fbpx

Baltics Best Kept Secrets – Ontdek de geheimen van het Baltische Zeegebied (27 juli – 9 augustus)

Dit is de nieuwste zomerreis van Eastpackers, helemaal aangepast aan de Coronarealiteit: een avontuurlijke rondreis langs de best bewaarde geheimen van het Baltische Zeegebied in vier landen met elk een eigen identiteit: Estland, Letland, Litouwen en Finland. En het mooiste: je bepaalt zelf wat je betaalt, want deze reis is onderdeel van de Eastpackers Pay-What-You-Want Summer. 

De Baltische Staten vormen één van de best bewaarde geheimen van Europa. Ja, de mooie, historische hoofdsteden Vilnius, Riga en Tallinn, zijn redelijk bekend als bestemming voor een stedentrip, maar de rest van deze dunbevolkte, bosrijke landen, met een fascinerend ruige kuststrook en bruut Sovjetverleden ziet amper toeristen. Dat gaat veranderen, want wij nemen we je mee naar vergeten Sovjetsteden, de hoogste duinen van Europa, verlaten militaire bases, genegeerde monumenten en onontdekte stranden aan de rand van Europa. En oja, de hipste plekken in de Baltische hoofdsteden (en Fins Helsinki) ontbreken evenmin.

Deze reis is te boeken als groepsreis met Eastpackers reisbegeleiding of als Do-it-Yourself Reis.

Alles over deze reis

The Baltics' Best Kept Secrets is de ultieme zomerreis voor nieuwsgierige reizigers die graag buiten de gebaande paden steden bezoeken en bijzondere landschappen ontdekken. Je reist van het zuiden van Litouwen via de Baltische Zeekust en de binnenlanden van Letland en Estland naar Tallinn: de hippe hoofdstad van het welvarende Estland.Litouwen ontwikkelt zich snel tot één van de spannendste toeristische bestemmingen in Europa. Met de internationale campagne The G-Spot of Europe kreeg het land media-aandacht tot aan CNN in de Verenigde Staten. Ook de tweede stad van het land, Kaunas, zet zich met de energieke, hippe campagne en bijbehorende website It's Kaunastic! in de schijnwerpers. Kauans zal in 2022 de titel Culturele Hoofdstad van Europa dragen en de voorbereidingen zijn in volle gang. Wist je trouwens dat Kaunas één van de laatst ontdekte moderne culinaire hotspots is? Hier koken jonge koks de creatieve sterren van de hemel en zijn de prijzen relatief bescheiden gebleven.

Vlakbij Kaunas vind je ook één van de grootste (of meest groteske) Sovjetmonumenten van Oost-Europa: het monument ter herinnering aan de (Sovjet)slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog. Het bevindt zich bij een indrukwekkend fort uit de vroege 20e eeuw dat thans een museum is.

Na een bezoek aan Vilnius en Kaunas trekken we verder naar het westen. Het mooie Zemaitijos National Park is zo afgelegen dat het voor de Sovjets een ideale schuilplaats bood voor één van de meest geheime raketlanceerinstallaties tijdens de Koude Oorlog. Nu kunnen we deze plek bezoeken. Het park is verder een ongerept wandel- en fietsparadijs, met prachtige meren, waar we een mooie zomeravond in ons eigen vakantiehuis beleven.Een volgende Litouwse verrassing ligt op je te wachten in Klaipeda, de derde stad van het land, fraai gesitueerd aan de Baltische Zee. Klaipeda is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan één van de mooiste duinlandschappen van Europa: de Koerse Schoorwal, een smalle landtong van ruim 35 kilometer, waar je fantastisch over heeft kunt fietsen, langs prachtige uitzichten en kleine dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan.Vanuit Klaipeda reizen we over land door naar Letland, waar we een avontuurlijk programma hebben samengesteld, met een rondleiding in het verlaten Sovjet radarstation van Irbene en een mooie kayaktocht over de rivier de Irbe, die uitmondt in de Baltische Zee. De rivier meandert door het dicht beboste binnenland, alvorens het landschap steeds zandrijker wordt. Omdat we stroomafwaarts varen, is de tocht niet heel zwaar ondanks de lengte van 25 kilometer. Je hebt geen kayakervaring nodig.De Letse steden die we tijdens de reis bezoeken zijn Ventspils (havenstad met een hipsterrandje) en Riga, de hoofdstad van Letland. Riga is de grootste stad van de Baltische Staten en heeft naast een historisch stadscentrum ook verrassend vooruitstrevende moderne architectuur te bieden. Riga is waarschijnlijk ook de stad met het meest uitgebreide nachtleven. Vooral in de zomer kan het tot heel laat heel gezellig blijven.

