fbpx

Seas of the Soviet Union 2020: van Sotsji naar Tromsø (20 juli – 14 augustus)

De nieuwste zomerreis van Eastpackers is een episch avontuur over land en water door liefst zes landen aan de binnenzeeën en in de grensgebieden van de voormalige Sovjet-Unie. Van de tropische warmte aan de Zwarte Zee via de zandstranden van het Balticum en de toendra van Russisch Lapland naar de desolate Witte Zee voor de grote finale langs de fjorden van de Russisch-Noorse Barentszeekust. Seas of the Soviet Union is de Eastpackers variant op een strandvakantie: een unieke mix van zand en duinen, bergen, toendra, fjorden én vijf hoofdsteden. Deze unieke reis is al mogelijk vanaf €1999. De prijs is inclusief retourvlucht, accommodatie, visum, alle vervoer ter plekke en alle activiteiten.

We beginnen deze reis aan de Zwarte Zeekust, in Russisch Sotsji. Hier bracht de Sovjetelite de zomers door in hun datsja’s. Jij warmt je op voor de meest afwisselende reis uit je leven. Vanuit Sochi gaat de reis noordwaarts, over land en water. Je slaapt drie nachten aan boord van ouderwetse Sovjet nachttreinen en drie nachten aan boord van luxe schepen. Zo vaar je over de Baltische Zee en Barentszee. Je eigen dacha-ervaring maak je mee in de toendra van Russisch Lapland aan de imponerend ruige Witte Zeekust.

Tochten door natuurgebieden, uitgebreide stadswandelingen in liefst vijf hoofdsteden (Moskou, Vilnius, Riga, Stockholm en Tallinn) en een kennismaking met de lokale (culinaire) cultuur zijn belangrijke onderdelen van deze ontdekkingstocht. Tijdens de treinreizen kun je in de coupé’s van de Eastpackers University bovendien je kennis bijspijkeren van de landen die we gaan bezoeken. Als deelnemer aan deze reis kun je tot slot voor slechts € 15 extra deelnemen aan onze masterclass Russische Cinema . Deze masterclass organiseren we in het voorjaar van 2020 organiseren.

Alles over deze reis

Seas of the Soviet Union is de zon, zee en strand reis die je nog nooit hebt gemaakt. Al reizend langs de binnenzeeën en watergrenzen van de voormalige Sovjet-Unie ontdek je hoe enorm groot dit rijk was. We nemen je mee van de prachtige natuur, van het Kaukasusgebergte tot de Noordkaap en alles daar tussenin. Aan het water maak je kennis met de Russische datsja cultuur, de zandstranden van het Balticum en de ruige toendrakusten van Lapland. Door een bezoek aan Stockholm in Zweden en het noorden van Noorwegen zie je ook hoe de Scandinavische landen, met wie de Sovjet-Unie een watergrens deelde zich in de 20e eeuw radicaal anders ontwikkelden dan de Baltische Staten en Rusland.We beginnen in Sotsji, de stad die in 2014 wereldwijd in de picture stond vanwege het gastheerschap van de Olympische Winterspelen, maar die beter bekend staat als de Costa del Sol van Rusland. Sotsji is beroemd om haar subtropische klimaat en begroeiing, en haar vele hotels en kuuroorden. Ook Stalin wist Sotsji te vinden, en had hier zelfs een datsja om de zomers door te brengen. We brengen een bezoek aan het vakantieverblijf van de dictator en reizen daarna door naar het resortstadje Krasnaya Polyana. Hier zullen we te voet het prachtige Kaukasusgebergte ontdekken.

Met de nachttrein komen we aan in Moskou: hoofdstad van Rusland en een plek waar je niet uitgekeken raakt. We bezoeken het centrum van de Russische macht van vroeger (inclusief het mausoleum van Lenin) en vandaag (het Kremlin en de Doema) en reizen door het prachtige metronetwerk naar de meest indrukwekkende voorbeelden van moderne en stalinistische architectuur. Moskou is bovenal ook een heel moderne, hippe metropool waar je fantastisch kunt eten & drinken.

