Rail & Roadtrip Kaukasus

13 | 22 oktober 2023

 

Stap aan boord en doe je gordel vast: ga mee op de Eastpackers Rail & Roadtrip over de mooiste wegen en spoorlijnen die de Kaukasus te bieden heeft in Armenië en Georgië.

Max 19 deelnemers
Schitterende architectuur
Magnifieke natuur
Bijzonder vervoer
Aangenaam nazomerweer
Alles over deze reis

Het mooiste van de Kaukasus per trein én minibus, dat is deze unieke Rail & Roadtrip door Armenië en Georgië. Reis met Eastpackers naar twee heel diverse landen, die ook het nodige gemeen hebben: fantastische architectuur, een heerlijke keuken én doorgaans fantastisch nazomerweer. Reis mee, over de mooiste wegen en spoorlijnen van de Kaukasus, van Yerevan via de bergen van Georgië naar Tbilisi. Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs. 

Onze reis begint in Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Jerevan is één van de oudste steden van Europa en een bakermat van het Christendom. Door het hele land vind je prachtige eeuwenoude kerkjes en kloosters, vaak op de mooiste (bergachtige) locaties. Yerevan is echter ook een moderne stad, met de beste restaurants én veel monumenten en musea ter herinnering aan het recente Sovjetverleden van het land. Vanuit Yerevan nemen we de trein oostwaarts, in de richting van Gyumri. De ondergewaardeerde tweede stad van Armenië is als een feniks uit haar as herrezen na een verwoestende aardbeving van 1988. Gyumri is een uitstekende introductie tot het échte Armenië.

Vanuit Gyumri steken we de grens over naar buurland Georgië. Dit Kaukasusland is met reden de meest bezochte van de regio. De natuur is adembenemend (bergen, watervallen, canyons en grotten - we bezoeken ze allemaal), de mensen zijn hartelijk én reizen is hier nog echt een avontuur. Onderweg kom je zowel brute sovjetarchitectuur tegen als moderne restaurants en eeuwenoude nederzettingen, zoals in de grottenstad Vardzia, waar we een nacht zullen verblijven in een mooi resort.

Met het eeuwenoude Kutaisi als uitvalsbasis maken we in het tweede deel van deze reis verschillende excursies per trein, taxi, marshrutka en kabelbaan naar onder andere stalinistisch Chiatura (een mijnwerkersplaats met 16 kabelbanen, waarvan 4 onlangs zijn gerestaureerd) , middeleeuwse kloosters, verborgen grotten en verlaten sanatoria. Ook verblijven we een nacht in een chateau nabij de canyon van Okatse. Deze kilometerslange, tientallen meters diepe kloof doorklieft een bosrijk gebied in de binnenlanden van Georgië dat in oktober de meest prachtige herfstkleuren heeft.

Lijkt dit alles je wel wat? Stempel je ticket, doe je gordel om en ga met ons op Rail & Roadtrip dwars door de Kaukasus. Met Eastpackers verken je tijdens deze reis alle bekende en minder bekende hoogtepunten van Armenië en Georgië. En het beste nieuws is: je boekt deze afwisselende nazomerreis met speciale jubileumkortingen!

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

Tijdelijk met € 400 vroegboekkorting Kies de Low Budget boekingsoptie

Speciale vroegboekprijs

 • 4 roadtrips en 4 unieke treinreizen
 • Off the beaten track rondreis
 • Unieke accommodaties in Georgië
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Twee levendige hoofdsteden
 • Prachtige herfstbeelden
 • Uitgebreid cultureel programma
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Een overdosis aan schitterende architectuur

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 19 deelnemers

 • Lage non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Inclusief lokale treinreizen

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Heel veel aandacht voor geschiedenis

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 28 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

3 man
2 vrouw
14 vrij
5 solo
0 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Lees alle reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor museale metro's, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. 

Waarom Hans zo geboeid is door de Kaukasus? Vraag het hem zelf!

info@eastpackers.nl

FAQ

Hoe zwaar is deze reis?

Dit is een avontuurlijke reis met een afwisselend programma, waarin ook een aantal sportieve activiteiten is opgenomen. Een goede basisconditie komt hierbij van pas.

Je moet het leuk vinden om actief in de natuur te zijn (ook als het soms iets minder goed weer is). Op het programma staan enkele fikse stadswandelingen en middellange hikes in de natuur. Goede wandelschoenen zijn dus zeker aangeraden.

We maken tijdens deze reis gebruik van prima accommodaties, maar de Eastpackersreizen zijn geen luxereizen. De herfst in de Kaukasus is over het algemeen warmer dan in Nederland. Houd rekening met temperaturen tussen de 15 en 20 graden overdag. In de hoger gelegen gebieden is het een stuk frisser en kan het 's avonds en 's nachts flink afkoelen. Neem daarom ook een jas of warme trui mee. 

Hoe flexibel is het programma?

Wij bieden elke dag een goed gevuld programma aan. Deelname aan de activiteiten is echter nooit verplicht en je kunt er ook alleen of in kleine groepjes op uit trekken. 

Kan ik een privékamer of tweepersoonskamer boeken?

Je kunt tegen een toeslag een kamer voor twee personen of één persoon boeken (op basis van beschikbaarheid). De meerkosten voor een tweepersoonskamer bedragen € 135 per persoon. De meerkosten voor een éénpersoonskamer bedragen € 270. 

