Rail & Roadtrip Kaukasus

13 | 22 oktober 2023

 

Stap aan boord en doe je gordel vast: ga mee op de Eastpackers Rail & Roadtrip over de mooiste wegen en spoorlijnen die de Kaukasus te bieden heeft in Armenië en Georgië.

Max 16 deelnemers
Schitterende architectuur
Magnifieke natuur
Bijzonder vervoer
Aangenaam nazomerweer
Alles over deze reis

Het mooiste van de Kaukasus per trein én minibus, dat is deze unieke Rail & Roadtrip door Armenië en Georgië. Reis met Eastpackers naar twee heel diverse landen, die ook het nodige gemeen hebben: fantastische architectuur, een heerlijke keuken én doorgaans fantastisch nazomerweer. Reis mee, over de mooiste wegen en spoorlijnen van de Kaukasus, van Yerevan via de bergen van Georgië naar Tbilisi. Met Eastpackers maak je deze onvergetelijke reis voor een unieke non-profit prijs. 

Onze reis begint in Jerevan, de hoofdstad van Armenië. Jerevan is één van de oudste steden van Europa en een bakermat van het Christendom. Door het hele land vind je prachtige eeuwenoude kerkjes en kloosters, vaak op de mooiste (bergachtige) locaties. Yerevan is echter ook een moderne stad, met de beste restaurants én veel monumenten en musea ter herinnering aan het recente Sovjetverleden van het land. Vanuit Yerevan nemen we de trein oostwaarts, in de richting van Gyumri. De ondergewaardeerde tweede stad van Armenië is als een feniks uit haar as herrezen na een verwoestende aardbeving van 1988. Gyumri is een uitstekende introductie tot het échte Armenië.

Vanuit Gyumri steken we de grens over naar buurland Georgië. Dit Kaukasusland is met reden de meest bezochte van de regio. De natuur is adembenemend (bergen, watervallen, canyons en grotten - we bezoeken ze allemaal), de mensen zijn hartelijk én reizen is hier nog echt een avontuur. Onderweg kom je zowel brute sovjetarchitectuur tegen als moderne restaurants en eeuwenoude nederzettingen, zoals in de grottenstad Vardzia, waar we een nacht zullen verblijven in een mooi resort.

Met het eeuwenoude Kutaisi als uitvalsbasis maken we in het tweede deel van deze reis verschillende excursies per trein, taxi, marshrutka en kabelbaan naar onder andere stalinistisch Chiatura (een mijnwerkersplaats met 16 kabelbanen, waarvan 4 onlangs zijn gerestaureerd) , middeleeuwse kloosters, verborgen grotten en verlaten sanatoria. Ook verblijven we een nacht in een chateau nabij de canyon van Okatse. Deze kilometerslange, tientallen meters diepe kloof doorklieft een bosrijk gebied in de binnenlanden van Georgië dat in oktober de meest prachtige herfstkleuren heeft.

Lijkt dit alles je wel wat? Stempel je ticket, doe je gordel om en ga met ons op Rail & Roadtrip dwars door de Kaukasus. Met Eastpackers verken je tijdens deze reis alle bekende en minder bekende hoogtepunten van Armenië en Georgië. En het beste nieuws is: je boekt deze afwisselende nazomerreis met speciale jubileumkortingen!

Programma
Data & Prijzen
Galerij
Video
Kleine lettertjes

Deze reis

VOLGEBOEKT Boek één van onze andere reizen

Speciale vroegboekprijs

 • 4 roadtrips en 4 unieke treinreizen
 • Off the beaten track rondreis
 • Unieke accommodaties in Georgië
 • Eigen reisapp tijdens de reis
 • Twee levendige hoofdsteden
 • Prachtige herfstbeelden
 • Uitgebreid cultureel programma
 • Hogere korting hoe sneller je boekt

Waarom deze reis boeken?

 • Een overdosis aan schitterende architectuur

 • Uniek afwisselend programma

 • Gezellige groep van maximaal 16 deelnemers

 • Lage non-profit prijs

 • Afwisselende accommodaties

 • Inclusief lokale treinreizen

 • Alle entreegelden en excursies inbegrepen

 • Op reis met leeftijdsgenoten

 • Heel veel aandacht voor geschiedenis

Dit moet je verder weten over deze reis

Wie gaan er mee?

Bij Eastpackers ga je altijd op pad met een leuke groep mensen van ongeveer je eigen leeftijd. Onze reizen zijn gericht op deelnemers van 18 tot circa 37 jaar. De gemiddelde leeftijd op deze reis ligt rond de 30 jaar. Lees hieronder meer over de deelnemers die zich tot nu toe aanmeldden.

8 man
8 vrouw
0 vrij
16 solo
0 samen

Ervaringen

Lees meer reizigerservaringen

Reisleider

Deze reis wordt begeleid door Hans Hindriks. Hans is de oprichter van Eastpackers en maakte sinds 2005 meer dan 150 reizen voor Eastpackers. Op de reizen van Hans weet je bovendien zeker dat je in de leukste restaurants terecht komt, want hij heeft een scherpe neus voor hippe Oostblokhoreca. Voor museale metro's, brutalistische gebouwen en obscure dictators mag je hem ook altijd wakker maken. 

Waarom Hans zo geboeid is door de Kaukasus? Vraag het hem zelf!

info@eastpackers.nl

FAQ

Meer weten over deze reis?

We helpen je graag!

t 070 262 0000
f facebook.com/eastpackersNL
e info@eastpackers.nl