fbpx

Georgian Dreams 2020 – de ultieme rondreis door Georgië (19 sept – 3 okt)

Eastpackers organiseert de ultieme rondreis naar één van de mooiste landen van Europa: onontdekt Georgië. Doorkruis de Kaukasus met haar indrukwekkende natuurschoon, verstilde dorpjes, eeuwenoude kloosters, heerlijk eten en bruisende steden als Tbilisi en Batumi. Deze nazomerreis biedt bovendien heerlijk weer en is daarmee de perfecte combinatie van stedentrip en een avontuurlijke natuurvakantie! 

We bezoeken tijdens deze reis niet alleen de hoofdsteden en toeristische trekpleisters van Georgië, maar trekken ook de onontdekte natuur in: kloosters en kerkjes, watervallen, verlaten Sovjeterfgoed, bergmeren en indrukwekkende rotspartijen maken de Kaukasus tot een droombestemming voor liefhebbers van een actieve, afwisselende vakantie. Ook uitgebreide stadswandelingen en een kennismaking met de lokale (culinaire) cultuur zijn een belangrijk onderdeel van deze reis. Je legt de gehele reis af over land (bus, trein en kabelbanen) en slaapt in verschillende hostels en traditionele guesthouses, waarbij we voldoen aan alle Coronavoorschriften.

Deze reis is te boeken als groepsreis met Eastpackers reisbegeleiding of als Do-it-Yourself Reis.

Alles over deze reis

Deze reis neemt je mee naar de mooiste natuurgebieden en plaatsen in Georgië, een bergachtig land op de Kaukasus, dat de afgelopen jaren steeds populairder is geworden als vakantieland. Bruisende steden, imposante kloven, canyons, gletsjers en eenzame kloosters op hoge bergtoppen: Georgië heeft het allemaal.De reis begint in de tweede stad van Georgië: Kutaisi. Kutaisi staat bekend om haar middeleeuwse kerken en klooster, die zelfs op de werelderfgoedlijst staan. Verder is Kutaisi een wat rommelige, maar snel veranderende studentenstad. Je vindt hier ook het hypermoderne parlementsgebouw, geopend in 2012, maar inmiddels leegstaand. De parlementariërs vonden het op-en-neer reizen naar Tbilisi bij nader inzien niet zo praktisch. Logisch, als je weet dat Georgië geen snelwegen heeft en de treinreis tussen Kutaisi en Tbilisi een uurtje of vijf duurt.

Kutaisi was in de Sovjettijd vooral een belangrijke stop op weg naar het nabijgelegen resort Tskaltubo. Vanwege het milde klimaat en de thermische bronnen werd dit een geliefd sanatorium voor Sovjetleiders. In de bossen (bereikt met een langzame oude trein) bevinden zich liefst 16 oude Sovjetresorts, waarvan enkele nog in bedrijf zijn, maar het merendeel is verlaten. Je zult deze omgeving ook vast herkennen van meerdere sfeervolle Wie is de Mol opdrachten die hier opgenomen zijn.

Volgende stop is Batumi: de ‘parel’ van de Zwarte Zee. In deze strandstad verdringt de Georgische elite zich elke zomer rondom strandbars, luxe hotels en de prachtige met palmen omzoomde boulevards. Batumi is het prestigeproject van de Georgische elite, een stad die als toegangspoort tot het Westen fungeert en de Georgische droom van een welvarende, Europese toekomst verbeeldt.

Vanuit Batumi beginnen we aan een indrukwekkende 4WD-reis over één van de mooiste (en slechtste) “snelwegen” ter wereld. De U8 van Batumi naar Borjomi voert dwars door de bergen, langs het skidorp Goderdzi, en is in de winter ontoegankelijk. Met stevige 4WD’s maken we een 4 uur durende tocht naar het kasteel van Achaltsikhe, de finalelocatie Wie is de Mol 2018. De volgende dag maken we een stop in de eeuwenoude grottenstad Vardzia. Eindhalte van deze heftige tocht is Borjomi, bekend om haar mineraalwater. De plaatselijke bron wordt geneeskunde krachtige toegedicht en is nog steeds de grootste leverancier van gebotteld water in de voormalige Sovjet-Unie.

