat onverhoopt minder dan € 400, dan krijg je het verschil van ons retour.

  Annuleringsvoorwaarden

  Wordt je reis door Eastpackers geannuleerd, dan geldt onze Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis, een voucher ontvangen ter waarde van 110 % van de door jou betaalde borg of je borg terugkrijgen. Besluit je voor vertrek zelf om je reis te annuleren? Dan ontvang je je borg niet terug.

  Speciale voorwaarde

  Als gevolg van de onvoorspelbare situatie met betrekking tot het Coronavirus, bestaat de mogelijkheid dat Eastpackers het programma, de reisroute, en in uitzonderlijke situaties de reisduur, kort voor vertrek of tijdens de reis moet aanpassen. Dergelijke aanpassingen kunnen geen grond zijn om je deelname kosteloos te annuleren, maar het Pay-What-You-Want aanbod blijft staan. Je bepaalt dus zelf wat je de reis waard vond die wij je uiteindelijk hebben aangeboden.

  Eastpackers betaalt voor jou de kosten voor de vluchten, alle vervoer ter plekke, overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle rondleidingen, activiteiten en museumbezoeken en dagelijks ontbijt.

  Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief reisverzekering en exclusief optionele ingecheckte bagage in het vliegtuig.

  Overige voorwaarden

 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 1 januari 2021 of tot zo lang er plekken beschikbaar zijn.
 • Er is op deze reis plek voor slechts 11 deelnemers.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 37 jaar oud.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dient een borg van 400 euro op ons rekeningnummer te zijn overgemaakt. De borg kan niet worden teruggestort als je je deelname voor vertrek annuleert.
 • Deelnemers krijgen toegang tot de Eastpackers Travel App met het volledige programma, alle adresgegevens en achtergrondinformatie.
 • Studeer of woon je in Engeland, België, Duitsland of een ander EU-land en wil je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • Klik hier om naar het aanmeldformulier te gaan

  Ontvang je niet binnen 5 minuten na aanmelding een bevestiging per e-mail? Dan is er mogelijk wat mis gegaan. Stuur ons een mailtje en we lossen het op.
  Als gevolg van de Coronasituatie ziet reizen er anders uit dan je de afgelopen jaren bent gewend. We reizen minder ver, houden meer afstand en vermijden de drukste (toeristische) plekken.

  Misschien twijfel je of het reizen nu verstandig is, of vraag je je af hoe een reiservaring met Eastpackers in deze tijd zal zijn. Wij zijn er echter van overtuigd dat wij jou een fantastische reiservaring kunnen bieden, waarmee we voldoen aan alle geldende veiligheidsvoorschriften. Daarom laten wij je graag geheel vrijblijvend met ons mee gaan. Je betaalt namelijk pas na afloop van de reis en bepaalt zelf wat jij onze reis waard vond.
  Ook hebben we een aantal extra voorzorgmaatregelen getroffen om jou zoveel mogelijk zekerheid, veiligheid en reisplezier te bieden:

  • Kleine groepen: onze groep bestaan uit minimaal 7 en maximaal 11 reizigers
  • Kleine accommodaties: we kiezen onze accommodaties uit op kleinschaligheid. Het aantal reizigers per slaapkamer is gemaximeerd op vier. Toch liever meer ruimte voor jezelf of een medereiziger? Onze upgrades voor één- en tweepersoonskamers zijn extra laag geprijsd.
  • Pay-what-you-want: we vragen geen vaste prijs, maar je bepaalt na afloop van de reis zelf wat je de ervaring waard vond. Zonder grenzen of beperkingen.

  Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • Geen onzekerheid in Coronatijd: bepaal zelf je prijs
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan
 • Combinatie van cultuur en spectaculaire natuur.
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Hoe zwaar en comfortabel is deze reis?
  Dit is een afwisselende reis met natuur, cultuur, geschiedenis en de mogelijkheid voor wintersport. Een basisconditie is voldoende. Het is handig als je wel eens eerder hebt geskied, maar de reisleider kan je de basis aanleren, of je kunt heel voordelig aansluiten bij een lokale, Engelstalige skiklas.

  We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Vanwege de Coronasituatie deel je geen sanitair met andere reizigers en slapen maximaal 4 deelnemers met minimaal 1.5 meter afstand in dezelfde kamer.