Oude Sovjettreinen boemelen meerdere keren per dag van Riga naar de natuurgebieden ten zuiden en noordoosten van de stad. Wij nemen de trein naar Sigulda, in het hart van het Gauja National Park: een wandelparadijs met veel mogelijkheden voor avontuurlijke activiteiten: boomklimmen, ziplinen, rodelen of zelfs bungeejumpen uit een kabelbaan.Na Sigulda boemelen we verder naar het noorden en stoppen we allereerst in Tartu, één van de leukste Estse stadjes, met een paar goede musea en meer kroegen per inwoner dan enig andere plek in het Balticum: het resultaat van de grote studentenpopulatie die hier buiten de vakanties woont. Tartu is een miniatuurversie van het grotere Tallinn, dat haar Sovjetverleden heeft afgeschud en inmiddels met anderhalf been in Scandinavië staat. Toch hoef je niet ver te zoeken naar restanten van het verleden. Een bezoekje aan Sallimae - tot 1994 een gesloten Sovjetstad - is als een tijdreis naar een andere wereld. In Sallimae wonen nog steeds 15.000 mensen (bijna allemaal Russischtalig) in authentieke Sovjetflats en zijn de boulevards breed, aangeharkt en pompeus alsof Stalin elk moment zelf op inspectie kan komen.

Vanuit Tallinn varen we naar Helsinki voor het slotweekend. Vanaf de boot zie je de vele eilanden voor de kust liggen, die we later in het weekend zullen bezoeken. Helsinki is niet de mooiste stad van Europa, maar de Finnen vieren het goede leven wel. Je vindt hier meer mooie winkels, goede restaurants en hippe bars dan in menig andere stad. De natuur rondom de stad, en de hippe restaurants maken van Helsinki in de zomer een onweerstaanbare cocktail en een waardige afsluiting van onze Best Kept Secrets reis.

Als gevolg van de Coronasituatie ziet reizen in de zomer van 2020 er anders uit dan je de afgelopen jaren bent gewend. We reizen minder ver, houden meer afstand en vermijden de drukste (toeristische) plekken.

Misschien twijfel je of het reizen in de zomer van 2020 verstandig is, of vraag je je af hoe een reiservaring met Eastpackers in deze tijd zal zijn. Wij zijn er echter van overtuigd dat wij jou een fantastische reiservaring kunnen bieden, waarmee we voldoen aan alle geldende veiligheidsvoorschriften. Daarom laten wij je graag geheel vrijblijvend met ons mee gaan. Je betaalt namelijk pas na afloop van de reis en bepaalt zelf wat jij onze Baltics Best Kept Secrets waard vond. Ook hebben we een aantal extra voorzorgmaatregelen getroffen om jou zoveel mogelijk zekerheid, veiligheid en reisplezier te bieden:

