fbpx

Kaukasus Compact: Armenië – Georgië (1 aug – 15 aug 2020)

Ontdek de wonderen van de Kaukasus in deze zomerreis van Eastpackers door Armenië en Georgië. In deze reis van Jerevan in Armenië via Tbilisi naar Koetaisi in Georgië doorkuis je de Kaukasus met haar indrukwekkende natuurschoon, verstilde kerkjes en levendige steden. Deze zomerreis is daarmee de perfecte combinatie van stedentrip en een avontuurlijke natuurvakantie, opgediend met heel veel cultuur, en lekker eten! Deelname is al mogelijk vanaf € 1099!

We bezoeken tijdens deze reis niet alleen de hoofdsteden en toeristische trekpleisters van Armenië en Georgië, maar trekken ook de onontdekte natuur in: kloosters en kerkjes, watervallen, bergmeren en indrukwekkende rotspartijen maken de Kaukasus tot een droombestemming voor natuurliefhebbers. Ook uitgebreide stadswandelingen en een kennismaking met de lokale (culinaire) cultuur zijn een belangrijk onderdeel van deze reis. Je legt de gehele reis af over land (bus, trein en liefst elf kabelbanen, waaronder de langste ter wereld) en slaapt in verschillende hostels en traditionele guesthouses, tussen de lokale bevolking.

En het mooiste? Deze reis bieden we aan vanaf slechts € 1099. De route van Eastpackers wordt door geen enkele andere reisaanbieder in Nederland aangeboden en is bijna de helft goedkoper dan vergelijkbare reizen van andere reisorganisaties. Zo maken wij avontuurlijke reizen voor iedereen betaalbaar.

Alles over deze reis

Tijdens deze reis gaan we alle bekende en minder bekende plekken langs van Armenië en Georgië, van bruisende steden, tot wilde kloven en eenzame kloosters op hoge bergtoppen.De reis begint in het voor veel toeristen onbekende, maar verrassend levendige Jerevan. De hoofdstad van Armenië telt iets meer dan 1 miljoen inwoners en is vernoemd naar het fort, Yerebuni, dat gesticht is door de Urartische leider Argishti de Eerste. Ook is de regio een belangrijk plek in het christelijke geloof: volgens de overlevering is de ark van Noach gestrand op de berg Ararat, waar Jerevan tegenaan gebouwd is. Van de Armeniërs is dan ook bijna 95% christelijk. De geschiedenis van Armenië kenmerkt zich vooral door overheersingen van de Ottomanen, Perzen en Russen.

Na de val van de Sovjet-Unie in 1991 verklaarde Armenië zich onafhankelijk. Een indrukwekkend standbeeld van voormalig Sovjetleider Jozef Stalin werd vervangen door een beeld van Moeder Armenië in het centrum van Jerevan. Sindsdien is het land een parlementaire democratie en heeft het een snelle economische ontwikkeling doorgemaakt.

Tijdens ons verblijf in Armenië zullen we een tijdreis door de woelige geschiedenis van het land maken. We bezoeken de vele eeuwenoude bouwwerken zoals de Tempel van Garni, de enige overgebleven Hellenistische tempel in het land, en het Tatev-klooser, waar in de de 14e en 15e eeuw de belangrijkste universiteit van het land gevestigd was. Daarnaast gaan we ook langs restanten van de Sovjet-tijd zoals het Sardarapat-monument, dat gemaakt is om de overwinning op de Turken in de Eerste Wereldoorlog te vieren en de kernreactor van Metsamor.

Vervolgens gaan we door naar Georgië, een land met eveneens een zeer rijke geschiedenis. Zo is de hoofdstad Tbilisi al sinds de 5e eeuw na Christus bewoond. Dankzij haar strategische ligging op handelsroutes tussen Oost en West is zij altijd inzet geweest van gewapend conflict en machtswisselingen. De meest uitgesproken invloeden in Georgië zijn Ottomaans, Perzisch en Russisch. In 1801 werd het toenmalige onafhankelijke Georgische koninkrijk ingelijfd door tsaristisch Rusland, waarna een lange periode van Russische en Sovjetoverheersing begon, die pas eindigde in 1991.

We bezoeken in Georgië eeuwenoude historische monumenten, zoals de grottenstad Vardzia en de op 2170 meter hoogte gelegen Drievuldigheidskerk van Gergeti, maar rijden we ook de Georgische militaire weg (Great Georgian Military Highway), een weg tussen Georgië en Rusland die een belangrijke rol heeft gespeeld in verschillende oorlogen. Daarnaast gaan we natuurlijk volop genieten van het indrukwekkende natuurschoon waar Georgië om bekend staat met onder andere prachtige wandelingen door Kharagauli Nationaal Park en de Okatse-kloof.