Ik volg een speciaal dieet. Levert dat problemen op?

De landen die we bezoeken zijn redelijk goede bestemmingen voor vegetariërs. Georgië staat bekend om zijn fantastische kaasbroden (khachapuri) en heerlijke salades. In Armenië zijn bovendien heerlijke gerechten met linzen te verkrijgen. Er zijn ook altijd verschillende groentegerechten beschikbaar. Houd er rekening mee dat de menukeuze in delen van Georgië en Armenië beperkt kan zijn, zeker buiten de grote steden.

Wat is inbegrepen bij de deelnemersprijs?

Onze prijs is zoveel mogelijk all-inclusive en dekt de kosten voor de vluchten, alle transfers ter plekke, treinreizen en lokale OV-kosten, overnachtingen en (bijna) alle activiteiten. Inbegrepen zijn twee stuks handbagage met een maximaal opgeteld gewicht van 12 kg, waarvan één item van 55x40x23 cm (trolley/weekendtas, max 8 kg) en één persoonlijk item (40x30x15 cm, max 4 kg) dat onder de stoel voor je past. Ook regelen we dagelijks een eenvoudig ontbijt. Niet inbegrepen zijn de kosten voor lunch en diner. Reken verder op circa € 15 per dag, afhankelijk van je bestedingspatroon. Ook verzekeringskosten en extra bagagekosten in het vliegtuig zijn niet inbegrepen. 

Wat moet ik doen als ik tijdens de reis ziek word?

Word je tijdens de reis ziek , dan verwachten wij dat je niet verder deelneemt aan de groepsreis. Wij raden je aan om terug naar Nederland te reizen of, als dit niet kan, te blijven op de plek waar je je dan bevindt. Als medische hulp nodig is, kan Eastpackers ondersteunen bij het regelen hiervan. 

Wat gebeurt er als er een negatief reisadvies geldt voor een bestemming?

Als deelnemer heb je recht op annulering (en restitutie) wanneer een bestemming twee weken voor vertrek oranje reisadvies heeft. Ook behoudt Eastpackers zich in dit geval voor om de reis zelf te annuleren. Bij een rood reisadvies of een quarantaineplicht bij thuiskomt wordt de reis altijd geannuleerd.

Wat is de veiligheidssituatie in de gebieden die we bezoeken?

In de gebieden die we bezoeken in Armenië en Georgië zijn geen bijzondere veiligheidsrisico's. Zo blijven we in Armenië uit de buurt van het onrustige grensgebied met Azerbeidzjan en reizen we met een ruime boog om het in Georgië door Rusland bezette Zuid-Ossetië. 

Mocht de actuele veiligheidssituatie hier aanleiding toe geven, dan nemen wij uiteraard de nodige (voorzorgs)maatregelen en passen wij (delen van) het programma aan. Het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken is daarbij leidend.

Kan ik één boeking maken voor meerdere personen?

Wil je met meerdere personen aan deze reis deelnemen? Maak dan apart, dus individueel, een boeking. Zo hebben wij alle reisgegevens meteen compleet en kunnen wij iedere deelnemer individueel uitnodigen voor onze reisapp Travefy. Wil je een 2-persoonskamer boeken? Dan kun je dit in het aanmeldproces individueel bijboeken.

Kan ik ook andere vluchten boeken?

Je kunt deze reis ook zonder de door ons voorgestelde vluchten boeken en je eigen reis regelen. Je krijgt dan een korting op het deelnemersbedrag. Houd er rekening mee dat er geen rechtstreekse vluchten van Nederland naar Armenië gaan, en dat veel vluchten (met overstap) midden in de nacht aankomen. De meest comfortabele vluchten naar Armenië vertrekken uit Dortmund (met WizzAir), Keulen (met Eurowings) of Brussel naar Yerevan. Vanuit Georgië is het mogelijk om een rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam te nemen, maar deze vertrekt op maandagochtend. Wil je deze vlucht boeken? Kies dan in het boekingsproces de optie "boeken zonder terugvlucht" en selecteer in stap 4 als optionele extra "terugvlucht op maandag 23 oktober". Je krijgt dan ook een extra (vrije) dag in Tbilisi op zondag 22 oktober én een extra overnachting. 

Wat is het verschil tussen de low budget en standaard boekingsoptie?

De Low Budget boekingsoptie biedt de allerlaagste prijs. Bij deze boekingsoptie zijn namelijk onze jubileum kortingsvouchers te gebruiken. Het gehele deelnemersbedrag moet in één keer, bij aanmelding worden voldaan, en restitutie bij annulering is niet mogelijk (tenzij je tijdens het maken van je boeking direct een annuleringsregeling bij ons afsluit of zelf een reisverzekering hebt met annuleringsmogelijkheid). 

De standaard boekingsoptie biedt meer flexibiliteit. Bij aanmelding doe je een aanbetaling van 25 % van de reissom. Het restantbedrag betaal je uiterlijk 60 dagen voor vertrek. Wanneer je uiterlijk 60 dagen voor vertrek annuleert en vóórdat je het restantbedrag hebt voldaan, ben je uitsluitend de aanbetaling kwijt.

Er is geen verschil tussen beide pakketten qua programma of comfort tijdens de reis. 

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl