fbpx

Escape Room Reis – Warschau (17 – 19 januari 2020) 

Ben je fan van escape rooms en wel uitgekeken op de dure kamers in Nederland en West-Europese landen? Ga dan mee op de ultieme Eastpackers Escape Room Trip, naar de beste kamers in één van dé Escaperoomsteden van Europa: Warschau! Tijdens een weekend bomvol spanning en spelplezier in deze super levendige stad speel je niet alleen zes van de beste escape rooms, maar leer je Warschau ook beter kennen tijdens stadswandelingen, winteractiviteiten in de sneeuw en op het ijs en een pubcrawl langs de hipste kroegen in herbestemde Sovjetfabrieken. Eastpackers maakt dit mogelijk vanaf slechts € 279!

De Poolse hoofdstad Warschau maakt momenteel een grote revival door. Het mooie stadscentrum is helemaal gerestaureerd en de modernste musea openden hun deuren. Warschau blinkt echter vooral uit vanwege de fantastische (zeer betaalbare) restaurants en het bruisende nachtleven, veelal in sfeervolle herbestemde industriële locaties. Ook de creatieve sector weet volop te profiteren van de gunstige vastgoedprijzen en het liberale investeringsklimaat. Het resultaat: de beste escape rooms van Europa! In Warschau zijn er inmiddels bijna 100, maar Eastpackers kiest de beste voor je uit. Kortom: Warschau is de perfecte uitvalsbasis dus voor een uniek Escape Room weekend.

Alles over deze reis

Warschau is met bijna 2 miljoen inwoners de grootste stad van Polen en sinds 1596 de hoofdstad van het land, een rol die het overnam van Krakau. Deze stad vormt het decor voor onze Escape Room battle. We selecteren de beste kamers van de stad, op basis van onze eigen spelervaringen in Warschau, recensies en contacten met lokale spelers. De samenstellers van deze reis speelden samen meer dan 200 kamers in 15 verschillende landen.
Als deelnemer aan deze reis speel je zes kamers. Je kunt van te voren geen keuze maken. Hieronder vind je ter inspiratie enkele van de kamers die onderdeel kunnen zijn van het weekend.

Escapen uit een ondergrondse bunker

Escape Rooms in een ondergrondse bunker uit de koude oorlog. Bij 8 gates speel je de technische geavanceerde "prison fallout" kamer of de "dictator headquarters" kamer.

Ontwijk de lasers

Ontwijk de lasers in het bankgebouw waar je moet inbreken. Amper de helft van de groepen ontsnapt hier en zelfs de beste escapers hadden bijna 40 minuten nodig. Uitdaging dus!

Bestuur een ruimteschip

Op één van de nieuwste locaties van de stad bevinden zich inmiddels vier geavanceerde kamers waaronder het labyrinth van de Minotauriër en het futuristische Space Wars, waarin je zelf een ruimteschip bestuurt.

Ontsnap uit de jungle

Deelnemers die houden van prachtig vormgegeven kamers komen aan hun trekken in de Jungle room, de steenkoolmijn en het verlaten bos van een groep perfectionistische creatieve vrienden, die elk landschap tot in detail hebben nagebouwd in een oude loods.

Multi-room avonturen

De grootste locatie van de stad pakt het groot aan met een hoofdletter G. Meerdere multi-kamer avonturen wachten op je, zoals The Past Begins Today waarin je naar het jaar 3054 wordt getransporteerd, of the Polish Vault, die zo groot is dat je er minimaal 6 tot 8 spelers voor nodig hebt.Omdat je tijdens dit weekend met een grotere groep escape rooms speelt, word je telkens opgesplitst in kleinere groepjes van tussen de 3 en 6 personen. De samenstelling van de groepjes verschilt per spel. Zo kunnen we een competitief element toevoegen. De deelnemer die het beste scoort in de verschillende escape rooms verdient namelijk een mooie geldprijs van € 100.
 • Vrijdag 17 januari 2020 Vlucht vanaf Eindhoven naar Warschau (vertrek rond 16.00 uur), welkomstdiner, escape room, industriële pubcrawl

 • Zaterdag 18 januari 2020 4 verschillende escape rooms in oplopende graad van complexiteit, stadswandeling, diner, nachtelijk schaatsen in het nationale stadion (of extra escape room tegen meerkosten), feest

 • Zondag 19 januari 2020 Laatste escape room, afsluitende lunch, middagvlucht terug naar Nederland

 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 1 november 2019.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 8 en een maximum van 15.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 44 jaar oud.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dient een aanbetaling van tenminste 25 % van het deelnemersbedrag te worden voldaan. Dit voorschot kan niet worden teruggestort als je je deelname annuleert.
 • Een paspoort of id-kaart dat geldig is tot tenminste 13 januari 2020 is verplicht om mee te reizen. Een kopie dient te worden verstrekt binnen 7 dagen na aanmelding.
 • Studeer of woon je in Engeland, België, Duitsland of een ander EU-land en wil je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • Eastpackers biedt deze actieve reis aan vanaf € 279

  Je kunt voor deze reis kiezen uit verschillende boekingsopties. Je kunt hierbij kiezen voor de laagste prijs of voor meer flexibiliteit.

 • Low Budget € 279 - betaling van het gehele deelnemersbedrag in één keer binnen zeven dagen na aanmelding
 • Basis € 329 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 1 december 2019. Na betaling geen annulering mogelijk.
 • Plus € 349 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 1 december 2019. Bij annulering uiterlijk 14 dagen voor vertrek 50 % van het deelnemersbedrag retour. Bij annulering uiterlijk 24 uur voor vertrek 25 % van het deelnemersbedrag retour.
 • CO2 arme reis - Voor deze reis bestaat de mogelijkheid om met de trein en/of bus te reizen. Informeer bij ons voor de mogelijkheden, inclusief vertrektijden en meerkosten. Je moet er rekening mee houden dat je reeds op donderdag 9 januari moet vertrekken om op tijd in Warschau aan te komen, en dat de terugkomst in Nederland op maandag 13 januari is.

  Onze prijs dekt de kosten voor de vluchten van Nederland naar Polen en terug, alle vervoer ter plekke, twee overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle activiteiten, zes escape rooms, dagelijks ontbijt, onbeperkt wifi in de accommodaties.

  Het weekeind bevat ook een competitief element. De deelnemer die gemiddeld het snelste ontsnapt uit de verschillende kamers (en de minste hints nodig heeft gehad), verdient een oorkonde en geldprijs van € 100.

  Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief optionele reisverzekering en optionele ingecheckte bagage in vliegtuigen.
 • Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • De beste escape rooms, geselecteerd door een expert
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan.
 • Unieke combinatie van stedentrip en spelplezier.
 • Inclusief alle activiteiten.
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers: studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor fans van escape rooms. Ervaring met escape rooms is niet verplicht, maar het merendeel van de deelnemers zal al wel vaker een ontsnappingskamer hebben gespeeld. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 26 liggen. Je kunt je samen met escape room vrienden opgeven, of alleen. Ongeveer de helft van de deelnemers geeft zich doorgaans alleen op.
  2Is deze reis geschikt voor deelnemers zonder escape room ervaring?
  Ja, we spelen verschillende escape rooms in langzaam toenemende complexiteit. De meeste deelnemers zullen al wel ervaring hebben met het spelen van escape rooms, maar dit is geen must.
  3Kan ik aan minder (of meer) dan zes escape rooms deelnemen?
  Je bent niet verplicht om aan alle escape rooms deel te nemen. Je betaalt echter wel voor het volledige pakket met zes kamers en er vindt geen restitutie plaats wanneer je uiteindelijk besluit om aan minder ontsnappingsspellen deel te nemen. Hoewel het programma al (zeer) goed gevuld is, bestaat de mogelijkheid om (op basis van beschikbaarheid) nog één of twee extra escape rooms te spelen. Houd er rekening mee dat je in dat geval andere programma-onderdelen laat schieten.
  4Ik heb al eens een escape room gespeeld in Warschau, wat nu?
  In het aanmeldformulier kun je aangeven of je al escape rooms in Warschau hebt gespeeld en zo ja welke. Wij houden hier rekening mee (voor zover mogelijk).
  5Kan ik met een vriend(in) samen op één kamer slapen?
  Kamerindelingen worden ter plekke door de deelnemers gemaakt. Je bent dus altijd vrij om te bepalen met wie je op een kamer wilt slapen. Wanneer je een privékamer wilt boeken, bijvoorbeeld met één medereiziger, en niet met andere deelnemers op de kamer wilt slapen, kun je dit aangeven door ons een e-mail te sturen. Er geldt een toeslag van € 15 per persoon per nacht voor 2-persoonskamers en € 30 per persoon per nacht voor 1-persoonskamers.
  6Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten (plus alle escape rooms) zijn inbegrepen. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 15 – € 20 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Niet inbegrepen zijn verder (reis)verzekeringskosten. Wij gaan ervan uit dat je voor deze korte reis enkel handbagage meeneemt.
  7Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 24 en 33 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en soms ook de lokale taal van de landen waar we naartoe reizen. Bij deze reis is een reisleider aanwezig met veel escape room ervaring. De reisleider kent de beste escape rooms van de stad.
  8Hoe werkt het competitieve element?
  Voor elk ontsnappingsspel wordt de deelnemersgroep opgesplitst in kleinere groepjes. Dit doen de deelnemers zelf via een vaste procedure. Je speelt elke kamer dus in een andere groepssamenstelling, maar je hebt wel invloed op de samenstelling (bijvoorbeeld als je graag met één vriend of vriendin speelt, of juist niet). Van elk groepje wordt per kamer de ontsnappingstijd vastgesteld. Deze wordt vergeleken met de snelste ontsnappingstijd die ooit voor de betreffende kamer is vastgesteld. Op deze manier worden punten toegekend: hoe sneller je ontsnapt, hoe meer punten. Breek je een kamerrecord? Dan krijg je een bonus. Hints kosten punten. Aan het eind van het weekeinde ontstaat zo een ranglijst met een puntentotaal per speler. De speler die de meeste punten scoort, wint het spel.
  9Kan ik meedoen met mijn eigen team/groep vrienden?
  Het is mogelijk om elke kamer met je eigen, vaste team te spelen. Het is dan noodzakelijk om een team van 4 of 5 spelers te vormen. Spelers melden zich individueel aan en geven in hun aanmeldformulier aan dat zij alle kamers in een vaste samenstelling willen spelen. Wij geven je wel graag in overweging mee dat veel spelers het als positief ervaren om in wisselende teams te spelen. Het samenstellen van de teams werkt op een manier waarbij je er altijd voor kunt zorgen dat je met tenminste één vriend of vriendin in hetzelfde team speelt.
  App nu met ons
  1
  LIVE Chat
  Welkom op de website van Eastpackers.
  Heb je een vraag? Laat het ons weten!
  Powered by