Een unieke ervaring is de 2.5 uur durende reis met de smalspoortrein naar het skidorp Bakuriani. Het treintje meandert zich een weg door een sprookjeslandschap voordat het eindigt in het hooggebergte, waar prachtige wandelingen zijn te maken. De volgende dag maken we een 3 uur durende hike in het nabijgelegen Kharagauli National Park, waar je wederom getrakteerd zult worden op fantastische uitzichten.

Vervolgens reizen we per trein naar de Georgische hoofdstad Tbilisi (letterlijk Warme Springbron). De stad met meer dan 1,4 miljoen inwoners, is al sinds de 5e eeuw na Christus bewoond en dankzij haar strategische ligging op handelsroutes tussen Oost en West altijd inzet geweest van gewapend conflict en machtswisselingen. Tbilisi is de laatste 10 jaar tot een moderne metropool uitgegroeid, waar glimmende bruggen en paleizen van glas zij aan zij staan met verlaten gebouwen uit de vorige eeuw, die nagenoeg op instorten staan. Vanuit Tbilisi maken we een indrukwekkende dagtocht door de Hoge Kaukasus, over de Great Georgian Military Highway, een uniek staaltje Sovjetengineering.

Met de nachttrein reizen we vervolgens af naar één van de onbekendste regio’s in Georgië: Svaneti. Dit gebied is nog niet zo lang open voor toeristen en je vindt hier de bekende stenen wachttorens in een prachtig decor met besneeuwde bergtoppen tot 5000 meter hoogte. Per kabelbaan, te paard en op de fiets verkennen we het natuurschoon waar Georgië zo bekend om staat, en maken we kennis met de typische Georgische gastvrijheid tijdens de overnachtingen in lokale guesthouses.

Op onze laatste dag in Georgië maken we nog een dagtocht naar de Promotheus grotten en de imposante Okatse-kloof, waar we nog één keer kunnen genieten van het overweldigende Georgische landschap.

Als gevolg van de Coronasituatie ziet reizen in de zomer van 2020 er anders uit dan je de afgelopen jaren bent gewend. We reizen minder ver, houden meer afstand en vermijden de drukste (toeristische) plekken.

Misschien twijfel je of een dergelijke reis in 2020 mogelijk is, of vraag je je af hoe een reiservaring met Eastpackers in deze tijd zal zijn. Wij zijn er echter van overtuigd dat wij, ook in de huidige situatie, jou een fantastische reiservaring kunnen bieden, waarmee we voldoen aan alle geldende veiligheidsvoorschriften. Georgië is bovendien één van de landen die het minst door Corona werd getroffen. Je hebt er alle ruimte in de fantastische natuur.

We hebben een aantal extra voorzorgmaatregelen getroffen om jou zoveel mogelijk zekerheid, veiligheid en reisplezier te bieden:

 • Kleine groepen: onze groepen bestaan uit minimaal 7 en maximaal 11 reizigers
 • Kleine accommodaties: we kiezen onze accommodaties uit op kleinschaligheid. Het aantal reizigers per slaapkamer is gemaximeerd op vier. Toch liever meer ruimte voor jezelf of een medereiziger? Onze uprgades voor 1 en 2-persoonskamers zijn extra laag geprijsd.
 • Travel-by–yourself: toch liever zelfstandig deze reis maken? Je kunt ook boeken in een “do-it-yourself” variant. Je legt de route dan af met je eigen gezelschap en maakt gebruik van al onze kennis en reistips via de Eastpackers Travefy App. Lees alles over deze nieuwe boekingsoptie op onze Do-It-Yourself pagina. 
 • Het voorlopige programma hieronder geeft een indicatie van de dagschema's en activiteiten die tijdens deze reis plaatsvinden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Beperkte aanpassingen in de reisdagen en/of reisroute zijn mogelijk.