Na de hectiek van de stad stappen we weer op de nachttrein richting Litouwen. De reis brengt je uiteindelijk langs alle drie de Baltische staten. Deze landen zijn nog steeds onbekend bij veel mensen, maar hebben sinds de onafhankelijkheid in 1991 een grote ontwikkeling doorgemaakt. Erg opvallend is het sterke nationalistische karakter dat in de landen naar voren komt. In Estland, Letland en Litouwen ontstonden de eerste volksfronten en brachten de Singing Revolutions de Sovjetmacht ten val. In Vilnius brengen we onder andere een bezoek aan het parlementsgebouw en de voormalige KGB gevangenis (door de Litouwers als ‘Museum voor de Genocide slachtoffers’ genoemd).

Vervolgens maken we kennis met één van de minst bekende delen van Rusland: de exclave Kaliningrad. Kaliningrad (ingeklemd tussen Polen en Litouwen) was van 1457 tot 1945 de hoofdstad en zowel cultureel als economisch centrum van Oost-Pruisen onder de naam Koningsbergen. De stad was van groot strategisch belang door haar ligging aan de Oostzeekust. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de stad vrijwel volledig verwoest. De Sovjet-Unie annexeerde de stad en bouwde haar weer op onder de nieuwe naam Kaliningrad.

Via de door Unesco beschermde zandduinen aan de Litouwse kust, reizen we vanuit het Letse Riga per boot naar Stockholm. Cruisen over de Baltische zee geeft je de gelegenheid om de Stockholm Archipel en een prachtige zonsondergang mee te maken vanaf het water. Een bezoek aan Stockholm vormt ook een mooi contrast met de voormalige Sovjetsteden die we aan de oostelijke kant van het Balticum bezoeken

Via Tallinn keren we uiteindelijk terug naar Rusland, waar we beginnen aan onze reis naar Russisch Lapland. Dit spectaculaire slotstuk van de begint in Sint-Petersburg. Deze stad werd op 27 mei 1703 gesticht door Peter de Grote als 'venster op het Westen' en werd in 1713 de hoofdstad van Rusland. De stad is overigens niet vernoemd naar haar stichter, maar naar de apostel Petrus, de beschermheilige van de stad. Sint-Petersburg werd vooral bekend als tsaristisch pronkjuweel en verloor daarom haar status van hoofdstad toen de communisten in 1917 de macht overnamen. Nochtans is veel van de 19e eeuwse architectuur bewaard gebleven. Met het Mariinski theater (waar we een voorstelling bezoeken) en het Hermitage museum (staat ook op het programma) bezit het bovendien twee van de meest belangwekkende culturele instellingen ter wereld.

We reizen vervolgens per trein richting de Bartenszee, de zee die vernoemd is naar de Nederlandse zeevaarder en ontdekkingsreiziger Willem Bartentsz. Op zoek naar de Noordelijke Doorvaart in 1596 , strandde het schip van Barents op Nova Zembla. Van wrakhout van het schip maakte de bemanning Het Behouden Huys, waar ze de winter wisten te overleven. Momenteel is de Bartentszzee van groot economisch belang voor zowel Rusland als Noorwegen vanwege de grote olie- en gasvoorraden die er aanwezig zijn.

We maken een stop in de Chibenen, twee grote bergmassieven op het Kola-schiereiland. Hier hiken we naar de Kukisvumchor en overnachten we in een datsja complex aan de ruige Witte Zeekust. De volgende dag hiken we vanuit Monchegorsk naar de indrukwekkende Monche Tundra watervallen. Via de noordelijkste stad van Rusland, en hét centrum van de nucleaire ijsbrekers, Moermansk, beginnen we aan de laatste etappe van de reis.

In het Noorse Kirkenes stappen we op de Hurtigruten Steamer Fjordencruise. Deze cruise wordt vaak één van de mooiste boottochten ter wereld genoemd. Deze boottocht is van oorsprong een lijndienst voor vrachtvervoer langs de Noorse kust, die als sinds 1893 in gebruik is. Tegenwoordig kunnen ook passagiers mee, een prachtige ervaring die je langs de schilderachtige Noorse fjorden en kustplaatsjes naar Tromsø brengt. De perfecte afsluiter dus voor een indrukwekkende reis door liefst zes heel diverse landen.

Bezoek liefst 5 hoofdsteden

Uitgebreide kennismaking met Moskou, Vilnius en Stockholm en korte introductie tot Riga en Tallinn.