  De winter in Slovenië is met een landklimaat wat kouder dan in Nederland, zeker in de bergen. Zorg dus dat je comfortabele warme kleding hebt. Goede bergschoenen of snowboots zijn ook geen overbodige luxe voor de hikes. Voor het skiën raden we aan om zelf tenminste een warme, wind- en waterdichte jas, geschikte handschoenen, een skibroek en warme sokken mee te nemen. Als je een (ski)helm en/of skibril hebt, kun je deze ook zelf meenemen of tegen beperkte kosten ter plekke huren.
  2Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers, waaronder studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers die houden van winter(sport). De reis is gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 37 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 28 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 40% van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.
  3Wat voor invloed heeft het Coronavirus op deze reis?
  Deze Eastpackersreis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij bieden deze reis aan omdat we er vertrouwen in hebben dat wij in Slovenië een mooie, avontuurlijke reis kunnen aanbieden, waarbij we alle geldende veiligheidsvoorschriften naleven. De Coronasituatie is echter zonder precedent in onze (reis)geschiedenis, wat betekent dat wij soms zullen moeten improviseren om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden. Dit vraagt ook om flexibiliteit van onze deelnemers. Omdat de reisroute en het programma niet in beton zijn gegoten, hanteren wij een Pay-What-You-Want prijsstelling. Als deelnemer bepaal je na afloop van de reis zelf wat je de reiservaring waard vond.
  4Hoe flexibel is het programma?
  Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken.
  5Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?
  Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 15 per persoon per nacht en € 30 per persoon per nacht voor een eenpersoonskamer. Voor deze reis met vier overnachtingen komt dat neer op 60 euro per persoon voor een tweepersoonskamer en 120 euro voor een eenpersoonskamer. Deze kosten vallen buiten het Pay-What-You-Want aanbod.
  6Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Voor deze reis geldt een Pay-What-You-Want aanbod. Je betaalt voor vertrek een borg en bepaalt na vertrek wat je de reis waard vond. Eastpackers gebruikt je borg om je reiskosten (vluchten, transfers ter plekke en alle lokale OV), overnachtingen en alle activiteiten (vooruit) te betalen. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Slovenië is geen dure vakantiebestemming. Reken op circa € 15 - € 20 per dag voor maaltijden, afhankelijk van je bestedingspatroon.

  Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig, tot maximaal € 50 afhankelijk van grootte en gewicht. Als je in Maribor wil skiën, moet je je eigen ski-outfit meenemen, maar je kunt desgewenst een helm, bril en skihandschoenen huren. Optionele kosten vallen buiten het Pay-What-You-Want aanbod.
  7Kan ik samen met mijn partner reizen?
  Ja, dat kan. Je hebt als stel echter niet automatisch recht op een tweepersoonskamer mocht deze in één van de accommodaties beschikbaar zijn. Als je het eerste recht op een tweepersoonskamer (wanneer beschikbaar) wilt, moet je dit apart bijboeken.
  8Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?
  De Sloveense keuken serveert veel vleesgerechten, maar het is al lang niet meer zo dat de enige groente een simpele salade is. Met name in de grote steden is er een grote verscheidenheid aan eetgelegenheden, maar houd er rekening mee dat de menukeuze voor deelnemers die een speciaal dieet volgen soms beperkt(er) kan zijn.
  9Betekent Pay-What-You-Want dat ik niets hoef te betalen voor deze reis?
  Voor reizigers en reisorganisaties heeft de uitbraak van het Coronavirus tot veel onzekerheid geleid. In veel landen hebben overheden maatregelen genomen die toerisme bemoeilijkten of onmogelijk maakten. De huidige situatie vraagt daarom om flexibiliteit en creativiteit, en het besef dat we ons in een unieke situatie bevinden die ons voor logistieke en financiële uitdagingen stelt.

  Als stichting zonder winstoogmerk hebben wij de afgelopen jaren een buffer opgebouwd waarmee we de huidige situatie aankunnen. Wij hebben niet geïnvesteerd in dure kantoorpanden of marketingcampagnes en werken grotendeels met liefhebbers, die op vrijwillige basis hun tijd, kennis en enthousiasme inzetten. Omdat reizen organiseren onze passie is, willen we het onze reizigers zo aantrekkelijk mogelijk maken om samen met ons op verantwoorde wijze unieke plekken te bezoeken.

  We kunnen dit jaar minder dan anders garanderen dat alles zal gaan volgens plan, en daarom vragen we geen vaste prijs voor deze reis. We garanderen wel dat we ons maximaal inzetten om jou, ondanks de onzekere situatie, een bijzondere reiservaring te bezorgen. We hopen dat je onze inzet op waarde schat en dat Eastpackers ook in het tijdperk ná Corona voor jou en anderen mooie reizen mag blijven aanbieden. Om dat mogelijk te maken hopen wij op een bijdrage die recht doet aan onze inzet en de kosten die we maken.
  10Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 25 en 35 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en Russisch. De reisleider op deze reis heeft ski-ervaring en kan beginnende skiërs helpen bij het onder de knie krijgen van de basisvaardigheden.
  11Kan ik een lagere borg betalen?
  Eastpackers gebruikt de borgsom om de kosten voor vervoer, accommodaties en activiteiten vooruit te betalen. Wij vragen een borg waarvan de hoogte ongeveer gelijk staat aan de totale kosten per persoon die wij vóór vertrek maken. Ons Pay-What-You-Want aanbod is daarmee geen vrijblijvende optie op deze reis. Na jouw boeking gaan wij namelijk meteen voor je aan de slag en maken wij kosten die we niet kunnen terugkrijgen als je onverhoopt besluit om toch niet mee te gaan. Je kunt dus niet zelf de hoogte van de borg kiezen.
  12Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?
  Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. We zullen je vragen om je zo snel mogelijk af te zonderen van de groep en raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. Als je de reis door ziekte afbreekt, geldt het Pay-What-You-Want aanbod van Eastpackers onverkort. Je loopt dus geen risico.
  13Kan ik mijn eigen ski's of snowboard meenemen?
  Op deze korte reis met maar één optionele wintersportdag is dat niet mogelijk. Wil je heel graag je eigen ski's of snowboard mee op reis dan is onze wintersportreis Snowakia - Magic of the Tatra Mountains misschien een betere optie, deze vindt ook in februari 2021 plaats.