fbpx

Jonge Ambtenarentrip naar Georgië (21 – 26 februari 2018)

Eastpackers organiseert de ultieme winterreis voor jonge ambtenaren naar één van de mooiste landen van Europa: onontdekt Georgië.  Je maakt uitgebreid kennis met de mooie hoofdstad Tbilisi, reist per trein dwars door het besneeuwde binnenland, maakt stops in Gori en Kutaisi én verblijft een nacht in het betoverende resortstadje Borjomi, vanwaar je de bergen intrekt om te hiken of skiën.

Deze reis biedt de bekende Eastpackers mix van inhoud, cultuur, natuur en avontuur. De reis begint met uitgebreid bezoek aan de snel veranderende hoofdstad Tbilisi. Hier strijden moderniteit en historie om een plek in het straatbeeld en bezoek je verschillende maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen. Na drie nachten Tbilisi reis je met de trein door het binnenland, via Gori (geboorteplaats van Joseph Stalin en bekend van het Stalin Museum) naar de bergdorpjes Borjomi en Bakuriani, waar je comfortabel overnacht bij een Georgische familie, die een traditioneel ontbijt en diner voor je bereidt. Een uitstekende uitvalsbasis voor een ski-excursie in het Trialeti gebergte. Pistes reiken hier tot 2700 meter hoogte en zijn via moderne liften te bereiken. Skipas en skihuur zijn inbegrepen in het deelnemersbedrag.

Een persoonlijke Eastpackers skileraar helpt je bovendien desgewenst om je skills te verbeteren en voor de gevorderden biedt Bakuriani onbegrensde freestyle mogelijkheden op de flanken van de Kaukasus. Wil je liever wandelen of rodelen, dan kan ook dat. Je kunt onbeperkt van alle kabelbanen gebruik maken om het gebergte vanuit wisselende perspectieven te aanschouwen.

De reis eindigt in Kutaisi, de tweede stad van het land en sinds 2012 zetel van het Georgische parlement. Vanuit deze rauwe stad in het midden van het land vlieg je op maandag 26 september terug naar Nederland.

Alles over deze reis

Tbilisi (Georgisch: თბილისი; letterlijk Warme Springbron) is de hoofdstad van Georgië. Tot 1936 heette de stad Tiflis, een naam die heden ook nog wel in gebruik is. Tbilisi ligt aan de rivier de Mtkvari en heeft meer dan 1,4 miljoen inwoners. De stad is al sinds de 5e eeuw na Christus bewoond en dankzij haar strategische ligging op handelsroutes tussen Oost en West altijd inzet geweest van gewapend conflict en machtswisselingen. De meest uitgesproken invloeden zijn Ottomaans, Oriëntaals en Russisch. In 1801 werd het toenmalige onafhankelijke Georgische koninkrijk ingelijfd door tsaristisch Rusland, waarna een lange periode van Russische overheersing begon die feitelijk pas in 1991 met het ineenstorten van de Sovjetunie zou eindigen.

Toch is Tbilisi ook onmiskenbaar een Europese stad, wat in belangrijke mate te danken is aan de pro-westerse politieke en economische koers die het land de laatste 10 jaar heeft gevaren. Georgië is een relatief stabiele democratie geworden en daarmee een uitzondering in de regio. Tijdens deze winterreis besteden we uitgebreid aandacht aan de recente geschiedenis van het land en breng je onder meer een bezoek aan de Nederlandse ambassade in Georgië, een mensenrechtenorganisatie en de vertegenwoordiging van de Europese Unie

Naast een kennismaking met Tbilisi (en de tweede stad van het land, Kutaisi, waaraan we ook een kort bezoek brengen), biedt deze reis een onvergetelijke natuurervaring in een grotendeeld onontdekt en ongerept skigebied in de Kaukasus. Het resortstadje Borjomi was gedurende de Sovjettijd een favoriete uitvalsbasis voor communistische partijbaronnen vanwege de schone lucht, zwavelbaden en mineraalwaterbronnen. Het stadje ligt bovendien vlakbij skidorp Bakuriani, dat na 20 jaar verwaarlozing tussen 2010 en 2017 helemaal werd gerenoveerd, met snelle liften en uitstekend geprepareerde pistes.

Vanwege de grote hoogte (tot 2700 meter) en de gunstige ligging, ligt hier elk jaar wel vier maanden lang enkele meters poedersneeuw. Skiën in de Kaukasus is een unieke ervaring, maar ook wandelaars komen volop aan hun trekken. Bovendien is de Georgische keuken onovertroffen en garandeert de gastvrijheid van de lokale bevolking een unieke winter(sport)ervaring.
 • Woensdag 21 februari Vlucht vanaf Amsterdam naar Georgië, kabelbaan naar Narikala fort voor uitzicht by night, traditioneel Georgisch welkomstdiner, avondwandeling over Bridge of Peace

 • Donderdag 22 februari Tbilisi: Bezoek Nederlandse ambassade, bezoek NGO die zich inzet voor democratisering van Georgië, bezoek vertegenwoordiging EU, stadswandeling, diner, kroegentocht