Sportieve actie voor iedereen

Kayakken in Stockholm, fietsen over de Koerse Schoorwal in Litouwen, mountainbiken in de Kaukasus en vele prachtige hikes door de imponerende natuur van Noord-Rusland en Noorwegen, je maakt het allemaal mee, ook zonder ervaring.

Unieke landschappen in Russisch Lapland

Verlaten, desolaat, atmosferisch, zomaar wat bijvoeglijke naamwoorden die je te binnen schieten als je het onontgonnen terrein van Noord-Rusland betreedt.

De mooiste berglandschappen

Van de toppen van de Kaukasus bij Krasnaya Polyana tot het middengebergte van Siberisch Lapland nabij Kirovsk en de Noorse Alpen rond Tromso: tijdens deze reis loop je door unieke berglandschappen.

Leninselfies en nieuwe vrienden

Vind de Russische invloed terug van de haven van Sochi tot in het Noorse Kirkenes, waar zich het meest noordelijk gelegen Monument voor de Sovjetsoldaten uit de Tweede Wereldoorlog bevindt.
 • Maandag 20 juli Vlucht naar Sotsji (via Riga), welkomstdiner

 • Dinsdag 21 juli Sotsji: stadswandeling, bezoek aan Stalin’s datsja, transfer naar resortstadje Krasnaja Poljana, overnachting in Krasnya Polyana

 • Woensdag 22 juli Krasnaja Poljana: zes kabelbanen en drie korte wandelingen naar verschillende punten in het Kaukasus gebergte – Black Pyramid Peak (2400m), Gorky Pass, Polikarya waterval, Alpenweiden, diner en overnachting in Krasnaja Poljana

 • Donderdag 23 juli Hike van 6 kilometer naar Mendeliha Park of 7 Waterfalls (1500m), s avonds nachttrein naar Moskou

 • Vrijdag 24 juli Aan boord van de trein naar Moskou: Eastpackers University, ’s avonds aankomst in Moskou, overnachting Moskou

 • Zaterdag 25 juli Moskou: Stadswandeling met o.a. het Kremlin, Rode Plein, uitzicht over de stad vanaf de zwevende brug in het Zarjadje Park, tour langs de mooiste stations van het metrostelsel, diner, ’s avonds kabelbaan naar uitzichtpunt bij Staatsuniversiteit, cocktails in Strelka bar, overnachting Moskou

 • Zondag 26 juli Sovjetstandbeeldenmuseum in Gorki Park, Tretjakov gallerij, Bezoek Danilovski Food Hall, Pobedi Park met Tweede Wereldoorlogmuseum, nachttrein naar Baltische Staten (Riga Ekspress naar Rezekne, net over de Russisch-Letse grens)

 • Maandag 27 juli Rezekne (Letland), bustransfer naar Vilnius (4 uur), stadswandeling, rondleiding door parlementsgebouw, uitzicht vanaf kruizenheuvel, diner, escape room (optioneel), overnachting in Vilnius

 • Dinsdag 28 juli Bezoek KGB gevangenis, Treinreis Vilnius – Kaliningrad, avondwandeling, diner en overnachting in Kaliningrad

 • Woensdag 29 juli Kaliningrad: Stadswandeling, Kaliningrad kathedraal, Bunker Museum, Sovjetarchitectuur inclusief Dom Sovietov, Excursie met de trein naar de Russisch-Baltische Zeekust: kabelbaan naar het strand in Svetlogorsk, strandwandeling, diner aan zee, overnachting in Kaliningrad

 • Donderdag 30 juli Vrije ochtend in Kaliningrad (optioneel: centrale markt, stadsstrand), ’s middags transfer naar Nida (Litouwen), diner, ’s avonds avondwandeling naar duintoppen (Unesco Werelderfgoed), overnachting aan het strand

 • Vrijdag 31 juli Sportieve fietstocht over de gehele lengte van de Litouwse Koerse Schoorwal naar Smiltyne (40 km) – bagage wordt per bus gebracht, veerboot van Smiltyne naar Klaipeda, stadswandeling, diner en overnachting in Klaipeda

 • Zaterdag 1 augustus Bus van Klaipeda naar Riga, Stadswandeling en lunch in Riga, ’s avonds cruise naar Stockholm