 • Kleine groepen: onze groepen bestaan uit minimaal 7 en maximaal 11 reizigers
 • Kleine accommodaties: we kiezen onze accommodaties uit op kleinschaligheid. Het aantal reizigers per slaapkamer is gemaximeerd op vier. Toch liever meer ruimte voor jezelf of een medereiziger? Onze uprgades voor 1 en 2-persoonskamers zijn extra laag geprijsd.
 • Pay-what-you-want: we vragen geen vaste prijs, maar je bepaalt na afloop van de reis zelf wat je de ervaring waard vond. Zonder grenzen of beperkingen.
 • Travel-by-yourself: toch liever zelfstandig deze reis maken? Je kunt ook boeken in een "do-it-yourself" variant. Je legt de route dan af met je eigen gezelschap en maakt gebruik van al onze kennis en reistips via de Eastpackers Travefy App. Lees alles over deze nieuwe boekingsoptie op onze Do-It-Yourself pagina. 
 • Maandag 27 juli Vlucht naar Vilnius, stadswandeling inclusief Streetart District (stratenblok met veelal politiek getinte graffitikunst), Uitzicht vanaf kruizenheuvel, Vilnius Open Kitchen: foodtruck park, terrassentocht in Uzupis (alternatieve wijk die zichzelf "onafhankelijk" heeft verklaard), overnachting in het Vilnius Forest Hostel (private rooms, in ecodesign hostel in een stadspark). • Dinsdag 28 juli Bezoek KGB gevangenis en Tuskulenu Memorial Park (recent ontdekte plek, nabij oud landhuis buiten het centrum, waar slachtoffers van Sovjetterreur werden begraven), Pannenkoekenlunch, Bezoek National Art Gallery (optioneel), Diner, Treinreis naar Kaunas • Woensdag 29 juli Kaunas: stadswandeling, excursie naar het Negende Fort (concentratiekamp tijdens de Nazibezetting, met één van de meest indrukwekkende, en grootste, Sovjetmonumenten van Europa), Alternative Kaunas: Zaliakalnis Funicular naar Christ Resurrection Church (beste voorbeeld van modernistische architectuur in Baltische Staten), Kaunas Gastronomy: kennismaking met de creatieve diningscene van Kaunas • Donderdag 30 juli Transfer naar Plunge/Plateliai (Zemaitijos National Park), Bezoek geheime raketlanceerbasis uit de Sovjettijd, incl. (deels ondergrondse) rondleiding in het bunkercomplex, Wandeltocht door het nationaal park, overnachting in eigen vakantiehuis aan het Meer van Plateliai • Vrijdag 31 juli Transfer naar Klaipeda, Ferry naar Smiltyne op de Koerse Schoorwal, sportieve fietstocht over de gehele lengte van de landtongnaar Nida (35 km), wandeling door het duinlandschap, diner en avondwandeling in Klaipeda • Zaterdag 1 augustus Bustransfer naar Ventspils, Bezoek verlaten Sovjetstad Irbene en radiotelescoop van Ventspils (ex-Sovjet radioastronomie-installatie bij Irbene), Kayaktocht over de Irbe rivier (stroomafwaarts door een veelzijdig natuurgebied richting de Baltische Zee), overnachting in Ventspils • Zondag 2 augustus Ventspils: korte stadswandeling en beklimming vuurtoren voor uitzicht over de haven en de Baltische Zee, Bustransfer naar Riga, wandeling in het historische centrum, Traditioneel Lets diner, drankjes in de hippe Miera Iela (wijn, speciaalbier) • Maandag 3 augustus Trein van Riga naar Sigulda (Gauja National Park), Hike in het park: Sigulda - Krimulda - Sigulda route (15 km) langs verschillende uitzichtpunten, kasteelruïnes en kliffen tot 90 meter hoog, aansluitend optioneel klimpark in de bomen, diner en overnachting in guesthouse • Dinsdag 4 augustus Ochtendwandeling in het nationaal park, Trein van Sigulda via Valga (op de grens van Letland en Estland) naar de Estse universiteitsstad Tartu, Stadswandeling, Diner @ Apparaat (streetfood mekka), Kroegentocht (optioneel), Overnachting in Kastani 38: oude broodfabriek die tot expositieruimte en hostel is omgebouwd • Woensdag 5 augustus Bustransfer naar Sillamae: In het Sovjettijdperk was Sillamae een centrum voor de winning en verrijking van uranium en stond het niet op de kaart. Het centrum is geheel in Stalinistische stijl opgetrokken (incl. groot Sovjet ruimtevaarders monument en enorme boulevard naar zee - opvallend in een dorp van 15.000 inwoners): stadswandeling, Russische lunch, ‘s Avonds trein naar Tallinn, midzomernachtwandeling naar de Baltische Zee, met uitzicht vanaf de verlaten Linnahal - Olympisch Watersportcentrum dat in gebruik was tijdens de Olympische Spelen van 1980 die in Moskou en Tallinn plaatsvonden. • Donderdag 6 augustus Stadswandeling, Bezoek Tallinn TV toren (170 meter hoogte: uitzicht over Baltische Zeegebied, Optioneel: mogelijkheid om gezekerd over de de buitenste ring van de toren te lopen met vrij 360 graden uitzicht), Bezoek Songfestival Stadion (openlucht amfitheater waar de Esten in 1989 zich naar onafhankelijkheid zongen), Diner en drankjes in het hippe Telliskivi district. • Vrijdag 7 augustus Transfer naar Helsinki: overtocht met de snelle ferry, Stadswandeling, excursie naar de eilanden in de baai aan de Finse Golf: Suomenlina (met fort) en Lammassaari,Traditioneel Finse avond aan de Golf van Finland (eten en drinken aan zee, met optioneel gebruik van de Loyly Sauna - één van de mooiste van Europa: traditioneel houtgestookt, afkoelen in zee), overnachting in Helsinki • Zaterdag 8 augustus Excursie naar Nuuksio National Park (wandeling Korpinkierros Trail), Picnic aan een meer, Bij terugkomst in Helsinki drankjes in het Teurastamo Meatpacking District, Slotdiner • Zondag 9 augustus Terugvlucht naar Nederland
 • Voor deze reis geldt het Eastpackers Pay-What-You-Want aanbod.