 • Vrijdag 23 februari Bezoek/rondleiding oude parlement van Georgië, bezoek Museum of Soviet Occupation, bezoek NGO die zich inzet voor pluriform medialandschap, escape room (optioneel), bezoek Fabrika (bars en restaurant in voormalige naaifabriek uit de Sovjettijd)

 • Zaterdag 24 februari Treinreis door het besneeuwde binnenland van Georgië van Tbilisi naar Borjomi, tussenstop in Gori, bezoek Stalin Museum, traditioneel Georgisch diner bij familie in Borjomi

 • Zondag 25 februari Trein per smalspoorlijn door de bergen van Borjomi naar Bakuriani, volledige dag in de bergen (skiën, hiken), 's avonds transfer naar Kutaisi

 • Maandag 26 februari Bezoek Bagreti kathedraal, stadswandeling Kutaisi, bezoek nieuwe parlementsgebouw, terugreis naar Nederland (aankomst rond 22.30 uur op Schiphol)
 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 1 december 2017.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 9 en een maximum van 20.
 • Je bent ambtenaar bij de rijksoverheid, een gemeente, provincie of waterschap en niet ouder dan 39 jaar.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dient een aanbetaling van tenminste 25 % van het deelnemersbedrag te worden voldaan. Dit voorschot kan niet worden teruggestort als je je deelname annuleert.
 • Een paspoort of id-kaart dat geldig is tot tenminste 26 mei 2018 is verplicht om mee te reizen. Een kopie dient te worden verstrekt binnen 21 dagen na aanmelding.
 • Heb je speciale verzoeken? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • Eastpackers biedt deze actieve reis aan vanaf € 369

  Je kunt voor deze reis kiezen uit verschillende boekingsopties. Je kunt hierbij kiezen voor de laagste prijs of voor meer flexibiliteit.

 • Low Budget € 369 - betaling van het gehele deelnemersbedrag in één keer binnen zeven dagen na aanmelding. Dit tarief is uitverkocht.
 • Basis € 399 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 1 januari 2018. Na betaling geen annulering mogelijk. Beschikbaar bij aanmelden vóór 1 januari 2018.
 • Plus € 429 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Bij annulering uiterlijk 14 dagen voor vertrek 50 % van het deelnemersbedrag retour. Bij annulering uiterlijk 24 uur voor vertrek 25 % van het deelnemersbedrag retour. 50 % korting op ingecheckte bagage en 25 % op optionele activiteiten zoals de escape room.

  Onze prijs dekt de kosten voor de vluchten van Nederland naar Georgië en terug, alle vervoer ter plekke, vijf overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle activiteiten, skipas en skihuur, dagelijks ontbijt, onbeperkt wifi in de accommodaties.

  Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief optionele reisverzekering en optionele ingecheckte bagage in vliegtuigen. Wanneer je het pluspakket boekt, ontvang je een korting van 50 % op ingecheckte bagage en 25 % op optionele activiteiten zoals de escape room.
 • Meld je aan via onze Aanmeldpagina

  Nog 1 plek beschikbaar.

  Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • Gratis skiles voor beginners
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan.
 • Unieke combinatie van stedentrip en avontuurlijke winterreis.
 • Inclusief alle excursies, activiteiten, skipas en skihuur.
 • Je leert andere ambtenaren kennen en leert van elkaar.
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers: studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt op jonge ambtenaren en het programma is hierop afgestemd. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 30 liggen.
  2Is deze reis voor mij geschikt als ik niet kan/wil skiën?
  Ja, het programma is zeer divers. Dit is geen skireis, maar een avontuurlijke inhoudelijke kennismaking met de natuur en cultuur van Georgië. 1 dag skiën is hier een onderdeel van, maar je kunt ook wandelen, rodelen of skiles nemen.
  3Kan ik méér of minder dagen skiën?
  Deze reis is een groepsreis waarbij de hele groep in principe hetzelfde programma volgt. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden om aan het programma zelf invulling te geven, maar de reisroute en reisdata staan in principe vast.
  4Is het veilig om naar Georgië te reizen?
  Eastpakers neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht. Veiligheid gaat altijd boven alles. Reizen naar Georgië is veilig.
  5Kan ik met een vriend(in) samen op één kamer slapen?
  Kamerindelingen worden ter plekke door de deelnemers gemaakt. Je bent dus altijd vrij om te bepalen met wie je op een kamer wilt slapen. Wanneer je een privékamer wilt boeken, bijvoorbeeld met één medereiziger, en niet met andere deelnemers op de kamer wilt slapen, kun je dit aangeven door ons een e-mail te sturen. Er geldt een toeslag van € 10 per persoon per nacht voor privékamers (op basis van 2 personen per kamer) en € 20 voor een 1-persoonskamer. .
  6Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten zijn inbegrepen. Hierbij horen ook de kosten voor de verschillende excursies en museumbezoeken die deel uitmaken van het programma, alsmede alle ski-gerelateerde kosten. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 8 – € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig (tot maximaal € 50 afhankelijk van grootte en gewicht) en (reis)verzekeringskosten. Wij raden tevens aan een reisverzekering met dekking bij wintersport af te sluiten.
  7Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 24 en 30 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en soms ook de lokale taal van de landen waar we naartoe reizen. Bij deze reis is tenminste één reisleider bij skiles ervaring aanwezig. De reis wordt begeleid door Hans Hindriks.