fbpx

Eastpackers Skitrip naar Georgië (15 – 19 februari 2017) VOLGEBOEKT

Eastpackers organiseert de ultieme winterreis naar één van de mooiste landen van Europa: onontdekt Georgië.  Je maakt kennis met één van de mooiste skigebieden van Europa én de fascinerende historische stad Tbilisi, hoofdstad van Georgië. In skiresort Gudauri brengen moderne liften je tot 3500 meter hoogte, waar tientallen kilometers pistes van alle moeilijkheidsgraden op je wachten.

Een persoonlijke Eastpackers skileraar helpt je om je skills te verbeteren en voor de gevorderden biedt Gudauri onbegrensde freestyle mogelijkheden op de flanken van de Kaukasus. ‘s Avonds maak je kennis met de rijke Georgische keuken en het bruisende nachtleven van Tbilisi. Deze bijzondere reis duurt van woensdag 15 tot en met zondag 19 februari en deelname kost slechts € 349, inclusief retourvlucht, accommodatie, skihuur, liftpassen en alle andere kosten.

De winterreizen van Eastpackers bieden de ultieme combinatie van cultuur, natuur en avontuur. Je maakt uitgebreid kennis met de mooie, historische hoofdstad van Georgië, leert door stadswandelingen en studiebezoeken meer over de actuele politieke, maatschappelijke en economische situatie in het land, en

Alles over deze reis

Tbilisi (Georgisch: თბილისი; letterlijk Warme Springbron) is de hoofdstad van Georgië. Tot 1936 heette de stad Tiflis, een naam die heden ook nog wel in gebruik is. Tbilisi ligt aan de rivier de Mtkvari en heeft meer dan 1,4 miljoen inwoners. De stad is al sinds de 5e eeuw na Christus bewoond en dankzij haar strategische ligging op handelsroutes tussen Oost en West altijd inzet geweest van gewapend conflict en machtswisselingen. De meest uitgesproken invloeden zijn Ottomaans, Oriëntaals en Russisch. In 1801 werd het toenmalige onafhankelijke Georgische koninkrijk ingelijfd door tsaristisch Rusland, waarna een lange periode van Russische overheersing begon die feitelijk pas in 1991 met het ineenstorten van de Sovjetunie zou eindigen.

Toch is Tbilisi ook onmiskenbaar een Europese stad, wat in belangrijke mate te danken is aan de pro-westerse politieke en economische koers die het land de laatste 10 jaar heeft gevaren. Georgië is een relatief stabiele democratie geworden en daarmee een uitzondering in de regio. Tijdens deze winterreis besteden we uitgebreid aandacht aan de recente geschiedenis van het land en breng je onder meer een bezoek aan de Nederlandse ambassade in Georgië, een mensenrechtenorganisatie en de Georgische overheid.

Naast een kennismaking met Tbilisi (en de tweede stad van het land, Kutaisi, waaraan we ook een kort bezoek brengen), biedt deze reis een onvergetelijke wintersportervaring in een grotendeeld onontdekt en ongerept skigebied in de Kaukasus. Skidorp Gudauri is de afgelopen jaren snel ontwikkeld en biedt inmiddels fantastisch geprepareerde pistes, enorm lange afdalingen tot wel 10 kilometer (1300 meter hoogteverschil) en gemiddeld ruim anderhalve meter poedersneeuw. Gudauri staat bovendien bekend om zijn grote aantal zonne-uren, waardoor je bijna altijd vanaf de top van het skigebied weidse uitzichten hebt over de hele regio. Niet voor niets roemen skiërs van over de hele wereld Gudauri om zijn spectaculaire ligging, onovertroffen sneeuwkwaliteit en grote diversiteit aan pistes. Wachtrijen voor de liften zijn bovendien zeldzaam en ervaren skiërs kunnen zich uitleven op honderden kilometers freeriding terrein.
In totaal biedt Gudauri ruim 60 kilometer aan geprepareerde afdalingen en een veelvoud aan freestyle-mogelijkheden.