  Bij aanmelding betaal je een borg van € 900. Dit bedrag gebruiken wij om je vluchten, overig vervoer, accommodaties en activiteiten vast te leggen. Na afloop van de reis geef je aan wat jij de reis waard vond. Is dat méér dan € 900, dan ontvang je een factuur om het verschil te voldoen. Is dat onverhoopt minder dan € 900, dan krijg je het verschil van ons retour.

  Annuleringsvoorwaarden

  Wordt je reis door Eastpackers geannuleerd, dan geldt onze Reisgarantie en kun je kosteloos omboeken naar een andere reis, een voucher ontvangen ter waarde van 110 % van de door jou betaalde borg of je borg terugkrijgen. Besluit je voor vertrek zelf om je reis te annuleren? Dan ontvang je je borg niet terug.

  Speciale voorwaarde

  Als gevolg van de onvoorspelbare situatie met betrekking tot het Coronavirus, bestaat de mogelijkheid dat Eastpackers het programma, de reisroute, en in uitzonderlijke situaties de reisduur, kort voor vertrek of tijdens de reis moet aanpassen. Dergelijke aanpassingen kunnen geen grond zijn om je deelname kosteloos te annuleren, maar het Pay-What-You-Want aanbod blijft staan. Je bepaalt dus zelf wat je de reis waard vond die wij je uiteindelijk hebben aangeboden.

  Eastpackers betaalt voor jou de kosten voor de vluchten, alle vervoer ter plekke, overnachtingen in comfortabele accommodaties, alle rondleidingen, activiteiten en museumbezoeken en dagelijks ontbijt.

  Het deelnemersbedrag dekt alle genoemde kosten, maar is exclusief reisverzekering en exclusief optionele ingecheckte bagage in het vliegtuig.

  Overige voorwaarden

 • Aanmelden voor deze reis kan tot en met 25 juni 2020 of zo lang er plekken beschikbaar zijn.
 • Er is op deze reis plek voor slechts 11 deelnemers.
 • Deelnemers zijn tussen de 18 en 35 jaar oud.
 • Binnen zeven dagen na aanmelding dient een borg van 900 euro op ons rekeningnummer te zijn overgemaakt. De borg kan niet worden teruggestort als je je deelname voor vertrek annuleert.
 • Deelnemers krijgen uiterlijk twee weken voor vertrek toegang tot de Eastpackers Travel App met het volledige programma, alle adresgegevens en achtergrondinformatie.
 • Studeer of woon je in Engeland, België, Duitsland of een ander EU-land en wil je graag deelnemen? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Ook voor andere wensen (later arriveren of eerder vertrekken) kun je contact met ons opnemen. Wij vinden bijna altijd een voordelige oplossing!
 • De inschrijvingstermijn voor de groepsreis is verstreken. Je kunt deze reis nog wel als Do-It-Yourself variant boeken.