Verken bruisende steden als Jerevan en Tiblisi Laat je rondleiden door onze enthousiaste reisleider en kom op plekken die je anders nooit gevonden had!

Jerevan
Tbilisi

Reis door de geschiedenis van de Kaukasus langs deze indrukwekkende monumenten

Van de Garni Tempel van voor Christus tot aan de Sovjet-monumenten, je ziet het allemaal!

Sardarapat monument
Tatev klooster
Old Khot
Garni Tempel
Vardzia grottencomplex
Gergeti Trinity Church

Vergaap je aan het overweldigende natuurschoon van Armenie en Georgie

Khor Virap met de Ararat op de achtergrond
Shaki waterval
Kharagauli Nationaal Park
Okatse kloof
Het voorlopige programma hieronder geeft een indicatie van de dagschema's en activiteiten die tijdens deze reis plaatsvinden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Beperkte aanpassingen in de reisdagen en/of reisroute zijn mogelijk tot 2 maanden voor vertrek.

 • Zaterdag 1 augustus Vertrek naar Armenië

 • Zondag 2 augustus Stadswandeling door Yerevan, Sovjet metro tour in Yerevan, bezoek aan het Armeense Genocide museum, bezoek aan het Tsitsernakaberd monument, Armeens bier & diner, kroegentocht

 • Maandag 3 augustus Excursie met een eigen bus naar de steden Sardarapat, Metsamor, Byurakan en Etsjmiadzin waar we respectievelijk het momument voor de Slag om Sardarapat, de nucleaire reactor van Metsamor, het observatorium van Byurakan en de Kathedraal van Etsjmiadzin bezoeken.

 • Dinsdag 4 augustus Dagtocht met eigen bus naar Khor Virap met geweldig uitzicht op Ararat, het Norrovank Klooster en de Shaki waterval. We overnachten in het dorpje Tatev.

 • Woensdag 5 augustus We nemen de Wings of Tatev, de langste kabelbaan ter wereld, naar het 9e eeuwse Tatev klooster. Op de terugweg naar Jerevan bezoeken we Old Khot, de Armeense Machu Pichu. Overnachting Jerevan.

 • Donderdag 6 augustus Bezoek tempel van Garni, de enige Grecco-Romaanse tempel die nog overeind staat in Armenie. Daarna maken we een wandeling door kloven en langs de Azat rivier naar het Havuts Tar klooster complex op de top van de berg.

 • Vrijdag 7 augustus ’s ochtends vertrek per trein naar Gyumri, volledig dagprogramma in de tweede stad van het land incl. stadswandeling door het historische centrum, overnachting in Gyumri.

 • Zaterdag 8 augustus Transfer van Gyumri naar Vardzia Cave Town in Georgie (3 uur), bezoek aan het grottencomplex, transfer naar resortstadje Borjomi (1 uur)

 • Zondag 9 augustus Dagtocht met smalspoortrein naar Bakuriani, kabelbaan en wandeling in de bergen, rodelbaan (optioneel), ’s middags zwavelbaden in Borjomi Central Park of vrije tijd in de mooie tuin van het guesthouse, traditioneel Georgsich diner.

 • Maandag 10 augustus Borjomi: wandeling in Borjomi - Kharagauli Nationaal Park (10 km), ’s middags trein naar Tbilisi, diner, avondwandeling met kabelbaan naar Narikala fort.

 • Dinsdag 11 augustus Rondleiding door de stad, excursie Turtle lake en Chronicle of Georgia Monument, Georgische wijn proeverij en diner.

 • Woensdag 12 augustus Dagtocht over Great Georgian Military Highway naar Ananuri fort, Gudauri (3 kabelbanen en wandeling in het hooggebergte) en Gergeti Trinity Church in Kazbegi/Steptantsminda.

 • Donderdag 13 augustus Raften op de Aragvi rivier (optioneel) of vrije ochtend/middag in Tbilisi, Trein naar Kutaisi.

 • Vrijdag 14 augustus Dagtocht in de provincie Imereti met bezoek aan de Prometheus grot, Okatse Canyon en Kinchka waterval, afsluitend diner in Kutaisi.

 • Zaterdag 15 augustus Stadswandeling Kutaisi, Bagreti kathedraal, ’s middags terugvlucht naar Nederland.

 • Eastpackers biedt deze actieve reis aan vanaf € 1099

  Je kunt voor deze reis kiezen uit verschillende boekingsopties. Je kunt hierbij kiezen voor de laagste prijs of voor meer flexibiliteit.