 • Woensdag 15 februari Vlucht vanaf Amsterdam naar Georgië, stadswandeling, bezoek Narikala fort, traditioneel Georgisch welkomstdiner, avondwandeling over Bridge of Peace

 • Donderdag 16 februari Tbilisi: Bezoek Nederlandse ambassade, bezoek NGO die zich inzet voor democratisering van Georgië, Bezoek Ministerie van Buitenlandse Zaken, Kabelbaan naar uitzichtpunt Mtatsminda Park, diner, kroegentocht

 • Vrijdag 17 februari Transfer naar skiresort Gudauri: volledige dag op de pistes, après-ski, diner, avondskiën (optioneel)

 • Zaterdag 18 februari Skiën/snowboarden in Gudairi, transfer naar Kutaisi, diner

 • Zondag 19 februari Stadswandeling Kutaisi, afsluitende lunch, terugreis naar Nederland
 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 1 januari 2017.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 6 en een maximum van 19.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dient een voorschot van 50 euro op ons rekeningnummer te zijn overgemaakt. Dit voorschot kan niet worden teruggestort als je je deelname annuleert.
 • Een uitgebreid programmaboekje inclusief stadsplattegronden is inbegrepen. Deze wordt op hoogwaardige kwaliteit papier gedrukt door onze partner Printenbind
 • Een paspoort dat geldig is tot tenminste 19 mei 2017 is verplicht om mee te reizen. Een kopie dient te worden verstrekt binnen 21 dagen na aanmelding.
 • Studeer of woon je in Engeland, België, Duitsland of een ander EU-land en wil je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • UcDean biedt deze zeer avontuurlijke reis aan voor slechts € 399.

  De volgende kortingen zijn van toepassing:
 • Betaling in één keer, binnen zeven dagen na aanmelding en vóór 1 november 2016: € 50
 • Geboren in 1993 of later: € 20

  Kortingen kunnen niet gecombineerd worden

  Onze prijs dekt de kosten voor de vluchten van Nederland naar Georgië en terug, alle vervoer ter plekke, vier overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle rondleidingen, activiteiten en museumbezoek, twee dagen skipas en skihuur, skiles van de Eastpackers skileraar, dagelijks ontbijt, onbeperkt wifi in de accommodaties

  Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief optionele reisverzekering en optionele ingecheckte bagage in vliegtuigen. Wij raden in verband met de kosten niet aan om je eigen ski's of snowboard mee te nemen.

  Je kunt een reisverzekering (mét wintersportdekking) afsluiten voor € 29.

  Je kunt een annuleringsregeling afsluiten voor € 29. Je ontvangt dan bij annulering, zonder opgaaf van reden, € 250 retour wanneer je uiterlijk 21 dagen voor vertrek annuleert en € 150 retour wanneer je uiterlijk 3 dagen voor vertrek annuleert.
 • Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • Gratis skiles voor beginners van de Eastpackers skileraar.
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan.
 • Unieke combinatie van stedentrip en avontuurlijke wintersport.
 • Inclusief alle excursies, activiteiten, skipas en skihuur.
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers: studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers en gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 25 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 25-40 % van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.
  2Is deze reis geschikt voor beginnende skiërs?
  Ja, het skigebied in Gudauri biedt volop mogelijkheden voor beginnende skiërs. Indien je dit wilt, krijg je skiles van een eigen Eastpackers reisleider, zodat je binnen enkele uren de basis onder de knie hebt.
  3Kan ik méér of minder dagen skiën?
  Deze reis is een groepsreis waarbij de hele groep in principe hetzelfde programma volgt. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om aan het programma zelf invulling te geven, maar de reisroute en reisdata staan in principe vast.
  4Is het veilig om naar Georgië te reizen?
  Eastpakers neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht. Veiligheid gaat altijd boven alles. Reizen naar Georgië is veilig.
  5Kan ik met een vriend(in) samen op één kamer slapen?
  Kamerindelingen worden ter plekke door de deelnemers gemaakt. Je bent dus altijd vrij om te bepalen met wie je op een kamer wilt slapen. Wanneer je een privékamer wilt boeken, bijvoorbeeld met één medereiziger, en niet met andere deelnemers op de kamer wilt slapen, kun je dit aangeven door ons een e-mail te sturen. Er geldt een toeslag van € 10 per persoon per nacht voor privékamers.
  6Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten (plus je visa) zijn inbegrepen. Hierbij horen ook de kosten voor de verschillende excursies en museumbezoeken die deel uitmaken van het programma, alsmede alle ski-gerelateerde kosten. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 8 – € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig (tot maximaal € 35 afhankelijk van grootte en gewicht) en (reis)verzekeringskosten. Wij raden tevens aan een reisverzekering met dekking bij wintersport af te sluiten.
  7Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 24 en 30 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en soms ook de lokale taal van de landen waar we naartoe reizen. Bij deze reis is tenminste één reisleider bij skiles ervaring aanwezig.