 • Zondag 2 augustus Aankomst in Stockholm, Stadswandeling, Hornstulls Marknad: markt aan het water met food trucks, traditioneel Zweeds diner, kroegentocht en open-air feest in Trädgarden, overnachting in Stockholm

 • Maandag 3 augustus Fotografiska Museum, kayakken in Stockholm archipel (optioneel), brunch/lunch bij Teatern Streetfood Market,’s avonds cruise naar Tallinn: via Stockholm archipel en met zonsondergang over Baltische Zee

 • Dinsdag 4 augustus Aankomst in Tallinn, wandeling door het historische centrum, lunch, in namiddag trein naar Sint-Petersburg, late aankomst en overnachting in Sint-Petersburg

 • Woensdag 5 augustus Complete introductie tot Sint-Petersburg met o.a. stadswandeling/paleizentour, bezoek Michailovski Paleis / Russian Musem, boottocht door de kanalen, uitzicht vanaf Isaac Cathedral, diner, voorstelling in Mariinski theater (optioneel), overnachting in Sint-Petersburg

 • Donderdag 6 augustus Bezoek Hermitage, Sovjet Sint-Petersburg tour met lunch in Stolovaja, Defenders of Leningrad memorial, Sovjet Arcade Machines Speelhal, Nachttrein naar Apatity/Kirovsk in Russisch Lapland (18 uur)

 • Vrijdag 7 augustus Aan boord van de trein: Eastpackers University. Na aankomst 4WD van Kandalaksja door de toendra en taiga, langs de Witte Zeekust over het Kola schiereiland richting de petrogliefen (mysterieuze rotstekeningen) van Umba, overnachting in Cedar Grass complex aan de Witte Zee met diner/luxe ontbijt en toegang tot Russische banja

 • Zaterdag 8 augustus Transfer naar Apatity, kabelbaan & bergwandeling door de Chibinen naar de Kukisvumchor, overnachting in datsja complex aan de Witte Zee (Baza Otdyha Lesnaja)

 • Zondag 9 augustus Transfer naar Montsjegorsk, hike naar de watervallen in de Monche Toendra (12 km), transfer naar Moermansk, diner, kroegentocht, overnachting in Murmansk

 • Maandag 10 augustus Stadswandeling Moermansk: Lenin Icebreaker, Monument of the Defenders of the Soviet Arctic, transfer naar Kirkenes (Noorwegen), overnachting in de natuur nabij Kirkenes

 • Dinsdag 11 augustus Stadswandeling Kirkenes: Soviet Liberation Monument, vertrek Hurtigruten Steamer Fjordencruise naar Tromsø

 • Woensdag 12 augustus Aan boord van de Hurtigruten, aankomst Tromsø om 23.30 uur, overnachting in Tromsø

 • Donderdag 13 augustus Tromsø: stadswandeling, kabelbaan & hike naar Fløya Mountain voor uitzicht over de stad en het fjordengebied, slotdiner, overnachting in Tromsø

 • Vrijdag 14 augustus Terugvlucht - Tromsø - Oslo - Amsterdam

 • Eastpackers biedt deze avontuurlijke reis aan vanaf € 1999.

  Je kunt voor deze reis kiezen uit verschillende boekingsopties. Je kunt hierbij kiezen voor de laagste prijs of voor meer flexibiliteit.

 • Basis € 1999 - aanbetaling van 25% van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 1 juni 2020. Na betaling geen annulering mogelijk. Wanneer je voor 1 juni 2020 annuleert, ben je uitsluitend de aanbetaling kwijt.

 • Plus € 2129 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen in termijnen: 50 % voor 1 juni, 50 % voor 15 juli 2020. Na betaling geen annulering mogelijk met restitutie van reeds betaalde bedragen. Inclusief ingecheckte bagage in vliegtuigen.

  Onze prijs dekt de kosten voor de vluchten van Nederland naar Sotsji en terug van Tromsø naar Nederland, alle vervoer ter plekke inclusief nachttreinen (4-persoons coupé's) en cruises, overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle rondleidingen, activiteiten en museumbezoeken, Eastpackers University, e-books, spellen, dagelijks ontbijt, wifi in de accommodaties, visum voor Rusland

  Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief reisverzekering.

  Je kunt onze masterclass The Other Russia:The Andrei Zvyagintsiv Series heel voordelig bijboeken. Tijdens 4 avondvullende bijeenkomsten krijg je 4 films te zien van de belangrijkste Russische regisseur van dit moment, de controversiële (en in het Kremlin niet bijzonder geliefde) Andrei Zvyagintsev. De films die we vertonen wonnen allemaal meerdere prestigieuze filmprijzen: The Return (2003), The Banishment (2007), Leviathan (2014), Loveless (2017). De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond 19 maart, 2 april, 4 juni en 18 juni in Amsterdam.

  Voorwaarden

 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 25 april 2020 of zo lang er plekken beschikbaar zijn. Let op: deze reis is populair en kan mogelijk ruim van te voren volgeboekt zijn.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 11 en een maximum van 19.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dient een voorschot van minimaal 100 euro op ons rekeningnummer te zijn overgemaakt. Dit voorschot kan niet worden teruggestort als je je deelname annuleert.
 • Deelnemers krijgen uiterlijk twee weken voor vertrek toegang tot de Eastpackers Travel App met het volledige programma, alle adresgegevens en achtergrondinformatie.
 • Voor het reizen in Rusland is het hebben van een paspoort verplicht. Het paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn (dus tot en met 10 februari 2021).
 • Studeer of woon je in Engeland, België, Duitsland of een ander EU-land en wil je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • Unieke route door zes landen voor een ongelooflijke prijs
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan
 • Combinatie van steden, cultuur en natuur
 • Inclusief alle excursies, activiteiten en visum
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers, waaronder veel studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers met historische interesse. We staan uitgebreid stil bij de geschiedenis en politiek van deze gebieden aan de westkant van het voormalige Oostblok. De reis is gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 28 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 25-40% van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.
  2Hoe zwaar en comfortabel is deze reis?
  Dit is een zeer avontuurlijke reis. Een flexibele instelling is daarom belangrijk. Vooral in Rusland verloopt reizen niet altijd zoals gepland. Je houdt zowel van steden als van natuur en vindt een goed gevuld programma met veel activiteiten aantrekkelijk.

  Eastpackers maakt zo min mogelijk gebruik van speciaal afgehuurde busjes en dure externe touroperators omdat we vinden dat dit een authentieke ervaring en kennismaking met de lokale cultuur in de weg staat. Omdat we, waar mogelijk, met het lokale vervoer reizen (treinen, trolleybussen, busjes) krijg je een betere indruk van het land, maar moet je wel rekening houden met minder comfort.

  De accommodaties zijn comfortabel, maar soms wel wat eenvoudiger dan je in West-Europa gewend bent. We maken afwisselend gebruik van goede hostels, middenklasse hotels (**/***) en vakantiehuizen (datsja's). Het aantal deelnemers per kamer wisselt per locatie en ligt meestal tussen de 3 en 6. Je deelt een kamer met medereizigers, tenzij je bijbetaalt voor een tweepersoons of eenpersoonskamer.

  De activiteiten zijn afgestemd op deelnemers die houden van een actieve vakantie en over een goede basisconditie beschikken. Je hoeft zeker geen atleet of (top)sporter te zijn, maar enige ervaring met langere wandelingen kan van pas komen. Onderdeel van het programma is één langere fietstocht van 40 kilometer door het duinlandschap van de Koerse Schoorwal. Deze route kan desgewenst echter ook per bus worden afgelegd.

  Je moet tot slotrekening houden met wisselend weer. We reizen grote afstanden, door verschillende klimaatzones. Sotsji kent een warm landklimaat, hier is het overdag tussen de 25 en 30 graden. Boven de poolcirkel liggen de temperaturen een stuk lager: overdag meestal tussen de 10 en 20 graden. Houd er rekening mee dat het 's nachts op sommige plekken slechts kort donker wordt, en dat er geregeld een bui kan vallen.
  3Hoe kom ik aan de benodigde visa?
  Voor het bezoeken van Rusland is een visum verplicht. Daarnaast heb je voor het bezoeken van een deel van het Kola Schiereiland een speciale permit/toestemming nodig. Deze vragen wij voor je aan. Hier hoef je niets voor te doen, maar we hebben wel een kopie van je paspoort nodig. Het visum voor Rusland moet je van te voren, in Nederland aanvragen. Eastpackers regelt de verplichte visumuitnodiging voor je. Alle visumkosten zijn inbegrepen in het deelnemersbedrag. Tegen een meerprijs handelen wij je visumaanvraag zelfs helemaal af. We brengen je paspoort dan naar de Russische ambassade en halen het ook weer op.
  4Hoe flexibel is het programma?
  Wij bieden elke dag een zeer goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen op uittrekken. De reisleider kan je tips op maat geven. In sommige steden bieden wij optioneel een self-guided stadswandeling aan die je met behulp van je mobiele telefoon kunt lopen. Houd er wel rekening mee dat je in principe méér doet en ziet als je het programma van de reisleider volgt. Bovendien betalen wij alle toegangsgelden en het lokale vervoer als je het programma volgt. De natuurtochten mag je alleen onder begeleiding doen. Een goede basisconditie is hiervoor belangrijk en je bent zelf verantwoordelijk om te beoordelen of je kunt deelnemen aan de activiteiten.
  5Kan ik met een vriend(in) samen op één kamer slapen?
  Kamerindelingen worden ter plekke door de deelnemers gemaakt. Je bent dus altijd vrij om te bepalen met wie je op een kamer wilt slapen. Wanneer je een kamer wilt boeken met één of meerdere medereizigers, en niet met andere deelnemers op de kamer wilt slapen, kun je dit aangeven in het aanmeldformulier. Er geldt een toeslag van € 285,- per persoon per voor tweepersoonskamers en € 570,- per persoon voor eenpersoonskamers. Hier hoef je dan ook niet voor te betalen. In de trein (en op de boot) slaap je altijd in vierpersoonscoupé's.
  6Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten (plus je visa) zijn inbegrepen. Hierbij horen ook de kosten voor de verschillende excursies en museumbezoeken die deel uitmaken van het programma. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 10 – € 20 per dag (in Zweden € 30 en Noorwegen € 40), afhankelijk van je bestedingspatroon. In Rusland liggen de prijzen (ver) onder wat je in Nederland gewend bent, met uitzondering van Moskou. In Scandinavië en met name in Noorwegen liggen de prijzen boven het Nederlandse niveau. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig, tot maximaal € 80 afhankelijk van grootte en gewicht, behalve wanneer je een Plus pakket boekt. Ook de visumservice (optioneel) en (reis)verzekeringskosten zijn niet inbegrepen in de prijs. Omdat wij werken zonder winstoogmerk zijn onze prijzen gemiddeld slechts de helft van vergelijkbare aanbieders. De route die Eastpackers aanbiedt wordt door geen enkele andere reisorganisatie aangeboden.
  7Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 25 en 35 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en Russisch.
  8Is het veilig om door Rusland te reizen?
  Eastpackers neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht. Veiligheid gaat altijd boven alles. Reizen naar Rusland is veilig zo lang je je aan de geldende regels houdt. Criminaliteitscijfers zijn in alle landen (erg) laag en toeristen rapporteren over het algemeen weinig problemen. We bezoeken geen conflictgebieden en volgen de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken altijd op.
  9Kan ik samen met mijn partner reizen?
  Ja, dat kan. Je hebt als stel echter niet automatisch recht op een tweepersoonskamer mocht deze in één van de accommodaties beschikbaar zijn. Als je het eerste recht op een tweepersoonskamer (wanneer beschikbaar) wilt, moet je dit apart bijboeken. In de treinen is het niet mogelijk om een tweepersoonscoupé te boeken.
  10Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?
  We eten in de steden over het algemeen in goede restaurants met een brede (menu)keuze. Voor vegetariërs is in principe altijd voldoende keus. Andere diëten (veganisme, glutenvrij, lactosevrij) kunnen worden geaccommodeerd, maar houd in dat geval rekening met een beperkte menukeuze. Je kunt ook zelf een eetgelegenheid kiezen als je specifieke voorkeuren hebt. We bezoeken tevens bijna dagelijks een supermarkt.
  App nu met ons
  1
  LIVE Chat
  Welkom op de website van Eastpackers.
  Heb je een vraag? Laat het ons weten!
  Powered by