 • Low Budget € 1099 - betaling van het gehele deelnemersbedrag in één keer binnen zeven dagen na aanmelding. Deze boekingsoptie is alleen beschikbaar voor vroege boekingen tot 1 maart 2020.
 • Basis € 1179 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 1 juni 2020. Na betaling geen annulering mogelijk. Wanneer je voor 1 juni 2020 annuleert, ben je uitsluitend de aanbetaling kwijt.
 • Plus €1249 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen in termijnen: 50 % voor 1 juni, 50 % voor 15 juli 2020. Na betaling geen annulering mogelijk met restitutie van reeds betaalde bedragen. Inclusief ingecheckte bagage in vliegtuigen.

  Onze prijs dekt de kosten voor de reis van Nederland naar Jerevan en van Kutaisi naar Nederland, alle vervoer ter plekke, overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle rondleidingen, activiteiten en museumbezoek, dagelijks ontbijt, wifi in de accommodaties. Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief reisverzekering. Voorwaarden

 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 1 mei 2020 (met uitzondering van de eventuele beschikbaarheid van last-minute plekken. Zie het tabblad "aanmelden").
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 6 en een maximum van 20.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dient een voorschot van tenminste 25 % van het deelnemersbedrag op ons rekeningnummer te zijn overgemaakt. Dit voorschot kan niet worden teruggestort als je je deelname annuleert.
 • Deelnemers krijgen uiterlijk twee weken voor vertrek toegang tot de Eastpackers Travel App met het volledige programma, alle adresgegevens en achtergrondinformatie.
 • Een paspoort dat geldig is tot tenminste 15 februari 2021 is verplicht om mee te reizen. Een kopie dient te worden verstrekt binnen 21 dagen na aanmelding. Je kunt NIET met een id-kaart naar Georgië en Armenië reizen.
 • Studeer of woon je in Engeland, België, Duitsland of een ander EU-land en wil je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • De ultieme avontuurlijke zomervakantiereis voor een ongelooflijke prijs
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan.
 • Unieke route, met hoogtepunten buiten de gebaande paden
 • Inclusief alle excursies en activiteiten
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers: studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers met historische interesse, die het leuk vinden om een actieve vakantie te beleven. De reis is gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 25 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 25-40 % van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.
  2Hoe zwaar is deze reis?
  Dit is een reis voor deelnemers die houden van een vol programma, waarin je veel ziet en doet. We maken daarbij een aantal stevige wandelingen in de prachtige natuur van Armenië en Georgië. Uiteraard hoef je voor deze reis niet in topconditie te zijn maar met een goede basis fitheid zul je het maximale uit het programma kunnen halen. We zorgen bij alle activiteiten voor een goede voorbereiding en deskundige, enthousiaste reisbegeleidng. Als je een wandeling of activiteit wilt overslaan, kan dat altijd.
  3Moet ik een visum aanvragen?
  Nee, voor deze reis is geen visum nodig. Zowel Armenië als Georgië is voor inwoners van Nederland visumvrij. Zorg er wel voor dat je paspoort nog minstens een half jaar geldig is.
  4Is het veilig om naar Georgië en Armenië te reizen?
  Eastpakers neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht. Veiligheid gaat altijd boven alles. Reizen naar Armenië en Georgië is over het algemeen heel veilig. Er komt weinig criminaliteit voor, maar je moet natuurlijk niet deelnemen aan politieke manifestaties of hierbij aanwezig zijn.
  5Kan ik met een vriend(in) samen op één kamer slapen?
  Kamerindelingen worden ter plekke door de deelnemers gemaakt. Je bent dus altijd vrij om te bepalen met wie je op een kamer wilt slapen. Wanneer je een privékamer wilt boeken, bijvoorbeeld met één medereiziger, en niet met andere deelnemers op de kamer wilt slapen, kun je dit aangeven door ons een e-mail te sturen. Er geldt een toeslag van € 10 per persoon per nacht voor privékamers (op basis van 2 personen per kamer) en € 20 per persoon per nacht voor 1-persoonskamers.
  6Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten zijn inbegrepen. Hierbij horen ook de kosten voor de verschillende excursies en museumbezoeken die deel uitmaken van het programma. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Georgië en Armenië zijn echter geen dure landen. Reken op circa € 10 - € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig (tot maximaal € 80 afhankelijk van grootte en gewicht) en (reis)verzekeringskosten.
  7Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 25 en 35 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en Russisch.
  App nu met ons
  1
  LIVE Chat
  Welkom op de website van Eastpackers.
  Heb je een vraag? Laat het ons weten!
  Powered by