  Lees meer over de Do-It-Yourself variant

  Waarom kiezen voor Eastpackers?

 • De reisleider is enthousiast, kundig en van je eigen leeftijd
 • Geen onzekerheid in Coronatijd: bepaal zelf je prijs
 • Je méér leert over de geschiedenis, cultuur, politiek en maatschappelijke situatie in de landen die je bezoekt dan wanneer je zelf op pad zou gaan
 • Combinatie van steden, cultuur en natuur
 • Je maakt nieuwe vrienden met dezelfde interesses als jij.
 • Veelgestelde vragen

  1Hoe zwaar en comfortabel is deze reis?
  Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal sportieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

  Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het soms iets minder goed weer is). Onderdeel van het programma is één langere fietstocht van 35 kilometer door het duinlandschap van de Koerse Schoorwal en een kanotocht. Deze routes kunnen desgewenst echter ook per bus worden afgelegd.

  We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. Vanwege de Coronasituatie deel je geen sanitair met andere reizigers en slapen maximaal 4 deelnemers met minimaal 1.5 meter afstand in dezelfde kamer.

  De zomers in de Baltische Staten bieden meestal aangename temperaturen. In Litouwen is het iets warmer dan doorgaans in Nederland. In Letland en Estland is het weerbeeld vergelijkbaar met een Nederlandse zomer. Houd er rekening mee dat er soms een (onweers)bui zal vallen.
  2Wie zijn de deelnemers aan deze reis?
  Eastpackers reizen trekken doorgaans een diverse groep deelnemers, waaronder veel studenten en recent afgestudeerden. Deze reis is specifiek geschikt voor avontuurlijke reizigers met historische interesse. We staan uitgebreid stil bij de geschiedenis en politiek van deze gebieden in de voormalige Sovje-Unie. De reis is gericht op deelnemers van circa 20 tot en met 35 jaar. De gemiddelde leeftijd van deelnemers zal rond de 28 liggen. De meeste deelnemers geven zich alleen op, maar circa 40% van de deelnemers aan onze rondreizen geeft zich op samen met één of meerdere vrienden/vriendinnen.
  3Wat voor invloed heeft het Coronavirus op deze reis?
  Deze Eastpackersreis is met de grootste zorg samengesteld en aangepast aan de actuele situatie in de landen die we bezoeken. Wij bieden deze reis aan omdat we er vertrouwen in hebben dat wij in de Baltische Staten (en Finland) een mooie, avontuurlijke zomerreis kunnen aanbieden, waarbij we alle geldende veiligheidsvoorschriften naleven. De Coronasituatie is echter zonder precedent in onze (reis)geschiedenis, wat betekent dat wij soms zullen moeten improviseren om ons aan te passen aan veranderende omstandigheden. Dit vraagt ook om flexibiliteit van onze deelnemers. Omdat de reisroute en het programma niet in beton zijn gegoten, hanteren wij een Pay-What-You-Want prijsstelling. Als deelnemer bepaal je na afloop van de reis zelf wat je de reiservaring waard vond.
  4Hoe flexibel is het programma?
  Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. In sommige landen of steden kunnen beperkingen gelden ten aanzien van groepsactiviteiten. De reisleider volgt aanwijzingen van de lokale overheden op.
  5Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?
  Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 100 per persoon voor de gehele reis en € 200 voor een eenpersoonskamer. Deze kosten vallen buiten het Pay-What-You-Want aanbod.
  6Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?
  Voor deze reis geldt een Pay-What-You-Want aanbod. Je betaalt voor vertrek een borg en bepaalt na vertrek wat je de reis waard vond. Eastpackers gebruikt je borg om je reiskosten (vluchten, transfers ter plekke en alle lokale OV), overnachtingen en alle activiteiten (vooruit) te betalen. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken op circa € 20 per dag in de Baltische Staten, afhankelijk van je bestedingspatroon. Niet inbegrepen zijn optionele kosten voor ingecheckte bagage in het vliegtuig, tot maximaal € 80 afhankelijk van grootte en gewicht. Optionele kosten vallen buiten het Pay-What-You-Want aanbod.
  7Moet ik een mondkapje dragen?
  Wij volgen de aanwijzingen van plaatselijke autoriteiten op. In de landen die we bezoeken gelden soortgelijke aanbevelingen en aanwijzingen met betrekking tot het dragen van een mondkapje als in Nederland.
  8Kan ik samen met mijn partner reizen?
  Ja, dat kan. Je hebt als stel echter niet automatisch recht op een tweepersoonskamer mocht deze in één van de accommodaties beschikbaar zijn. Als je het eerste recht op een tweepersoonskamer (wanneer beschikbaar) wilt, moet je dit apart bijboeken.
  9Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?
  De Baltische Staten zijn prima bestemmingen voor vegetariërs, hoewel de menukeuze buiten de steden beperkt kan zijn. Andere diëten (veganisme, glutenvrij, lactosevrij) kunnen ook worden geaccommodeerd, maar houd rekening met een beperkte menukeuze.
  10Betekent Pay-What-You-Want dat ik niets hoef te betalen voor deze reis?
  Voor reizigers en reisorganisaties heeft de uitbraak van het Coronavirus tot veel onzekerheid geleid. In veel landen hebben overheden maatregelen genomen die toerisme bemoeilijkten of onmogelijk maakten. Gelukkig is het aantal beperkingen inmiddels flink afgenomen. Tegelijk beseffen wij dat reizen in 2020 anders zal zijn dan je gewend bent. De huidige situatie vraagt om flexibiliteit en creativiteit, en het besef dat we ons in een unieke situatie bevinden die ons voor logistieke en financiële uitdagingen stelt.

