fbpx

Olymische Skitrip naar Sochi – Rusland (23 feb – 02 mrt 2019)

Eastpackers organiseert de ultieme winterreis naar één van de mooiste skigebieden ter wereld: Krasnaja Poljana, in het  Kaukasusgebergte, nabij de Zwarte Zee en het Russische Sochi.  Sinds de Olympische Winterspelen van 2014 bevindt zich hier in het zuiden van Rusland een hypermodern skigebied, met ruim 150 kilometer goed geprepareerde pistes. Tijdens deze avontuurlijke Eastpackersreis maak je echter niet alleen kennis met het hooggebergte: je brengt ook een bezoek aan de Russische hoofdstad Moskou. Eastpackers biedt deze reis, inclusief visum, liftpas en materiaalhuur aan vanaf € 899!

De Eastpackers winterreizen zijn de ultieme mix van stedentrip, cultuur en sportief avontuur! Deze reis begint met een tweedaags verblijf in Moskou, waar je niet alleen het Kremlin en Rode plein bezoekt, maar ook een tour maakt langs de meest indrukwekkende overblijfselen uit de Sovettijd, waaronder het metrostelsel, de Staatsuniversiteit, Victory Memorial Park & Museum en het indrukwekkende gebouwencomplex ter ere van de Prestaties van de Nationale Economie. Als kers op de taart bezoek je een balletvoorstelling in het Bolshoi Theater (optioneel).

Met de trein leg je vervolgens de 1700 kilometer af naar de Zwarte Zee. Je bezoekt de prachtige Russische badplaats Sochi, waar het ook in februari veelal heerlijk weer is, voordat je de bergen in trekt voor een verblijf van drie dagen in de diverse skigebieden rond Krasnaja Poljana. Vanuit de accommodatie loop je hier in enkele minuten naar de eerste skilift.

In totaal bedienen 60 skiliften ruim 150 kilometer aan pistes van verschillende moeilijkheidsgraden. De afdalingen bevinden zich tussen de 900 en 2350 meter en zijn sneeuwzeker. Krasnaja Poljana is het modernste skigebied ter wereld: alle liften zijn in de afgelopen 8 jaar gebouwd, hebben een hoge snelheid en grote capaciteit. De skigebieden zijn geschikt voor beginners, maar zeker ook voor (ver)gevorderde skiërs. Circa 35 % van de pistes is eenvoudig, 30 % van gemiddelde moeilijkheid en 35 % (zeer) uitdagend. De Olympische pistes behoren tot de steilste pistes ter wereld (met percentages tot 67 %).

Een persoonlijke Eastpackers skileraar helpt je (gratis) om je skills te verbeteren en voor de gevorderden biedt het gebied verschillende freestyle mogelijkheden. ‘s Avonds maak je kennis met de rijke Russische keuken en het bruisende nachtleven van Moskou en Sochi. Deze bijzondere reis duurt van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart en deelname is mogelijk vanaf slechts € 899, inclusief alle vervoer, accommodatie, skihuur, liftpassen, visum, stadswandelingen en excursies.

Alles over deze reis

Deze winterreis van Eastpackers biedt het beste van cultuur, natuur en sportplezier op drie locaties in Rusland. We beginnen de reis in Moskou: hoofdstad van Rusland en – ondanks de beperkte politieke vrijheid vandaag de dag – verrassend modern en levendig. We bezoeken het centrum van de Russische macht van vroeger (inclusief het mausoleum van Lenin) en vandaag (het Kremlin en de Doema) en reizen door het prachtige metronetwerk naar de meest indrukwekkende voorbeelden van moderne en stalinistische architectuur.

Na het bezoek aan Moskou reizen we met de trein naar Sochi: een reis van 1700 kilometer, die sinds de Olympische Spelen wordt afgelegd in een relatief snelle, moderne dubbeldekkernachttrein. De reis duurt ongeveer 22 uur. Aan boord kun je je kennis over Rusland verdiepen tijdens het Eastpackers University Festival, waarvoor verschilende treincoupé's tot workshopruimten en collegezaaltjes worden omgetoverd. Zo verdiep je je kennis over de Russische geschiedenis, taal en cultuur en leer je meer over de actuele politieke en economische situatie in het land. We organiseren ook een boekenclub rond de uitstekende roman "Graaf in Moskou". Deze krijg je als deelnemer aan deze reis gratis uitgedeeld.

Na de kou van Moskou doet badplaats Sochi weldadig aan. De temperatuur ligt hier in februari tussen de 8 en 15 graden, maar als de zon schijnt is het prettig vertoeven aan de mooi opgeknapte promenades. We bezoeken ook het buitenverblijf van Joseph Stalin, iets buiten de stad.

De volgende dag is het tijd om de bergen in te trekken. Het sprookjesachtige bergdorpje Krasnaya Polyana bevindt zich op circa 45 minuten rijden en wordt onze uitvalsbasis voor drie dagen ski/snowboard en sneeuwplezier. Vanuit het dorp kunnen in totaal ruim 150 kilometers aan sneeuwzekere pistes worden bereikt. De liften behoren tot de snelste en modernste ter wereld en zijn allemaal na 2010 gebouwd. Skiën in de Hoge Kaukasus is een unieke ervaring: de uitzichten zijn ernorm weids, er is weinig bebouwing en de sneeuw is (vooral op grotere hoogte) van uitstekende kwaliteit. Elke dag zullen we een andere kant van het gebergte ontdekken. Je ski's of snowboard kun je vlakbij de acommodatie huren en 's nachts in de accommodatie (verwarmd) opslaan.

Na drie skidagen vliegen we terug naar Moskou, vanwaar we na een week in Rusland weer naar Nederland afreizen.
 • Zaterdag 23 februari Vlucht vanaf Amsterdam Moskou, welkomstdiner

 • Zondag 24 februari Moskou: Stadswandeling (Rode Plein, Kremlin, Doema + Mausoleum Lenin), Excursie naar mooiste stations in het metrostelsel van Moskou, Bezoek Exhibition complex of the National Economy, Georgisch diner, Ballet in Bolshoi theater

 • Maandag 25 februari Treinreis naar Sochi (in moderne nachttrein met wifi, 4-persoons coupe's), aan boord: Eastpackers University (leer meer over de geschiedenis, cultuur en actuele situatie in Rusland door je favoriete workshops en lezingen in het blokkenschema te kiezen)

 • Dinsdag 26 februari Aankomst in Sochi, stadswandeling, bezoek Stalin's Summer Residence, Russisch diner, promenadewandeling, escape room

 • Woensdag 27 februari Skiën in Krasnaja Poljana: Rosa Khutor

 • Donderdag 28 februari Skiën in Krasnaja Poljana: Gorky Gorod

 • Vrijdag 1 maart Skiën in Krasnaja Poljana: Gazprom Mountain Centre, avondvlucht naar Moskou

 • Zaterdag 2 maart Terugreis naar Nederland
 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 15 januari 2019.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 7 en een maximum van 19.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dien je minimaal 25 % van het deelnemersbedrag te voldoen. Dit voorschot kan niet worden teruggestort als je je deelname annuleert.
 • Een paspoort dat geldig is tot tenminste 2 september 2019 is verplicht om mee te reizen. Een kopie dient te worden verstrekt binnen 7 dagen na aanmelding.
 • Studeer of woon je in Engeland, België, Duitsland of een ander EU-land en wil je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • Eastpackers biedt deze zeer avontuurlijke reis aan vanaf € 899

  Je kunt voor deze reis kiezen uit verschillende boekingsopties. Je kunt hierbij kiezen voor de laagste prijs of voor meer flexibiliteit.

 • Low Budget € 899 - betaling van het gehele deelnemersbedrag in één keer binnen zeven dagen na aanmelding. Deze boekingsoptie is alleen beschikbaar voor vroege boekingen tot 1 juli 2018
 • Low Budget € 979 - betaling van het gehele deelnemersbedrag in één keer binnen zeven dagen na aanmelding. Bij boekingen tussen 1 juli 2018 en 31 oktober 2018.
 • Basis € 999 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 1 december 2018. Na betaling geen annulering mogelijk. Wanneer je voor 1 december 2018 annuleert, ben je uitsluitend de aanbetaling kwijt.
 • Plus € 1079 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 15 januari 2019. Bij annulering voor 9 februari 2019, 50 % retour. Bij annulering uiterlijk 24 uur voor vertrek 25 % van het deelnemersbedrag retour. Inclusief ingecheckte bagage in vliegtuigen.

