fbpx

Sezen Kocamanbas – Zweden

Shenna Verduin – Spanje
2 september 2020
Sezen Kocamanbas
25
Helsingborg - Zweden
12 maanden
 
1Wat voor vrijwilligerswerk deed je?
Ik was vrijwilliger bij de Gemeente Helsingborg in Zweden. Gebaseerd op mijn studie en achtergrond, ben ik gekoppeld aan de afdeling Arbeidsmarkt. Binnen deze afdeling nam ik deel aan diverse activiteiten en evenementen om verschillende doelgroepen aan een baan te helpen en europese projecten te promoten. Een filmpje over mijn vrijwilligerswerk: https://www.youtube.com/watch?v=5InDNP4Qzuk&t
2Hoe was je woonsituatie?
Ik deelde een appartement met twee andere vrijwilligers.
3Hoe was het contact met andere ESC vrijwilligers?
Zeer goed. Bij de on-arrival training in stockholm heb ik kennisgemaakt met vrijwilligers die verspreid zaten in Zweden. Ik ben met de meerderheid van deze personen vrienden geworden en regelmatig afgesproken.
4Hoe kijk je terug op de meerdaagse on-arrival en eventuele mid-term trainingen?
Deze zijn zeer goed bevallen, omdat ik kennis heb gemaakt met andere vrijwilligers. Hierdoor kon ik ervaringen delen en vriendschappen opbouwen.
5Wat heb je geleerd van je tijd als ESC vrijwilliger?
Ik heb geleerd hoe het is om te leven en werken in een land wat onbekend voor je is. Ik heb een nieuwe taal geleerd. Daarnaast heb ik ook heel erg mijzelf leren kennen en heb ik werkervaring op kunnen bouwen.
6Wat is je beste herinnering aan je tijd als ESC vrijwilliger?
Vriendschappen opbouwen, genieten van de natuur in Zweden en reizen maken.
7Waar moest je het meeste aan wennen in het land waar je ESC deed?
De taal.
8Hoe was het contact met Eastpackers als zendorganisatie?
Mijn ervaring met Eastpackers is zeer positief. Dank aan Ruben voor de hulp bij de zoektocht naar een project, het geven van informatie en de tussentijdse contacten.
9Hoe kijk je in het algemeen terug op je tijd als ESC vrijwilliger?
Als een ervaring om nooit te vergeten en wat ik iedereen aanbeveel om te doen. Het is een lifetime experience wat mij prachtige herinneringen en leermomenten heeft opgeleverd.
10Welk advies zou je toekomstige ESC’ers willen meegeven?
Als je twijfelt...DOEN!