 • Zaterdag 19 september Vroege vlucht naar Kutaisi, Stadswandeling (uitzicht vanaf een heuvel in de stad), traditioneel Georgisch welkomstdiner • Zondag 20 september Excursie met de trein naar de verlaten sanatoria van Tskaltubo, Bezichtiging nieuwe parlementsgebouw van Georgië, transfer per trein naar Batumi aan de Zwarte Zee

 • Maandag 21 september Batumi: Stadswandeling, Argo Kabelbaan voor uitzicht over Zwarte Zeegebied, boulevardwandeling, strand, 's avonds dancing fountains en diner aan zee, kroegentocht • Dinsdag 22 septembers 4WD dagtocht over de Godzerdzi pass via grottenstad naar het kasteel van Achaltsikhe (finalelocatie Wie is de Mol 2018). Dit is tocht van ruim vier uur over één van 's werelds mooiste (onverharde) bergroutes • Woensdag 23 september Bezoek grottenstad Vardzia, transfer naar Borjomi, zwemmen in de mineraalbaden in het stadspark, diner bij Georgische familie, overnachten in guesthouse • Donderdag 24 september Dagtocht per smalspoortrein naar bergdorp Bakuriani, kabelbanen naar de top van het massief (2700 meter), wandeling in de bergen

 • Vrijdag 25 september Hike in het Kharagauli National Park (3 uur) nabij Borjomi, treinreis naar Tbilisi, avondwandeling in het centrum, diner, kabelbaan naar Narikala fort voor nachtelijk uitzicht over de stad • Zaterdag 26 september Tbilisi: rondleiding door de stad, excursie Turtle lake en Chronicle of Georgia Monument, Georgische wijn proeverij en diner • Zondag 27 september Dagtocht over Great Georgian Military Highway naar Ananuri fort, Gudauri (3 kabelbanen en wandeling in het hooggebergte) en Gergeti Trinity Church in Kazbegi/Steptantsminda • Maandag 28 september Raften op de Aragvi rivier (optioneel) of vrije ochtend/middag in Tbilisi, Nachttrein naar Zugdidi

 • Dinsdag 29 september Transfer Zugdidi - Mestia in de bergachtige streek Svaneti in het westen van het land, Hatsvali kabelbaan, wandeling over de Zuruldi Ridge naar het dorpje Tsvirmi, overnachting in guesthouse (met Georgisch diner) • Woensdag 30 september Trektocht per paard (20 km) naar de Shkara gletsjer (via het Lamaria klooster). Je kunt deze tocht desgewenst ook in een variant als wandeling doen, avond en overnachting in bergdorpje • Donderdag 1 oktober Avontuurlijke fietstocht door de heuvels (kan per mbt of e-bike), transfer Mestia - Kutaisi (4 uur)

 • Vrijdag 2 oktober Dagtocht in de provincie Imereti met bezoek aan de Prometheus grotten en Okatse Canyon, afsluitend diner in Kutaisi • Zaterdag 3 oktober Terugreis naar Nederland (vanaf Kutaisi Airport)

 • Eastpackers biedt deze actieve reis aan vanaf € 1099.

  Je kunt voor deze reis kiezen uit verschillende boekingsopties. Je kunt hierbij kiezen voor de laagste prijs of voor meer flexibiliteit.

 • Low Budget € 1099 - betaling van het volledige deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding.
 • Basis € 1199 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 19 augustus 2020. Na betaling geen annulering mogelijk. Wanneer je voor 19 augustus 2020 annuleert, ben je uitsluitend de aanbetaling kwijt.
 • Plus €1279 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 19 augustus 2020. Bij annulering tot 14 dagen voor vertrek 50 % van de reissom retour. Bij annulering tot 24 uur voor vertrek 25 % van de reissom retour. inclusief ingecheckte bagage in het vliegtuig.

  Onze prijs dekt de kosten voor de reis van Nederland naar Jerevan en van Kutaisi naar Nederland, alle vervoer ter plekke, overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle rondleidingen, activiteiten en museumbezoek, dagelijks ontbijt, wifi in de accommodaties.

  Annuleringsvoorwaarden

  Word je reis door Eastpackers geannuleerd, dan geldt onze Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis, een voucher ontvangen ter waarde van 110 % van de door jou betaalde borg of je borg terugkrijgen. Besluit je voor vertrek zelf om je reis te annuleren? Dan ontvang je je borg niet terug.

