fbpx

Walter Dirk Hicks – Georgië

Romy Geschiere – Bulgarije
21 februari 2020
Benjamin Looijen – Oekraïne
21 november 2019
Walter Dirk Hicks
22
Tbilisi
6 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik werkte bij een jeugd-gerichte NGO in de hoofdstad van Georgië, waar ik vooral veel fundraising en workshops met jeugd heb gedaan. Hieronder viel het schrijven van projecten als ook fotografie en presentaties door heel het land.
2Hoe was je woonsituatie?
7/10. Het appartement is groot maar mist een aantal luxes die men gewend is. Persoonlijk had ik niet al te veel privacy omdat mijn kamer verbonden was met de woonkamer
3Hoe was het contact met andere ESC vrijwilligers?
Goed, heb erg goede vrienden gemaakt met mede-vrijwilligers in de stad en zelfs uit de regio (vooral uit Rustavi en Armenië).
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
Heb alleen de on-arrival gehad maar die vond ik geslaagd. Vooral goed om ervaringen te delen met jongeren die in hetzelfde bootje zitten en elkaar te motiveren. Sommige sessies vond ik een beetje overbodig/kinderachtig.
5Wat heb je geleerd van je tijd als ESC vrijwilliger?
Ik heb beter zelfstandig leren leven, vooral buiten de context als student. Ik heb het een en ander geleerd over teamwork en hoe het er aan toe gaat in een kantoor. Ik heb erg veel geleerd over Erasmus+ en de mogelijkheden die het me kan bieden. Daarbovenop heb ik zoveel mogelijk geleerd over het land en de cultuur.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als ESC vrijwilliger?
Tijdens een lang weekend -toen al onze collega's in Polen/Zweden waren gingen mijn mede-vrijwilliger en ik op avontuur in de Imereti-regio van Georgië. Dit was een sprookjesachtig reisje waarbij ik ontzettend veel heb kunnen zien en meemaken.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je ESC deed?
Hoe anders de mensen in Georgië communiceren. Er wordt over het algemeen erg veel gepraat maar weinig gezegd -zeker als je Nederlandse nuchterheid gewend bent. Gelukkig raakte ik hier snel aan gewend en leerde het op den duur waarderen.
8Hoe was het contact met Eastpackers als supportorganisatie?
Goed. Ondanks dat ik er niet veel gebruik van heb gemaakt -over het algemeen blijf ik in mezelf getrokken met dit soort dingen- was de mogelijkheid er wel degelijk om voor steun/informatie/hulp bij Eastpackers terecht te kunnen
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als ESC vrijwilliger?
Zeer positief. Het waren een aantal van de beste maanden van mijn leven tot nu toe, waarbij ik veel heb geleerd en veel vrienden heb gemaakt
10Welk advies zou je toekomstige ESC’ers willen meegeven?
Geniet ervan! Je krijgt deze kans maar een keer en je moet er het beste van maken. Wees uitgaand, open voor nieuwe ervaringen, en wees vooral niet bang om jezelf te uiten wanneer je dit nodig acht.