fbpx

Eastpackers Skitrip naar Georgië – Deelnemers Portal

Beste deelnemer aan de Skitrip van Eastpackers naar Georgië

De inschrijving voor deelname aan deze reis is inmiddels gesloten. Wij hopen dat je uitkijkt naar je deelname aan deze reis. Op deze pagina vind je praktische informatie die je helpt om je voor te bereiden op vertrek. Ook vind je hier altijd het laatste programma en voegen wij verschillende gratis materialen toe om je alvast in te lezen. Mocht je vragen hebben over je deelname aan deze reis, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@eastpackers.nl

 

Alles over deze reis

Tbilisi (Georgisch: თბილისი; letterlijk Warme Springbron) is de hoofdstad van Georgië. Tot 1936 heette de stad Tiflis, een naam die heden ook nog wel in gebruik is. Tbilisi ligt aan de rivier de Mtkvari en heeft meer dan 1,4 miljoen inwoners. De stad is al sinds de 5e eeuw na Christus bewoond en dankzij haar strategische ligging op handelsroutes tussen Oost en West altijd inzet geweest van gewapend conflict en machtswisselingen. De meest uitgesproken invloeden zijn Ottomaans, Oriëntaals en Russisch. In 1801 werd het toenmalige onafhankelijke Georgische koninkrijk ingelijfd door tsaristisch Rusland, waarna een lange periode van Russische overheersing begon die feitelijk pas in 1991 met het ineenstorten van de Sovjetunie zou eindigen.

Toch is Tbilisi ook onmiskenbaar een Europese stad, wat in belangrijke mate te danken is aan de pro-westerse politieke en economische koers die het land de laatste 10 jaar heeft gevaren. Georgië is een relatief stabiele democratie geworden en daarmee een uitzondering in de regio. Tijdens deze winterreis besteden we uitgebreid aandacht aan de recente geschiedenis van het land en breng je onder meer een bezoek aan de Nederlandse ambassade in Georgië, een mensenrechtenorganisatie en de Georgische overheid.

Naast een kennismaking met Tbilisi (en de tweede stad van het land, Kutaisi, waaraan we ook een kort bezoek brengen), biedt deze reis een onvergetelijke wintersportervaring in een grotendeeld onontdekt en ongerept skigebied in de Kaukasus. Skidorp Gudauri is de afgelopen jaren snel ontwikkeld en biedt inmiddels fantastisch geprepareerde pistes, enorm lange afdalingen tot wel 10 kilometer (1300 meter hoogteverschil) en gemiddeld ruim anderhalve meter poedersneeuw. Gudauri staat bovendien bekend om zijn grote aantal zonne-uren, waardoor je bijna altijd vanaf de top van het skigebied weidse uitzichten hebt over de hele regio. Niet voor niets roemen skiërs van over de hele wereld Gudauri om zijn spectaculaire ligging, onovertroffen sneeuwkwaliteit en grote diversiteit aan pistes. Wachtrijen voor de liften zijn bovendien zeldzaam en ervaren skiërs kunnen zich uitleven op honderden kilometers freeriding terrein.
In totaal biedt Gudauri ruim 60 kilometer aan geprepareerde afdalingen en een veelvoud aan freestyle-mogelijkheden.

 • Woensdag 15 februari

  05.30 uur Vlucht PS104 Amsterdam - Kiev (09.20 uur lokale tijd aankomst) 11.25 uur Vlucht PS515 Kiev - Tbilisi (16.15 uur lokale tijd aankomst)

  In Tbilisi is het drie uur later dan in Nederland

  Stadswandeling, bezoek Narikala fort, traditioneel Georgisch welkomstdiner, avondwandeling over Bridge of Peace

 • Donderdag 16 februari Tbilisi: Bezoek Nederlandse ambassade, bezoek NGO die zich inzet voor democratisering van Georgië, Bezoek Ministerie van Buitenlandse Zaken, Kabelbaan naar uitzichtpunt Mtatsminda Park, diner, kroegentocht

 • Vrijdag 17 februari Transfer naar skiresort Gudauri: volledige dag op de pistes, après-ski, diner, avondskiën (optioneel)

 • Zaterdag 18 februari Skiën/snowboarden in Gudairi, transfer naar Kutaisi, diner

 • Zondag 19 februari Stadswandeling Kutaisi, afsluitende lunch, terugreis naar Nederland

  15.30 uur Vertrek vlucht W6 6405 van Kutaisi naar Dortmund (17.00 uur lokale tijd aankomst) 18.00 uur Transfer per trein naar Venlo 20.00 uur Aankomst in Venlo
 • Tbilisi Emberton Hostel 44 D.Agmashenebeli ave 9 Tchorokhi Street +995 555 69 68 64

 • Gudauri Snow House Gudauri +995 599 17 01 04 http://www.snowhouse.ge/

 • Kutaisi Hostel Luxe Kutaisi Irakli Abashidze St. 10aKutaisi, Imereti +995 431230517
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Aan deze reis nemen 30 personen deel met geboortejaren tussen 1981 en 1995. De gemiddelde leeftijd is 29 jaar, het gemiddelde geboortejaar 1987. Van de deelnemers zijn 18 man en 12 vrouw.
  2Wat voor weer wordt het in Georgië?
  Houd rekening met koud winterweer. Er kan sneeuw vallen. In Tbilisi is het overdag circa 5 - 15 graden en 's nachts rond het vriespunt. In Gudauri is het een stuk kouder. De tempratuur overdag ligt tussen de 0 en - 10 graden. Bovenop de berg tussen de - 10 en - 20 graden. De temperaturen 's nachts liggen tussen de - 10 en - 20 graden.
  3Kan ik méér of minder dagen skiën?
  Deze reis is een groepsreis waarbij de hele groep in principe hetzelfde programma volgt. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om aan het programma zelf invulling te geven, maar de reisroute en reisdata staan in principe vast.
  4Kan ik skiles krijgen? Wat kost dat?
  Eastpackers biedt gratis skilessen aan voor beginners. Onze reisleider verzorgt elke dag van 10.00 uur tot 12.30 uur skiles op de beginnerspisten.
  5Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten (plus je visa) zijn inbegrepen. Hierbij horen ook de kosten voor de verschillende excursies en museumbezoeken die deel uitmaken van het programma, alsmede alle ski-gerelateerde kosten. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 8 – € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig (tot maximaal € 35 afhankelijk van grootte en gewicht) en (reis)verzekeringskosten. Wij raden tevens aan een reisverzekering met dekking bij wintersport af te sluiten.
  6Wie is de reisleider?
  Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks en Anna van der Tas. Hans Hindriks (1987) is voorzitter en oprichter van Eastpackers. Anna van der Tas (1988) is projectmedewerker bij Eastpackers en reisleider. Beide reisleiders hebben ruime ski-ervaring.
  logo-pijl-small-rgb
  32

  Aantal deelnemers