  Overige voorwaarden

 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 1 augustus 2020 of zo lang er plekken beschikbaar zijn.
 • Er is op deze reis plek voor slechts 11 deelnemers.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.
 • Deelnemers krijgen uiterlijk twee weken voor vertrek toegang tot de Eastpackers Travel App met het volledige programma, alle adresgegevens en achtergrondinformatie.
 • Studeer of woon je in Engeland, België, Duitsland of een ander EU-land en wil je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • Reizen buiten het warme hoogseizoen in de zomer
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan
 • Combinatie van steden, cultuur en natuur
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers: studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers met historische interesse, die het leuk vinden om een actieve vakantie te beleven. De reis is gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 28 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 25-40 % van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.
  2Hoe zwaar en comfortabel is deze reis?
  Dit is een reis voor deelnemers die houden van een vol programma, waarin je veel ziet en doet. We maken daarbij een aantal stevige wandelingen in de prachtige natuur van Georgië. Uiteraard hoef je voor deze reis niet in topconditie te zijn maar met een goede basis fitheid zul je het maximale uit het programma kunnen halen. We zorgen bij alle activiteiten voor een goede voorbereiding en deskundige, enthousiaste reisbegeleidng. Als je een wandeling of activiteit wilt overslaan, kan dat altijd.

  We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Guesthouses in Georgië zijn bijvoorbeeld eenvoudiger dan je in West-Europa bent gewend. Vanwege de Coronasituatie deel je geen sanitair met andere reizigers en slapen maximaal 4 deelnemers met minimaal 1.5 meter afstand in dezelfde kamer.
  3Wat voor invloed heeft het Coronavirus op deze reis?
  Deze Eastpackersreis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij bieden deze reis aan omdat we er vertrouwen in hebben dat wij in Georgië een mooie, avontuurlijke nazomerreis kunnen aanbieden, waarbij we alle geldende veiligheidsvoorschriften naleven. De Coronasituatie is echter zonder precedent in onze (reis)geschiedenis, wat betekent dat wij soms zullen moeten improviseren om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden. Je wordt hier altijd zo tijdig mogelijk over geïnformeerd.
  4Geldt er een negatief reisadvies voor Georgië?
  Er is in Georgië geen bijzonder veiligheidsrisico of gezondheidsrisico waardoor reizen onverstandig is. Georgië is bovendien één van de landen waar de verspreiding van het Coronavirus dit jaar (zeer) beperkt is gebleven. Mocht reizen naar Georgië door de Nederlandse overheid in de maand voor vertrek worden afgeraden, dan geldt de Eastpackers Reisgarantie en kun je je geld terugkrijgen of omboeken naar een andere reis.
  5Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?
  Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 125 per persoon per nacht, inclusief de overnachting in de trein. Meerkosten voor een eenpersoonskamer bedragen € 250 per persoon per nacht, inclusief de overnachting in de trein.
  6Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten zijn inbegrepen. Hierbij horen ook de kosten voor alle vervoer ter plekke, de verschillende excursies en museumbezoeken die deel uitmaken van het programma. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen.

  Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Georgië is echter geen dure bestemming. Reken op circa € 10 - € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Niet inbegrepen zijn tevens optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig (tot maximaal € 80 afhankelijk van grootte en gewicht) en (reis)verzekeringskosten.
  7Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 25 en 35 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en Russisch.
  8Hoe flexibel is het programma?
  Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. In sommige steden kunnen beperkingen gelden ten aanzien van groepsactiviteiten. De reisleider volgt aanwijzingen van de lokale overheden op.
  9Kan ik samen met mijn partner reizen?
  Ja, dat kan. Je hebt als stel echter niet automatisch recht op een tweepersoonskamer mocht deze in één van de accommodaties beschikbaar zijn. Als je het eerste recht op een tweepersoonskamer (wanneer beschikbaar) wilt, moet je dit apart bijboeken.
  10Moet ik een mondkapje dragen?
  Wij volgen de aanwijzingen van plaatselijke autoriteiten op. In Georgië gelden soortgelijke aanbevelingen en aanwijzingen met betrekking tot het dragen van een mondkapje als in Nederland.
  11Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?
  Georgië is een prima bestemmingen voor vegetariërs, hoewel de menukeuze buiten de steden beperkt kan zijn. Andere diëten (veganisme, glutenvrij, lactosevrij) kunnen ook worden geaccommodeerd, maar houd rekening met een beperkte menukeuze.