  Als stichting zonder winstoogmerk hebben wij de afgelopen jaren een buffer opgebouwd waarmee we de huidige situatie aankunnen. Wij hebben niet geïnvesteerd in dure kantoorpanden of marketingcampagnes en werken grotendeels met liefhebbers, die op vrijwillige basis hun tijd, kennis en enthousiasme inzetten. Omdat reizen organiseren onze passie is, willen we het onze reizigers zo aantrekkelijk mogelijk maken om samen met ons op verantwoorde wijze unieke plekken te bezoeken.

  We kunnen dit jaar minder dan anders garanderen dat alles zal gaan volgens plan, en daarom vragen we geen vaste prijs voor deze reis. We garanderen wel dat we ons maximaal inzetten om jou, ondanks de onzekere situatie, een bijzondere reiservaring te bezorgen. We hopen dat je onze inzet op waarde schat en dat Eastpackers ook in het tijdperk ná Corona voor jou en anderen mooie reizen mag blijven aanbieden. Om dat mogelijk te maken hopen wij op een bijdrage die recht doet aan onze inzet en de kosten die we maken.
  11Wie is de reisleider?
  Alle Eastpackers reisleiders zijn gespecialiseerd in Oost-Europa, ervaren, enthousiast en verantwoordelijk. Onze reisleiders zijn tussen de 25 en 35 jaar oud en kennen de doelgroep derhalve goed. Onze reisleiders zijn altijd 24 uur per dag tijdens de reis beschikbaar. Onze reisleiders spreken Nederlands, Engels en Russisch. Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks.
  12Geldt er een negatief reisadvies voor één van deze bestemmingen?
  Nee, voor geen van deze bestemmingen geldt een negatief (oranje of rood) reisadvies. Er is dus geen bijzonder veiligheidsrisico of gezondheidsrisico waardoor reizen door de Nederlandse overheid wordt afgeraden.
  13Kan ik een lagere borg betalen?
  Eastpackers gebruikt de borgsom om de kosten voor vervoer, accommodaties en activiteiten vooruit te betalen. Wij vragen een borg waarvan de hoogte ongeveer gelijk staat aan de totale kosten per persoon die wij vóór vertrek maken. Ons Pay-What-You-Want aanbod is daarmee geen vrijblijvende optie op deze reis. Na jouw boeking gaan wij namelijk meteen voor je aan de slag en maken wij kosten die we niet kunnen terugkrijgen als je onverhoopt besluit om toch niet mee te gaan. Je kunt dus niet zelf de hoogte van de borg kiezen.
  14Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?
  Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. Als je de reis door ziekte afbreekt, geldt het Pay-What-You-Want aanbod van Eastpackers onverkort. Je loopt dus geen risico.