fbpx

Best of Georgia Trip (23 – 29 oktober 2018)

Eastpackers organiseert de ultieme rondreis naar één van de mooiste landen van Europa: onontdekt Georgië.  Nu het land onder Nederlanders steeds bekender wordt (onder meer vanwege de opnames van het tv-programma Wie is de Mol die hier plaatsvonden), is het tijd om te gaan: magische bergtoppen, verstilde dorpjes, eeuwenoude kloosters, heerlijk eten en een bruisende hoofdstad vormen de ingrediënten voor deze super voordelige herfstvakantiereis van Eastpackers.

Georgië is ongeveer anderhalve keer zo groot als Nederland, maar er wonen slechts vier miljoen mensen. Grote delen van het land bestaan uit de onherbergzame bergtoppen van het Kaukasus gebergte. De hoogste top in land reikt tot bijna 5000 meter hoogte. In dat landschap bevinden zich de eeuwenoude overblijfselen van één van de oudste Christelijke beschavingen ter wereld: grottensteden die in de rotsen zijn uitgehouden, middeleeuwse kloosters en wachttorens die oprijzen uit de mist. De gastvrije bevolking zal buitenlandse bezoekers graag op een traditioneel diner onthalen, rijk aan aubergine, granaatappels, walnoten en andere lokaal verbouwde producten.

Rondreizen door Georgië is een echt avontuur: de wegen zijn soms slecht, de treinen langzaam. Met Eastpackers doorkruis je dit land onder enthousiaste begeleiding en met leeftijdsgenoten die net als jij geïnteresseerd zijn in een avontuurlijke, super voordelige kennismaking met één van de mooiste landen ter wereld.

Alles over deze reis

Deze reis neemt je mee naar de mooiste natuurgebieden en steden van Georgië. We starten in de veelzijdige hoofdstad Tbilisi en eindigen in Kutaisi, in het hart van het land.

Tbilisi is de logische beginplaats voor een kennismaking met Georgië. Tbilisi (letterlijk Warme Springbron) ligt aan de rivier de Mtkvari en heeft meer dan 1,4 miljoen inwoners. De stad is al sinds de 5e eeuw na Christus bewoond en dankzij haar strategische ligging op handelsroutes tussen Oost en West altijd inzet geweest van gewapend conflict en machtswisselingen. De meest uitgesproken invloeden zijn Ottomaans, Oriëntaals en Russisch. In 1801 werd het toenmalige onafhankelijke Georgische koninkrijk ingelijfd door tsaristisch Rusland, waarna een lange periode van Russische overheersing begon. Tbilisi is de laatste 10 jaar tot een moderne metropool uitgegroeid, waar glimmende bruggen en paleizen van glas overigens zij aan zij staan met verlaten gebouwen uit de vorige eeuw, die na volledig op instorten staan.

Vanuit Tbilisi maken we een indrukwekkende dagtocht door de Hoge Kaukasus, over de Great Georgian Military Highway, een uniek staaltje Sovjetengineering. Het eindpunt van onze reis is het dorpje Kazbegi, vanwaar we een wandeling maken naar de mystieke Gergeti Kerk (één van de locaties in Wie is de Mol 2018), omzoomd door de imposante toppen van de Kaukasus.

Vanuit Tbilisi reizen we door naar Gori. In deze typische Sovjetstad bevindt zich sinds de jaren vijftig een enorm museum dat oorspronkelijk de voormalige Sovjetleider vooral vereerde, maar inmiddels door de Georgische overheid als anti-Russisch propaganda-instituut wordt benut. In de nabijheid van Gori bezoeken we ook de verlaten grottenstad Uplistsikhe. Deze stad werd 3000 jaar geleden in de rotsen uitgehouwen en biedt een fascinerend inkijkje in het leven in één van de meest onherbergzame delen van Europa.

Na een kennismaking met Gori trekken we naar het grootste nationale park van het land: Bordzjomi-Charagaoeli. Het bijzondere aan dit park is de zeer grote variatie aan geografische en ecologische zones, landschappen, historische monumenten en de rijke flora en fauna. Hoewel het park zich op 2000 meter hoogte bevindt, is het enorm groen en waan je je veelal meer in een tropisch heuvellandschap dan in het hooggebergte. We verblijven twee nachten in Bordzjomi, een plaatsje dat vooral bekend vanwege de productie van mineraalwater. De plaatselijke bron wordt geneeskunde krachtige toegedicht en is nog steeds de grootste leverancier van gebotteld water in de voormalige Sovjet-Unie. Een unieke ervaring is de 2.5 uur durende reis met de smalspoortrein naar het skidorp Bakuriani. Het treintje meandert zich een weg door en sprookjeslandschap voordat het eindigt in het hooggebergte, waar prachtige wandelingen zijn te maken.

We eindigen de reis in Kutaisi, de op één na grootste stad van het land, die bekend is vanwege een aantal middeleeuwse kerken en kloosters die op de werelderfgoedlijst zijn bijgeschreven. Tegenwoordig bevindt ook het (hypermoderne) parlement zich in deze stad.

 • Dinsdag 23 oktober Vlucht vanaf Eindhoven (via Katowice) naar Kutaisi, traditioneel Georgisch welkomstdiner

 • Woensdag 24 oktober 4WD-dagtocht in de provincie Imereti met bezoek aan de Prometheus grotten, Kinchka watervallen en Okatse Canyon

 • Donderdag 25 oktober Stadswandeling Kutaisi, Transfer per trein naar Borjomi, Wandeilng in Bordzjomi - Kharagauli Nationaal Park. We maken een 10-kilometer lange wandeling langs de rijke vegetatie van Borjomi. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de herfstkleuren waarin het stadje is gehuld, overnachting in guesthouse, home cooked Georgisch diner

 • Vrijdag 26 oktober Transfer naar Gori, bezoek Joseph Stalin Museum, Excursie naar grottenstad Uplistikhe, doorreis naar Tbilisi, diner, avondwandeling over Bridge of Peace en kabelbaan naar Narikala fort

 • Zaterdag 27 oktober Stadswandeling Tbilisi, bezoek parlementsgebouw, badhuis (optioneel) escape room (optioneel), Wijnproeverij en diner

 • Zondag 28 oktober Dagtocht over de Great Georgian Military Highway door het Hoge Kaukasus gebergte langs het fort van Ananuri, skidorp Gudauri en bergplaatsje Kazbegi nabij Mount Kazbegi (5000 meter). Bergwandeling naar kerk op rots.

 • Maandag 28 oktober Terugvlucht naar Amsterdam
 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 1 september 2018 of zolang er plek is.
 • Er is een minimum aantal deelnemers van 8 en een maximum van 19.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dien je minimaal 25 % van het deelnemersbedrag te voldoen. Dit voorschot kan niet worden teruggestort als je je deelname annuleert.
 • Een paspoort dat geldig is tot tenminste 26 januari 2019 is verplicht om mee te reizen. Een kopie dient te worden verstrekt binnen 7 dagen na aanmelding.
 • Studeer of woon je in Engeland, België, Duitsland of een ander EU-land en wil je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • Eastpackers biedt deze actieve reis aan vanaf € 499.

  Je kunt voor deze reis kiezen uit verschillende boekingsopties. Je kunt hierbij kiezen voor de laagste prijs of voor meer flexibiliteit.

 • Low Budget € 499 - betaling van het gehele deelnemersbedrag in één keer binnen zeven dagen na aanmelding. Deze boekingsoptie is alleen beschikbaar voor vroege boekingen tot 1 april 2018.
 • Basis € 549 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 1 september 2018. Na betaling geen annulering mogelijk. Wanneer je voor 1 september 2018 annuleert, ben je uitsluitend de aanbetaling kwijt.
 • Plus € 599 - aanbetaling van 25 % van het deelnemersbedrag binnen zeven dagen na aanmelding. Restantbedrag betalen voor 1 september 2018. Bij annulering voor 10 oktober 2018, 50 % retour. Bij annulering uiterlijk 24 uur voor vertrek 25 % van het deelnemersbedrag retour. Inclusief ingecheckte bagage in vliegtuigen.

  Onze prijs dekt de kosten voor de retourvlucht van Nederland naar Georgië, alle vervoer ter plekke inclusief nachttrein (4-persoons coupé's), overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle rondleidingen, activiteiten en museumbezoeken, dagelijks ontbijt, wifi in de accommodaties.

  Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief optionele reisverzekering.

  Je kunt een reisverzekering afsluiten voor € 22,50.
 • Deze reis is volgeboekt!

  Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • Reizen buiten de gebaande paden voor een low budget prijs.
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan.
 • Unieke combinatie van stedentrip en avontuurlijke natuurvakantie
 • Inclusief alle excursies en activiteiten.
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers: studenten en young professionals. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers en gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 25-40 % van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.
  2Hoe zwaar en comfortabel is deze reis?
  Dit is een avontuurlijke reis, waarin je veel ziet en doet in relatief weinig tijd. Je houdt zowel van steden als van natuur en vindt een goed gevuld programma met veel activiteiten aantrekkelijk. Je vindt het interessant om plekken te bezoeken buiten de toeristische paden.

  Eastpackers maakt zo min mogelijk gebruik van speciaal afgehuurde busjes en dure externe touroperators omdat we vinden dat dit een authentieke ervaring en kennismaking met de lokale cultuur in de weg staat. Omdat we, waar mogelijk, met het lokale vervoer reizen (treinen, trolleybussen, busjes) krijg je een betere indruk van het land, maar moet je wel rekening houden met minder comfort. De kwaliteit van de infrastructuur is in Georgië heel anders dan je in Nederland gewend bent.

  Tot slot moet je rekening houden met fris herfstweer, vooral in de bergen. Nachtvorst en sneeuw zijn mogelijk.
  3Is het veilig om naar Georgië te reizen?
  Eastpakers neemt alle veiligheidsvoorschriften in acht. Veiligheid gaat altijd boven alles. Reizen naar Georgië is veilig.
  4Kan ik met een vriend(in) samen op één kamer slapen?
  Kamerindelingen worden ter plekke door de deelnemers gemaakt. Je bent dus altijd vrij om te bepalen met wie je op een kamer wilt slapen. Wanneer je een privékamer wilt boeken, bijvoorbeeld met één medereiziger, en niet met andere deelnemers op de kamer wilt slapen, kun je dit aangeven in het aanmeldformulier. Er geldt een toeslag van € 10 per persoon per nacht voor 2-persoonskamers, en een toeslag van € 20 per persoon per nacht voor 1-persoonskamers.
  5Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Alle reis,- en verblijfkosten zijn inbegrepen. Hierbij horen ook de kosten voor de verschillende excursies en museumbezoeken die deel uitmaken van het programma. Eastpackers verzorgt elke ochtend een simpel ontbijt. Ook dit is inbegrepen. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 6 – € 13 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig (tot maximaal € 80 afhankelijk van grootte en gewicht) en (reis)verzekeringskosten.
  6Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 24 en 30 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en soms ook de lokale taal van de landen waar we naartoe reizen.