  Onze prijs dekt de kosten voor de retourvlucht van Nederland naar Amsterdam, alle vervoer ter plekke inclusief nachttrein (4-persoons coupé's), overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle rondleidingen, activiteiten en museumbezoeken, ski of snowboardhuur (incl. schoenen en stokken), skipas (3 dagen), dagelijks ontbijt, wifi in de accommodaties, visum voor Rusland

  Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief optionele reisverzekering.

  Je kunt een reisverzekering incl.wintersportdekking afsluiten voor € 27,50.
 • Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • Gratis skiles voor beginners van de Eastpackers skileraar.
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan.
 • Unieke combinatie van stedentrip en avontuurlijke wintersport.
 • Inclusief alle excursies, activiteiten, skipas en skihuur.
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers: studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers en gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 28 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 25-40 % van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.
  2Is deze reis geschikt voor beginnende skiërs?
  Ja, het skigebied in Rusland biedt volop mogelijkheden voor beginnende skiërs. Indien je dit wilt, krijg je skiles van een eigen Eastpackers reisleider, zodat je binnen enkele uren de basis onder de knie hebt. Krasnaya Polyana biedt echter ook heel veel mogelijkheden voor gevorderde skiërs. De olympische pistes zijn zeer uitdagend (en steil). De pistenkilometers zijn ongeveer gelijk verdeeld tussen blauw, rood en zwart.
  3Kan ik méér of minder dagen skiën?
  Deze reis is een groepsreis waarbij de hele groep in principe hetzelfde programma volgt. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om aan het programma zelf invulling te geven, maar de reisroute en reisdata staan in principe vast. Je kunt zelf kiezen in welk van de drie skigebieden je gaat skiën. Alle gebieden zijn modern en divers. Rosa Khutor is met 100 kilometer piste het grootste.
  4Is het veilig om naar Rusland te reizen.
  Eastpakers neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht. Veiligheid gaat altijd boven alles. Reizen naar Rusland is veilig.
  5Kan ik met een vriend(in) samen op één kamer slapen?
  Kamerindelingen worden ter plekke door de deelnemers gemaakt. Je bent dus altijd vrij om te bepalen met wie je op een kamer wilt slapen. Wanneer je een privékamer wilt boeken, bijvoorbeeld met één medereiziger, en niet met andere deelnemers op de kamer wilt slapen, kun je dit aangeven door ons een e-mail te sturen. Er geldt een toeslag van € 10 per persoon per nacht voor privékamers.
  6Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten (plus je visa) zijn inbegrepen. Hierbij horen ook de kosten voor de verschillende excursies en museumbezoeken die deel uitmaken van het programma, alsmede alle ski-gerelateerde kosten. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 12 – € 20 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Sochi is over het algemeen geen dure wintersportbestemming, maar de prijzen liggen wel een stuk hoger dan elders in Rusland. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig (tot maximaal € 70 afhankelijk van grootte en gewicht) en (reis)verzekeringskosten. Wij raden tevens aan een reisverzekering met dekking bij wintersport af te sluiten.
  7Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 24 en 33 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en soms ook de lokale taal van de landen waar we naartoe reizen. Bij deze reis is tenminste één reisleider met skileservaring aanwezig.
  8Kan ik mijn eigen ski's of snowboard meenemen?
  Ja, dat kan, Hiervoor gelden meerkosten van 40 euro. De kwaliteit van de verhuur ter plekke is overigens goed. Het meenemen van je eigen skispullen door Moskou en in de nachttrein kan als belastend worden ervaren. We gaan ervan uit dat je tenminste zelf een skijas, skibroek en handschoenen meeneemt. Een helm kan desgewenst ter plekke worden gehuurd.